Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
Dywizjon 303 nie chce bramki.. spedzjalnie się grodzą od nas.
Re: Propozycja zamontowania furtki / przejście z ul. Orlińskiego w stronę os. Dywizjonu 303
I dobrze, nie będą się nam niepotrzebnie plątać po osiedlu
spacerować można w także w drugą stronę, nie trzeba pchać się tam gdzie płot stoi.

Bierm pisze:I dobrze, nie będą się nam niepotrzebnie plątać po osiedluspacerować można w także w drugą stronę, nie trzeba pchać się tam gdzie płot stoi.
Ehh Ci przyszli mieszkancy Orlinskiego 9 ktorzy jeszcze nie zaznali biegania dookola plotu odebrac przesylke z poczty ...
Rafalala pisze:Dywizjon 303 nie chce bramki.. spedzjalnie się grodzą od nas.
Wcale tak nie jest, mieszkańcy osiedla Dywizjonu 303 też chcą tego przejścia, to władze Spółdzielni Mieszkaniowej Czyżyny generują tu problem.
Arav pisze:Bierm pisze:I dobrze, nie będą się nam niepotrzebnie plątać po osiedluspacerować można w także w drugą stronę, nie trzeba pchać się tam gdzie płot stoi.
Ehh Ci przyszli mieszkancy Orlinskiego 9 ktorzy jeszcze nie zaznali biegania dookola plotu odebrac przesylke z poczty ...
No ok, w sumie to jest jakiś argument, ale myśle, ze jeśli nasze osiedla (orlinskiego, avia) maja w sumie ponad 3000 mieszkań, może warto by wystosować petycje do poczty o otwarcie placówki na naszym osiedlu? Lokali do wynajęcia jest pełno, a dołożenie tylu mieszkan do poczty na dywizjonu na pewno ją bardzo obciąży.
Co do furtki, jak czytam co się dzieje pod całodobowym monopolowym otwartym w jednym z bloków orlinskiego, wybijanie szyb i wyłamywanie zamków w drzwiach do klatki schodowej, przewracanie betonowych słupów itp, to jestem przeciwny ułatwianiu wejścia na orlinskiego 9 od strony dywizjonu. Wole pójść na pocztę naokoło niż zrobić z mojego osiedla nocny tranzyt do monopolu
Masz moje pelne popracie - mozesz wystosowac petycje do Poczty Polskiej o otwarcie nowej placowki 

Kolejny monopolowy będzie na Avia 3 przy drodze.
Będzie się działo..
Będzie się działo..
Bierm pisze: wybijanie szyb i wyłamywanie zamków w drzwiach do klatki schodowej, przewracanie betonowych słupów itp,
Strzelaniny, gwałty, rozboje... to ogrodzenie chroni nas przed piekłem świata zewnętrznego

Bierm pisze:Co do furtki, jak czytam co się dzieje pod całodobowym monopolowym otwartym w jednym z bloków orlinskiego, wybijanie szyb i wyłamywanie zamków w drzwiach do klatki schodowej, przewracanie betonowych słupów itp, to jestem przeciwny ułatwianiu wejścia na orlinskiego 9 od strony dywizjonu. Wole pójść na pocztę naokoło niż zrobić z mojego osiedla nocny tranzyt do monopolu
Patologia zawsze była jest i będzie, a izolowanie się w niczym nie pomoże bo takie jednostki mieszkają również na Naszym osiedlu.

Arav pisze:Masz moje pelne popracie - mozesz wystosowac petycje do Poczty Polskiej o otwarcie nowej placowki
Byłoby super, ale nie będzie to takie łatwe

Czy orientuje sie ktos kiedy ma dojsc do tego slynnego szczytu G2 na linii przedstawiciele Orlinskiego/Avii/Budimexu ze Spoldzielnia Czyzyn?
A ja mam wrazenie, mogę się mylić oczywiście, że Spoldzielnia nie chce otwarcia przejścia bo widzą co się dzieje z parkowaniem na naszym osiedlu i się obawiają ze jak będzie przejście to ludność Orlińskiego i Avii zaleje ich parkingi...powiecie że przecież oni mają strefę ruchu i bez identyfikatora parkować nie można... U nas na chodnikach, na przejściach i gdzie popadnie też nie można ale ludność spragniona parkowania jak najbliżej bloku jest i basta! więc ma te wszystkie zakazy w poważaniu...
Mam nadzieję że jednak się mylę i w końcu kiedys będę szedł na pocztę odebrać majfrenda 300m a nie 1.3 km
Mam nadzieję że jednak się mylę i w końcu kiedys będę szedł na pocztę odebrać majfrenda 300m a nie 1.3 km
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”