Saul pisze: Jest park na dywizionów, ale przecież szlachta z ekskluzywnych apartamentowców nie przejdzie sie 100 metrów tylko musi mieć swój park pod blokiem, żeby ptaszki im ćwierkały do okien.
Tylko że kolejny park, nie oczyści krakowa i nie rozwiązuje zanieczyszczenia miasta
Oczyszcza go ludzie poruszajacy sie wszedzie samochodami i chcacy pod blokiem parkowac swoje auta, auta rodziny, popularnej na forum babci i znajomych. Park to projekt obywatelski nie tylko dla mieszkancow naszego osiedla ale dla KAŻDEGO - nie wyobrażam sobie, żeby chociaż kawałek z tego terenu został przekształcony na parkingi... tu nie chodzi o oczyszczanie miasta tylko o to, żeby włąsnie nie wszedzie stały auta, żebym miał alejkę i drzewa koło bloku a nie tylko . ludzi którzy nie mogą sie przejsc 100 metrow na parking miejski
Saul pisze:
Jak dla mnie są miejsca, gdzie można by zrobić miejsca parkingowe. Kilka, kilkanaście. Zawsze coś. Tylko trzeba chcieć. Niestety widać, że osoby nie chcą bo nie i już. I żaden argument ich nie przekona. Żeby nie było, nie uważam że pomiedzy blokami mają być same parkingi.
Chyba żartujesz. Czemu mieli byśmy chcieć? Jaki powód mamy mieć żeby mieć chęć przekształcania już i tak mocno zabetonowanej (nie żeby mi przeszkadzało, sam kupiłem tu mieszkanie jednak po co to posuwać jeszcze dalej ??? ) przestrzeni w kolejne miejsca parkingowe kiedy możemy posadzić tam drzewa i utworzyć miejsce do wypoczynku, którego jak już mówiłem brakuje na tych osiedlach bardziej niż miejsc parkingowych!
Saul pisze:
Osoby krzyczące o ekologii, parkach i tego typu rzeczach wypowiadają się w tonie, że ma być jak ja chce. I to czuć.
Osoby parkujące swoje samochody gdzie popadnie są moim zdaniem tysiac razy bardziej roszczeniowe. Kupiłem mieszkanie to musze gdzieś parkować nie? Nie ma miejsca to postawie swoje cacko na chodniku, kopercie, trawniku, wjeździe do garażu. Ja też czuje dziwnie bijącą postawę "bo mi się należy". Wystarczy chcieć! Jak to mówiłeś - zaparkować koło wybiegu dla psów, lub na innym parkingu miejskim, wynająć sobie miejsce postojowe na płycie lotniska - wystarczy chcieć. Widocznie nie chcą.
Saul pisze:
Jeden lubi beton inny kwiatki.
Dokłądnie! Beton już mamy - czas na kwiatki!!

Saul pisze:
Miejsce dla straży - kolejna głupota. Jest akcja stają gdzie mogą, a nie będą się zastanawaiąc czy na orlińskiego mają miejsce wymalowane na drodze. Dla mnie to jest ewidentnie zrobienie na złość przez bx i "zabranie" miejsca pod parking- zmuszenie do wykupu miejsca. Tak samo stojąće konteney na miejscachc parkingowych- czyste skurwys****
A ja mysle ze to miejsce dla strazy, i glupota jest myslenie, ze to chwyt marketingowy - stają gdzie mogą, ja wole mieć pewność, że wóz strażacki podjedzie pod sam blok a nie że bęzie musiał sięprzedzierać przez kordon osobówek postawionych tak ciasno, że ledwo da się wcisnąć włos
Saul pisze:
I tak jak wspomniałem. Z wypowiedzi widać, że
1) osoby chcące miejsc parkingowych chcą, ale nie narzucają
2) osoby przeciwne żadąją spełniania ich postulatów.
Na prawdę sądzisz, że osoby chcące większej ilości miejsc nie narzucają się wszedzie na forum? Chyba czytamy inne wątki.