Osiedle Orlińskiego - numery budynków

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
ATM

Re: Osiedle Orlińskiego - numery budynków

Postautor: ATM » 21 gru 2014, 23:17

Oooooo :) odnalazłem swój blok :)
Podobno startujące i lądujące samoloty robiły duże wrażenie na mieszkańcach :D

Staś

Postautor: Staś » 28 gru 2014, 21:29

Ciągle dręczy mnie pytanie co, i kiedy, powstanie między Orlińskiego 4, a ul. Stella- Sawickiego. Znalazłem gdzieś informację, że działka w planach zagospodarowania przeznaczona jest na usługi (sklep, biura?). Czy ktoś ma jakieś informacje?

iti

Postautor: iti » 28 gru 2014, 22:17

W starym planie zagospodarowania były tam zdaje się przewidziane handel lub usługi (do wysokości chyba 18 m), no ale jak wiadomo, ten plan nie obowiązuje. Poza tym nie wiem czy ta działka na pewno ma uregulowany stan prawny (słyszałem dwie wersje, że należy do miasta oraz że ma rozproszonych właścicieli których trudno znaleźć, ale obie są niezweryfikowane, natomiast na pewno nie jest Budimexu). No i jeszcze ponoć teren 20 m od ul. Stella-Sawickiego jest wyłączony z zabudowy :) W każdym razie też mnie interesuje to, co tam powstanie lub nie :)

Staś

Postautor: Staś » 28 gru 2014, 22:22

Dzięki za informacje.
Ciebie chyba bardziej nawet powinno to interesować niż mnie. :-)

Staś

Postautor: Staś » 28 gru 2014, 22:26

Czy wiadomo coś na temat terenów na południe od Avii/ Orlińskiego? Chodzi mi o tereny między hangarem, a naszym osiedlem. To , że będzie parking Budimexu to wiem. Ale co z pozostałym, dużym terenem?

iti

Postautor: iti » 28 gru 2014, 22:32

Właśnie tak, stąd właśnie mój wybór padł na ostatnie piętro, bo powinno ono wyjść wyżej niż owo ewentualne 18 m :idea: Oczywiście przy innych mankamentach takiego usytuowania mieszkania i braku pewności czy ewentualne dalsze plany skończą się na wysokości z nieobowiązującego już planu ;)

Staś

Postautor: Staś » 28 gru 2014, 22:45

Po odcięciu 20m od strony Stella-Sawickiego niewiele zostanie z tej działki. Stawiam na stację benzynową lub jakiegoś "paskuda" typu McDonalds. Chyba nie ma się z czego cieszyć.

iti

Postautor: iti » 28 gru 2014, 22:55

Zakładam, że jeszcze przez dłuższy czas nic tam nie powstanie :) Choć to oczywiście dosyć optymistyczne :)

Staś

Postautor: Staś » 11 sty 2015, 18:36

Zrobiłem mapkę uwzględniającą zaawansowanie budowy kompleksu Avia/Orlińskiego. Na zielono-obiekty zamieszkałe, na czarno-wykopy, na czerwono- obiekty w trakcie budowy (w różnym stopniu zaawansowania). Numeracja: A - budynki Avii, 1-8 numeracja budynków przy Orlińskiego.

Obrazek

iti

Postautor: iti » 11 sty 2015, 20:46

Dzięki, nieźle zrobiona mapka. Mam tylko jedno pytanie, zaznaczyłeś pas startowy jako parking. To oficjalna informacja od dewelopera? Na jakich zasadach będzie on funkcjonował? Niby pas startowy jest wpisany do rejestru zabytków, ale jak pokazuje przykład placu zabaw, sporo można w tym zrobić pomimo wpisu.

Swoją drogą ciekawe kiedy ruszą prace przy budowie bloków po drugiej stronie pasa startowego. Tam też kilka ich ma powstać :)

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”