Internet ISTS - opinie o dostawcy internetu w Krakowie Czyżynach
Re: Internet ISTS - opinie o dostawcy internetu w Krakowie Czyżynach
@Adi na pewno zdam relacje z testowania UPC 

ja mam UPC - TV+ internet i jestem zadowolony
Na poprzednim mieszkaniu miałem ISTS i nikomu nie mogę polecić. Kilka razy dziennie zrywało połączenie. Admin twierdził oczywiście że to moja wina

Na poprzednim mieszkaniu miałem ISTS i nikomu nie mogę polecić. Kilka razy dziennie zrywało połączenie. Admin twierdził oczywiście że to moja wina

Hej!
Miałam napisać coś na temat internetu z UPC. Na początku zaproponowali mi za 49 zł za miesiąc 60 MB internetu plus 30 kanałów TV za. 49,90 po 2 tygodniach zrezygnowałam z usługi i po 2 dniach zadzwonili do mnie z lepszą oferta. Za te sama cenę mama 60 MB internetu plus TV 103 kanały w tym 54 HD. Więc to już całkiem dobra oferta
dodam że przez ponad 2 tygodnie nie było w ogóle problemów z internetem
Pozdrawiam
M
Miałam napisać coś na temat internetu z UPC. Na początku zaproponowali mi za 49 zł za miesiąc 60 MB internetu plus 30 kanałów TV za. 49,90 po 2 tygodniach zrezygnowałam z usługi i po 2 dniach zadzwonili do mnie z lepszą oferta. Za te sama cenę mama 60 MB internetu plus TV 103 kanały w tym 54 HD. Więc to już całkiem dobra oferta

Pozdrawiam
M
-
Nie polecam firmy ISTS. Połączenie się non stop zacina, router wywala połączenie z laptopem, na komórkach też się przycina. Panowie technicy kilka razy próbowali coś zrobić z połączeniem, jednakże brak poprawy a Panowie zwalają winę na mojego laptopa. Jakoś z internetem UPC działa poprawnie a nawet powiedziałabym idealnie. Chciałam wymienić router ale ponieważ jestem na zwolnieniu lekarskim chciałam dowiedzieć się czy technik może podjechać i wymienić mi taki router. Pani przyjęła zgłoszenie, brak kontaktu zwrotnego w tej sprawie, więc w końcu po półtora dnia czekania na telefon odłączyłam router i pojechałam odstąpić od umowy. Nie odczułam jakiejkolwiek chęci poprawy tej sytuacji w biurze, czyli żaden z Panów nie proponował żadnego rozwiązania problemu. Dopiero dzisiaj konsultant chciał mi wymienić router. Gdy już odstąpiłam od umowy i mam internet od UPC.. po prostu śmiech na sali.. Z daleka od ISTS.
Jeśli chodzi o UPC to działa idealnie, na początku tylko przez jakąś godzinę kilka razy się resetował ale to podobno normalne bo dopasowuje się. Polecam każdemu. Owszem różnica jest duża jeśli podsumuje się wszystkie koszty między ISTS a UPC (ok. 150 zł więcej za UPC licząc zapłatę za cały rok + dzierżawa routera+ opłata aktywacyjna) ale warto poświęcić taką sumę niż męczyć się z kiepskiej jakości łączem internetowym.
Jeśli chodzi o UPC to działa idealnie, na początku tylko przez jakąś godzinę kilka razy się resetował ale to podobno normalne bo dopasowuje się. Polecam każdemu. Owszem różnica jest duża jeśli podsumuje się wszystkie koszty między ISTS a UPC (ok. 150 zł więcej za UPC licząc zapłatę za cały rok + dzierżawa routera+ opłata aktywacyjna) ale warto poświęcić taką sumę niż męczyć się z kiepskiej jakości łączem internetowym.
Nie rozumiem tego hejtu dotyczące ISTS, ja mam od nich internet od ponad 6mc i nie ma problemów. Pakiet 150Mb/s do tego ciekawy rzeczywisty upload rzędu 50-60Mb/s, jak dla mnie git. Wcześniej korzystałem z UPC, wcześniej Orange i w moim odczuciu ISTS jest sporo atrakcyjniejszy. Mówię to o usłudze dostarczania Internetu z TV nie korzystam od 15 lat i to się nie zmieni 
Kolega podał mi namiar na ten wątek, bo chciał dowiedzieć się ode mnie co sądzę o ISTS. No i muszę przyznać że specjalnie założyłem konto, żeby wyrazić swoją opinie, bo nie wiem czy to faktycznie zwykli ludzie komentują czy też ktoś robi czarny PR. Nie jestem wyznawcą konkretnego dostawcy, każdy zalicza swoje wpadki i awarię się zdarzają. Ale w przypadku UPC był taki cały tydzień że internet nie działał.
Przestrzegam też przed opiniami ludzi co nie ogarniają podstawowych technicznych aspektów, źle ustawią router i jeszcze do tego podłączą się przez wifi do niego laptopem i narzekają że słabo działa. Tyle że bardzo często przyczyną słabego działania jest połączenie laptop-router, a nie router-internet.

Kolega podał mi namiar na ten wątek, bo chciał dowiedzieć się ode mnie co sądzę o ISTS. No i muszę przyznać że specjalnie założyłem konto, żeby wyrazić swoją opinie, bo nie wiem czy to faktycznie zwykli ludzie komentują czy też ktoś robi czarny PR. Nie jestem wyznawcą konkretnego dostawcy, każdy zalicza swoje wpadki i awarię się zdarzają. Ale w przypadku UPC był taki cały tydzień że internet nie działał.
Przestrzegam też przed opiniami ludzi co nie ogarniają podstawowych technicznych aspektów, źle ustawią router i jeszcze do tego podłączą się przez wifi do niego laptopem i narzekają że słabo działa. Tyle że bardzo często przyczyną słabego działania jest połączenie laptop-router, a nie router-internet.
Odnośnie dwóch powyższych wpisów, mam mieszane uczucia - użytkownicy, którzy zarejestrowali się tylko po to, żeby wyrazić opinie o dostawcy internetu...
Del
Del

slwk podejrzana sprawa
Jeśli chodzi o ISTS - mamy i nie ma z nim problemów

Jeśli chodzi o ISTS - mamy i nie ma z nim problemów

Po co od razu usuwać 

Yankes pisze:ja mam UPC - TV+ internet i jestem zadowolony![]()
Na poprzednim mieszkaniu miałem ISTS i nikomu nie mogę polecić. Kilka razy dziennie zrywało połączenie. Admin twierdził oczywiście że to moja wina![]()
Dodaj jeszcze celem uściślenia.
Na poprzednim mieszkaniu mówili, że internet jest przez kabel i owszem przez kabel był z jednego z bloków do mieszkania, a radiowe od niz z bazy do tego bloku.
Przy instalacji routera nastąpiła nie zręczna chwila gdy mieli podłączyć router, bo się okazało, że muszę mieć swój. Miałem 2, ale musiałem poszukać.
Może być tak, że u nas na osiedlu w związku z tym, iż jest inna instalacja internet i tv będą działać bez problemów.
Ja jednak nie lubię jak firma manipuluję informacją, a fakt jest taki, że usługa nie działa poprawnie.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”