Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Rysiul4

Re: Miejsca parkingowe na Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: Rysiul4 » 19 paź 2017, 14:08

Pomysl z arena fajny ;)

Moj pomysl oczywiscie calego problemu nie rozwiaze ale zmniejszy go znaczaco... z uwagi na brak miejsc jakies auta i tak beda staly zle zaparkowane tylko tyle ze bedzie mozna zadzwonic na 997 zeby mandat dali. Tylko czy o to chodzi. Mozna bylo wymusic podczas projektowania parju jakis maly parking dla aut ale nikt o tym wczesniej nie myslal. Ja nie namawiambdo lamania przepisow ttlko do zrobienia nam wszystkim dobrze. Zawsze znajdzie sie paru "innych" ktorzy nie umieja zyc w grupie i napisza " chodnik to chodnik a nie ulica" tylko takie gadanie nic nie wnosi...

ragandbones

Postautor: ragandbones » 19 paź 2017, 14:13

Rysiul4 pisze:Mozna bylo wymusic podczas projektowania parju jakis maly parking dla aut ale nikt o tym wczesniej nie myslal.

A o czym Ty myslales kupujac tu mieszkanie bez miejsca parkingowego majac samochod?

Czytajac ten temat jak i wiele podobnych odnosze wrazenie, ze zdolnosc myslenia jest niektorym obca. Nawet w kontekscie jednej z najwazniejszych zyciowych decyzji jaka jest zakup mieszkania.

morth

Postautor: morth » 19 paź 2017, 14:17

Ludzie ogarnijcie się z tym parkingiem w parku!!. W projekcie budżetu było jasno napisane park a nie parking i na to zostaną ( miejmy nadzieję) przeznaczone pieniądze. Nikt Wam nagle nie zmieni projektu bo nie macie gdzie parkować.

Z tą areną też "świetny" pomysł, wyobrażasz sobie dzieci i kobiety z wózkami siedzące sobie na ławce, a przed nimi na środku parku kilka stary Diesli, które kopcą im pod nos. Super sprawa taki park ^^ Wyobraźnia niektórych na prawdę mnie rozbraja.

Sama realizacja projektu parku jest i tak co chwilę sabotowana przez grupę ludzi, którzy roszczą sobie prawa do kilku działek i po względnej ostatnio ciszy w tym temacie, znowu wyszły jakieś opóźnienia.
Ostatnio zmieniony 19 paź 2017, 14:19 przez morth, łącznie zmieniany 1 raz.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 19 paź 2017, 14:19

ragandbones pisze:
Rysiul4 pisze:Mozna bylo wymusic podczas projektowania parju jakis maly parking dla aut ale nikt o tym wczesniej nie myslal.

A o czym Ty myslales kupujac tu mieszkanie bez miejsca parkingowego majac samochod?

Czytajac ten temat jak i wiele podobnych odnosze wrazenie, ze zdolnosc myslenia jest niektorym obca. Nawet w kontekscie jednej z najwazniejszych zyciowych decyzji jaka jest zakup mieszkania.

Zanim zaczniesz wyzywac to ustal fakty. Ja problemu nie mam. Wkurw.a mnie jak wyjezezam z osiedla w korku albo jak znajomi czy rodzina mnie odwiedzajacy nie maja gdzie parkowac i szukam wyjscia. Jak nikt cie nie odwiedza (nie dziwie sie) to masz farta.

Pozatym czy twoj post cos wnosi do tematu? Nie wydaje mnie sie panie myslacy.

ragandbones

Postautor: ragandbones » 19 paź 2017, 14:21

Ja zapowiedzialem zeby nie przyjezdzac tutaj samochodem bo nie ma gdzie parkowac, logicznie myslacy ludzie to rozumieja.

Uwaga, moze to bedzie szok dla niektorych - ale da sie w tym miescie funkcjonowac bez samochodu.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 19 paź 2017, 14:24

ragandbones pisze:Ja zapowiedzialem zeby nie przyjezdzac tutaj samochodem bo nie ma gdzie parkowac, logicznie myslacy ludzie to rozumieja.

Uwaga, moze to bedzie szok dla niektorych - ale da sie w tym miescie funkcjonowac bez samochodu.

Wspaniale rozwiazanie. Medal ci dadza... poprosze rodzine z wroclawia zeby przyjechala z trojka dzieci tramwajem.

morth

Postautor: morth » 19 paź 2017, 14:27

Rysiul4 pisze:
ragandbones pisze:

Zanim zaczniesz wyzywac to ustal fakty. Ja problemu nie mam. Wkurw.a mnie jak wyjezezam z osiedla w korku albo jak znajomi czy rodzina mnie odwiedzajacy nie maja gdzie parkowac i szukam wyjscia. Jak nikt cie nie odwiedza (nie dziwie sie) to masz farta.

Dziwnym trafem moi znajomi czy rodzina za każdym razem nie mają problemu aby zaparkować w tych oto miejsach ( czerwone linie) nawet często udaje się na dzikim parkingu ( zielona linia) , no ale dla niektórych 400m to jednak za dużo. ( tak wiem zaraz poleci standardowy tekst o chorej cioci/babci/wujku itd. których jak coś oczywiście nie da się podwieźć i odstawić samochodu w zaznaczone miejsce :))

Obrazek

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 19 paź 2017, 14:29

morth pisze:
Rysiul4 pisze:
ragandbones pisze:A o czym Ty myslales kupujac tu mieszkanie bez miejsca parkingowego majac samochod?

Dziwnym trafem moi znajomi czy rodzina za każdym razem nie mają problemu aby zaparkować w tych oto miejsach ( czerwone linie) nawet często udaje się na dzikim parkingu ( zielona linia) , no ale dla niektórych 400m to jednak za dużo. ( tak wiem zaraz poleci standardowy tekst o chorej cioci/babci/wujku itd. których jak coś oczywiście nie da się podwieźć i odstawić samochodu w zaznaczone miejsce :))

A probowales tam zaparkowac po 19? Pozatym zielony parking wkrotce zniknie...

ragandbones

Postautor: ragandbones » 19 paź 2017, 14:30

morth pisze:Dziwnym trafem moi znajomi czy rodzina za każdym razem nie mają problemu aby zaparkować w tych oto miejsach ( czerwone linie) nawet często udaje się na dzikim parkingu ( zielona linia) , no ale dla niektórych 400m to jednak za dużo. ( tak wiem zaraz poleci standardowy tekst o chorej cioci/babci/wujku itd. których jak coś oczywiście nie da się podwieźć i odstawić samochodu w zaznaczone miejsce :))

Juz pomijam, ze na czas przyjazdu gosci/rodziny mozna swoje auto przestawic dalej a gosciom zaproponowac wlasne miejsce blisko bloku.

Rysiul4

Postautor: Rysiul4 » 19 paź 2017, 14:32

ragandbones pisze:
morth pisze:Dziwnym trafem moi znajomi czy rodzina za każdym razem nie mają problemu aby zaparkować w tych oto miejsach ( czerwone linie) nawet często udaje się na dzikim parkingu ( zielona linia) , no ale dla niektórych 400m to jednak za dużo. ( tak wiem zaraz poleci standardowy tekst o chorej cioci/babci/wujku itd. których jak coś oczywiście nie da się podwieźć i odstawić samochodu w zaznaczone miejsce :))

Juz pomijam, ze na czas przyjazdu gosci/rodziny mozna swoje auto przestawic dalej a gosciom zaproponowac wlasne miejsce blisko bloku.

Kolejny genialny pomysl....

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”