"zakaz parkowania jest wywieszony na karteczce - chybocącej przez wiatr" - karteczka to nie jest znak drogowy, więc nie obowiązuje kierowców.
" żadnych znaków i strefy zamieszkania nie będzie." Skąd wiesz? Jak wspólnota uchwali, to będą.
Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar
Re: Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar
Nic sobie nie robią bo jak nie ma strefy zamieszkania to służby miejskie nie mają prawnej możliwości ukarania kogokolwiek, więc znaki to sobie można stawiać i stawiać.
Tak jak pisałem wielokrotnie, mieszkam obecnie na osiedlu ogrodzonym, strzeżonym, ze szlabanami, budką ochrony i zamykaną metalową bramą. Brama jest non stop otwarta bo ktoś co chwila wjeżdża/wyjeżdża, samochody przejeżdżają po parę na raz przez szlaban bo jadą jeden za drugim i fotokomórka nie wyłapuje, ochrona kompletnie za nic nie odpowiada materialnie tylko "pozoruje bezpieczeństwo" a strefa zamieszkania to jedyne rozwiązanie, które sprawia, że da się postawić stopę na chodniku.
Jeszcze sama będziesz głosować za tą strefą
Tak jak pisałem wielokrotnie, mieszkam obecnie na osiedlu ogrodzonym, strzeżonym, ze szlabanami, budką ochrony i zamykaną metalową bramą. Brama jest non stop otwarta bo ktoś co chwila wjeżdża/wyjeżdża, samochody przejeżdżają po parę na raz przez szlaban bo jadą jeden za drugim i fotokomórka nie wyłapuje, ochrona kompletnie za nic nie odpowiada materialnie tylko "pozoruje bezpieczeństwo" a strefa zamieszkania to jedyne rozwiązanie, które sprawia, że da się postawić stopę na chodniku.
Jeszcze sama będziesz głosować za tą strefą

Juz sie nie moge doczekac rozwiazania, pewnie trzeba bedzie uruchomic prawnika
A jezeli zarzadca nie bedzie umial wywiazac sie z obowiązków w zakresie uzytkowania czesci wspolnych, to sorry sąsiedzi, w ramach protestu bede parkowal samochod w poprzek wjazdu do garazu podziemnego (nikt nie wjedzie, nikt nie wyjedzie), a zlom ktory nie pomieszcze w komorce lokatorskiej wrzuce komus do ogrodka lub balkonu mieszkan na parterze, to takie same czesci wspolne budynku jak i inne.

-
Jeśli auta będą stały tak jak na zdjęciu, to na bank nikt nie wyjedzie z parkingu, na pewno ja się nie wyrobię:

To trzeba będzie zlikwidować bo żaden samochód nie wjedzie na swoje miejsce postojowe
-
To trzeba będzie zlikwidować bo żaden samochód nie wjedzie na swoje miejsce postojowe
Co trzeba będzie zlikwidować?
sam.slater pisze:Jeśli auta będą stały tak jak na zdjęciu, to na bank nikt nie wyjedzie z parkingu, na pewno ja się nie wyrobię:
Ty to na poważnie czy żartujesz z tym że nie wyjedziesz? Jakie masz auto? Jeżdzisz tirem? Jak poruszasz sie po krakowskich parkinagach?
Zlikwidować samochody tam stojące 

. pisze:sam.slater pisze:Jeśli auta będą stały tak jak na zdjęciu, to na bank nikt nie wyjedzie z parkingu, na pewno ja się nie wyrobię:
Ty to na poważnie czy żartujesz z tym że nie wyjedziesz? Jakie masz auto? Jeżdzisz tirem? Jak poruszasz sie po krakowskich parkinagach?
Akurat tu ma rację i chodzi o zwykłą osobówkę - będzie ciasno, trzeba wjechać idealnie równo, zwłaszcza jak samochody stoją po obu stronach miejsca do parkowania i przy tak małej przestrzeni nie wjedziesz bez problemu bo nie złapiesz takiego kąta. Weź pod uwagę, że patrzysz na puste miejsca, a nie gdy wszystko będzie "zajęte".
-
Wiesz, nie wszyscy jeżdżą pandą czy corsą. Mam długie auto i wiem co mówię. Wystarczy zwykła Insignia. Po prostu się nie złożę do tego i tyle. Po krakowskich parkingach się też sporo poruszam, tylko mam wybór jak się nie zmieszczę w jakieś miejsce to szukam innego, a tutaj kupiłem miejsce i innego nie wybiorę, chyba że się swoim wymienisz.
Wiecie, zawsze można pójść na kompromis: jak będziecie stawiać częściowo na chodniku to mnie to urządza, co tam, najwyżej mamy z wózkami będą chodzić po ulicy...wszak trzeba zrobić dobrze tym co miejsc nie wykupili

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”