Jakość powietrza w Czyżynach / filtry na nawiewnikach okiennych - os. Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Micha
Kontaktowanie:

Re: Jakość powietrza w Czyżynach / filtry na nawiewnikach okiennych - os. Orlińskiego

Postautor: Micha » 09 mar 2018, 16:17

bruinen pisze:Tak wyglądają filtry, które na próbę założyłem 3 tygodnie temu w wywietrznikach na Orlińskiego.

Obrazek

Swoją droga polecam takie rozwiązanie, ogranicza znacząco wdmuchiwanie zimnego powietrza, a zapewnia przyzwoitą cyrkulację i eliminuje ciemne plamy nad oknami.

Hej, która to kondygnacja ? :D Podobno już od 4 piętra jakość powietrza się poprawia.

bruinen

Re: Jakość powietrza w Czyżynach / filtry na nawiewnikach okiennych - os. Orlińskiego

Postautor: bruinen » 10 mar 2018, 8:52

Chyba jednak niekoniecznie się poprawia :D

Micha
Kontaktowanie:

Postautor: Micha » 10 mar 2018, 14:41

^^^powyżej 10 ? :P

bruinen

Postautor: bruinen » 10 mar 2018, 22:07

Myślę że na 25 byłoby już widać poprawę :P

Brunon K.

Postautor: Brunon K. » 05 kwie 2019, 16:29

Micha pisze:
bruinen pisze:Tak wyglądają filtry, które na próbę założyłem 3 tygodnie temu w wywietrznikach na Orlińskiego.

Obrazek

Swoją droga polecam takie rozwiązanie, ogranicza znacząco wdmuchiwanie zimnego powietrza, a zapewnia przyzwoitą cyrkulację i eliminuje ciemne plamy nad oknami.

Hej, która to kondygnacja ? :D Podobno już od 4 piętra jakość powietrza się poprawia.

Taaak, od piątego mniejszy smród z dziadostwa...

Oświecę was lojalnie, jak mnie ktoś życzliwy. To nie jest pył z kombinatu, jak dawniej, ani sadza z pieca, ani kurz(popielaty). To pył ze startych okładzin hamulcowych :((. Kłania się autobann SS.tella.

Pozdrawiam speców socjotechników za wsadzanie obwodnic do wnętrza miast, i patałachów masowo wożących Dupsko samochodem w mieście. Przynajmniej wiadomo skąd Ta Bieda przyszła.

kamil

Postautor: kamil » 17 kwie 2019, 22:12

Czy ktoś spotkał się z problemem brudu pomiędzy oknem, a ścianą? Nie jest to brud z wywietrzników, wygląda na jakąś nieszczelność i przez to dostaje się syf, który brudzi ścianę. Problem występuje tylko w jednym pomieszczeniu. Czy Budimex powinien to naprawić w ramach rękojmi?
Obrazek
Obrazek

APR

Postautor: APR » 17 kwie 2019, 23:16

Masz założone mini-rolety a wiec masz zapewne nieszczelność na uszczelce gdzie są założone haczyki i przez to cały ten syf z powietrza osadza ci się na górnej części wnęki okiennej. Miałem taka minimalna nieszczelność w jednym oknie i efekt był podobny. Radzę przemyć uszczelki albo je wymienić. Lub zamontować rolety na wkręty do skrzydła.

kamil

Postautor: kamil » 18 kwie 2019, 9:25

Mam rolety, ale takie ślady powstawały również gdy ich nie było.

renataszatkowska

Postautor: renataszatkowska » 18 kwie 2019, 10:59

To nie tyle zanieczyszczenia powietrza przez autostrady "obwodnice" wewnątrz miasta, co fuszerki Budimexu.

Efekty złego montażu okien
youtube.com/watch?v=PG2VYhCUvII
Ostatnio zmieniony 13 sty 2020, 12:54 przez renataszatkowska, łącznie zmieniany 1 raz.

sunder_fresh

Postautor: sunder_fresh » 18 kwie 2019, 12:00

Ja tez sie chetnie dowiem bo sprawe mam podobna prawe skrzydlo okna balkonowego jest nieszczelne. Cala sciana obok jest brudna.

Zglaszal ktos podobny problem do budimexu, zeby ogarneli firme ktora wyreguluje okno lub zmieni uszczelke??

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”