Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
knd

Re: Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: knd » 22 sie 2018, 2:42

mmm123 pisze:
mop pisze:Lol, zabronisz im? Kupili to mają. Wrzuć ogłoszenie, że odkupisz albo wynajmiesz to może się znajdzie coś.

Ja akurat mam miejsce parkingowe. Natomiast goście mają problem z zaparkowaniem. Na forum wyraziłem swoje krytyczne zdanie osiedlu- mam prawo. Nie wszyscy mieli możliwość zakupu miejsca, okazało się, że sporo osób kupiło i nie korzysta, a ci co chcieliby kupić i korzystać nie mogą. To nie jest normalne i tyle.

Jak Ci tak bardzo zależy, żeby mieli gdzie parkować, to:
a) przeparkowujesz swoje auto, żeby mogli zaparkować na Twoim miejscu
b) idziesz do Lewiatana i wynajmujesz od nich miejsce dla gości

200m dalej, w stronę Dywizjonu 303 jest też ogólnie dostępny parking, na którym zawsze są puste miejsca. Rozumiem, że dla niektórych to może być daleko - nie rozumiem zupełnie dlaczego.

Nie czarujmy się, skoro kupiłeś jedno miejsce, to była też możliwość żeby kupić drugie, więc Twój argument, że "chcieliby kupić, ale się nie dało" odpada.

Lukasz__

Re: Miejsca parkingowe w okolicach ulicy Orlińskiego - jak sobie radzić?

Postautor: Lukasz__ » 22 sie 2018, 12:23

na parkingu strzeżonym obok kościoła/Orlińskiego 9 jest dużo wolnych miejsc w cenie 140 zł miesiąc, wynajmuje tam miejsce od ponad roku i jest ok, mam zawsze komfort pewnego miejsca postojowego.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”