Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
madoxx

Re: Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar

Postautor: madoxx » 08 cze 2016, 20:46

gucio pisze:Te ludzie co piszą ze jest miejsce na ulicy i na chodniku to albo są psychiczni albo pop. . . . . i.

Ja to napisałem, więc rozumiem, że pijesz do mnie. Myślałem, że forum służy wymianie poglądów, do dyskusji, wyrażania swojego zdania. Byłem tam widziałem i "odniosłem wrażenie", że miejsca jest sporo nawet żeby straż przejechała, gdyby zaszła taka potrzeba i co to powód, żeby mnie bluzgać bo uważasz inaczej?

Inna sprawa że jest zakaz parkowania na tych chodnikach i będzie prędzej czy później egzekwowany, albo dadzą słupki i tyle.

gucio

Postautor: gucio » 08 cze 2016, 21:31

Nie było tylko do ciebie tylko do WSZYSTKICH tych którzy piszą ze jest tam miejsce na ulicy na chodniku czy na miejscu parkingowym.
TAM NIE MA MIEJSCA NA NIC. . . Tam jest wszędzie tragedia i miniminiminiminimalizm .
Pisze po raz ostatni ze chodnik jest od chodzenia
Droga od jeżdżenia
A parking od parkowania . . .

Macie pełno miejsca do parkowania poza osiedlem, ja gdybym nie kupił miejsca parkingowego to albo parkowalbym na dywizjonow albo na płatnym parkingu kolo kościoła i AVi 2 . Miesiąc kosztuje 140 zł a w dodatku nie trzeba sprzątać na nim odśnieżać remontować i płacić podatków od nieruchomości lub innych dodatkowych kosztów ;-)
Zatem zacząłbym interesować się pomału wynajmem tego parkingu dla wszystkich którzy chcą gdzieś parkować. Pozdrawiam i życzę owocnych poszukiwań :D

jas78

Postautor: jas78 » 09 cze 2016, 8:42

Obserwuję ten wątek, bo przeżywałem to samo na naszym osiedlu. Też były te same argumenty: dajmy żyć innym, przecież gdzieś trzeba zostawić samochód. Trzeba wykazać trochę elastyczności.

A potem nastąpiły 2 rzeczy. Najpierw pożar elewacji, przy której okazało się że wóz SP ledwo podjeżdża pod budynek. Szczęśliwie paliła się elewacja od frontu, zaraz na wjeździe na osiedle. Skończyło się na strachu, ale mieszkańcy zobaczyli co MOŻE się stać w przyszłości. Później natomiast doszło do kilku stłuczek, bo oczywiście musi tak się skończyć jak ludzie pędzą do pracy, lawirując między gęsto zastawionymi pojazdami.

Jak właściciel miejsca postojowego za które zapłacił ciężką kasę musi: a) słono zapłacić za remont własnej fury b) zapłacić za remont auta "ofiary", a tak naprawdę sąsiada który parkował w niedozwolonym miejscu - to przestaje być empatyczny i dzwoni regularnie na Straż Miejską.

Byłem u Państwa na osiedlu przy okazji koncertu - na Avii takie parkowanie wzdłuż drogi osiedlowej (pożarowej) choć nielegalne nie utrudnia wyjazdu z miejsc postojowych, ani parkowania. Natomiast na Orlińskiego jest sajgon. Owszem, "da się", ale robiąc korekty po 3-4 razy, za każdym razem mijając się na centymetry. Dla słabiej manewrujących kierowców to mission impossible, dla reszty prędzej czy później skończy się stłuczką.

Zadam więc pytanie retoryczne: czy parkujący na dziko zrezygnują z roszczeń za wgnieconą i porysowaną karoserię? W końcu wszyscy musimy się dostosować i być elastyczni, nieprawdaż?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 28 cze 2016, 19:35

Straży miejskiej brakuje ponoć tego znaku

Obrazek

aby oznaczał gdzie znajdują się wyznaczone miejsca parkingowe

jasiek

Postautor: jasiek » 28 cze 2016, 19:50

ten znak przecież jest - cały czas był. Znajduje się na wysokości miejsca parkingowego nr 17 :roll:

wojtekf

Postautor: wojtekf » 28 cze 2016, 22:14

No to może nie chcą dawać mandatów dopóki ludzie wykańczają mieszkania ? :P

maks

Postautor: maks » 29 cze 2016, 13:39

Oni też mają priorytety, jakby mieli jeździć po każdym osiedlu to by musiało ich być 10x tyle ;)

KaWa

Postautor: KaWa » 30 cze 2016, 14:45

Wiele osób parkuje równolegle do bloku zastawiając skutecznie chodnik. Choć sama jestem pieszym- przymykam na to oko. Rozumiem, że wiele z tych aut należy do ekip remontowych i jakoś musimy z tym żyć... Ale nic mnie tak nie wkurza jak kierowcy dewastujący trawniki! Mam nadzieję, że nie są to przyszli mieszkańcy... Jeśli tak to GRATULACJE! PS. Nie ma ktoś "karnych k..w" ? 8-)

Awatar użytkownika
Trohgal

Postautor: Trohgal » 20 lip 2016, 8:19

Wygląda na to ze wczoraj wieczorem dorobili brakujące znaki określające miejsca parkingowe, ściągnęli znak zakazu zatrzymywania i postoju, a przy końcu bloku dodali znak ustąp pierwszeństwa :).
Ciekawe czy teraz strażnicy wezmą się do roboty?

xXx

Postautor: xXx » 21 lip 2016, 17:55

Jestes bohaterem w swoim domu:)

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”