Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Saul

Re: Miejsca parkingowe na Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: Saul » 08 mar 2017, 0:39

Szczerze to nie rozumiem tego zmieszania wokół terenów zielonych. Jak dla mnie tam powinno być miejsce parkingowe. Bardziej mnie boli jak widzę zaparkowane samochody na chodzniku utrudniajace wyjazd na główną.
Rozmawaiałem ze strażakami i poradzili pocisnąć zarządcę, aby zrobić coś jak miejsca parkingowe dla mieszkańców

Obrazek

Kamil9

Postautor: Kamil9 » 08 mar 2017, 1:43

Mam pytanie odnośnie parkingu dla skuterów albo motocykli, czy jest jakiś plan na nie ?

M&M

Postautor: M&M » 08 mar 2017, 8:14

Jest teraz znowu akcja na budzet obywatelski to może jest szansa zaproponować budowa parkingu poziomowego? Nie wiem czy możliwa jest taka inicjatywa - znawcy się wypowiedzą ;P. Ale myślę jakby kazdy mieszkaniec zagłosował to mogloby cos być z tego... Chociaz jakieś parkingi...

iti

Postautor: iti » 09 mar 2017, 13:26

M&M pisze:Jest teraz znowu akcja na budzet obywatelski to może jest szansa zaproponować budowa parkingu poziomowego?

Po pierwsze ciekawe, gdzie byś go widział, bo nie bardzo potrafię znaleźć takie wolne miejsce przy osiedlu, które jeszcze nie ma swojego przeznaczenia. A po drugie, to taka budowa i tak nie miałaby sensu, dlaczego? Wokół osiedla jest mnóstwo darmowych miejsc postojowych na parkingach miejskich i na pasie startowym, które dzieli od bloków kilka minut drogi. Tylko, że mentalność taka, że każdy musi podjechać pod blok i stanąć pod samą klatką.

A jeśli chodzi o pokazane wyżej znaki, to zwróćcie uwagę, że za nimi są wydzielone miejsca postojowe, znaki wcale nie definiują możliwości parkowania na chodnikach. W na os. Orlińskiego i Avia właściwie wszystkie miejsca postojowe są sprzedane i należą do konkretnych osób. Ogólnodostępne miejsca postojowe na osiedlu mają być wzdłuż ulicy Orlińskiego, ale ulica ta należy do miasta i parkingi przy niej też. A miasto na taki znak na pewno się nie zgodzi (tego samego próbowała sąsiednia Spółdzielnia Mieszkaniowa Czyżyny i jej odmówiono).

krzysztof1

Postautor: krzysztof1 » 13 mar 2017, 0:28

Cały teren obok hangaru należy do Gminy i tam mogłby powstać obok projektowanego parku b.duży parking który w ciągu dnia mógłby służyć muzeum a popułudniami,nocami i weekendami mieszkańcom.Należałoby wygrodzić hangar a resztę otworzyć jako ogólnodostępny teren zielony z miejscami parkingowymi!

ragandbones

Postautor: ragandbones » 15 mar 2017, 16:46

Czy sa na forum osoby ktore wynajmuja miejsca w garazach podziemnych? Mysle nad zakupem takiego miejsca, ale jesli stawki nie sa porazajace to wolalbym wynajac od kogos kto kupil w celach inwestycyjnych...

Saul

Postautor: Saul » 16 mar 2017, 22:08

Czy ktoś wie czy na ulicy pod siedzibą budimexu te wszystie samochody stoją legalnie na drodze? czy takie parkowanie jest prawidłowe? Na pewno jest uciążliwe dla osób przejeżdżających.

Ponieważ przypuszczam, że to częściej bx dzwoni po policję to zastanawiam się, czy możne nie lepiej było by parkować tam i na terenie pod bx zamiast na chodnikach. Dzis tamtędy wracałem i nie widziałem znaków mówiących o tym, żeby parkowanie tam było zabronione :D

Saul

Postautor: Saul » 23 cze 2017, 10:02

Pamiętam jak w tym czy w innym temacie o parkowaniu ktoś wrzucił zdjęcie tego skrawku i wytykał osobie, że na nim parkuje. Zamiast to zaorać i zrobić dwa miejsca parkingowe mamy cos takiego

Obrazek

Tlenu dla całej dzielnicy, a i pięknie wygląda.

No ale wiadomo, że osoby mające miejsca parkingowe sie nie zgodzą.

BTW Ostatnio miałem trochę wolnego w pracy i opiekowałem się psem. Więc zdecydowanie częściej wychodziłem na zewnątrz poznać osiedle. Jakoś nie widziałem tych tabunów ludzi chodzących po chodnikach z wózkami, którym mogły by przeszkadzać zaparkowane samochody.

Za około dwa tygodnie będę chciał dowieźć meble więc czekajcie w oknach, żeby wezwać policję na czas.

To z mojej strony tyle i zamykam temat. P

ania84

Postautor: ania84 » 02 lip 2017, 13:01

Tak czytamy z mężem posty w tym wątku i łapiemy się za głowe. Przecież jest tyle wolnych miejsc w garażu podziemnym więc o co Wam chodzi, że nie ma miejsc? My kupiliśmy dwa i nawet dzięki temu dostaliśmy zniżkę na drugie.

Gosia&Piotr

Postautor: Gosia&Piotr » 02 lip 2017, 17:04

ania84 pisze:Tak czytamy z mężem posty w tym wątku i łapiemy się za głowe. Przecież jest tyle wolnych miejsc w garażu podziemnym więc o co Wam chodzi, że nie ma miejsc? My kupiliśmy dwa i nawet dzięki temu dostaliśmy zniżkę na drugie.

Wiesz, nie wszystkich stać na miejsce parkingowe za 50 000 zł...

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”