Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
newkind

Re: Miejsca postojowe na parkingu obok Orlińskiego 4 i ich niewielki rozmiar

Postautor: newkind » 12 kwie 2016, 9:52

Tu nie chodzi tylko o to zagi, ale tak jak było pisane wcześniej - wzdłuż bloku zaparkuje około 10 samochodów (jednym kołem na krawężniku) i te 10 samochodów utrudni przejazd dla straży pożarnej, służb ratunkowych, wjazdy i wyjazdy dla 30 miejsc parkingowych, przejazdy wózkami z dziećmi, wózkami inwalidzkimi, noszami po chodnikach itp.

I teraz przy tych 10 samochodach przy krawężniku i otwartości osiedla - jak myślisz jaka jest szansa, że to akurat Ty, czy chociażby jakikolwiek inny mieszkaniec bloku Orlińskiego 4, a nie 8, 10 czy 12 (bo każdy będzie parkował gdzie się da) akurat załapie się na jedno z tych 10 miejsc ? Pomijam już fakt, że 10 miejsc to ułamek procenta tego ile ludzie będą potrzebować.

Generalnie chodzi o to, że te 10 samochodów utrudni życie o wiele większej ilości mieszkańców w ten czy inny sposób.

newkind

Postautor: newkind » 12 kwie 2016, 16:52

Z dzisiaj. Chyba pora się zacząć się przyzwyczajać do samochodów w każdym wolnym miejscu - nawet na zjeździe do garażu.

Obrazek

Przynajmniej wjechali jednym kołem na chodnik. Wszystkim tym, którzy wciąż twierdzą, że nie będzie problemu z wjazdem i wyjazdem polecam małą wycieczkę samochodem pod blok i "przymierzenie się" jak do wjechania na miejsce.

Obrazek

Obrazek

I jako wisienka na torcie coś, czego nie będę komentował bo jest to po prostu smutne.

Obrazek

Pasiek

Postautor: Pasiek » 12 kwie 2016, 17:05

Już olać tych co wjechali częścią samochodu na chodnik, ale samochody przy samych blokadach to już przesada.

Ostatniego zdjęcia nie skomentuje bo szkoda nerwów, ale niesyte, te pierwsze ślady "dają" zielone światło inny idiotom na rozjeżdżenie tego kawałka trawnika, najprawdopodobniej był to samochód jakiejś ekipy remontowej który został jakoś zablokowany i nie poradził sobie z wyjechaniem.

:shock:

xksisnki

Postautor: xksisnki » 12 kwie 2016, 17:12

Zdjęcie trawnika, brak słów....

Macie działający już monitoring na Orlińskiego 4 ?

Pasiek

Postautor: Pasiek » 12 kwie 2016, 17:15

xksisnki pisze:Zdjęcie trawnika, brak słów....

Macie działający już monitoring na Orlińskiego 4 ?

Jeszcze nie, ale pewnie będziemy chcieli zakładać, ciekawe czy "ochrona" coś widziała...

xksisnki

Postautor: xksisnki » 12 kwie 2016, 17:28

Wracając do samochodów parkujących równolegle do chodnika, myślę ze przesadzacie ;)

Zdjęcie z osiedla z podobnym parkingem, nikomu to nie przeszkadza i nikt nie narzeka na utrudniony parking:

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2016, 12:25 przez xksisnki, łącznie zmieniany 2 razy.

ATM

Postautor: ATM » 12 kwie 2016, 17:55

Wynajmę miejsce postojowe ;d ch*j będę parkować na chodniku ;)
Hmm..W zasadzie czemu by nie kupić jakiegoś złoma i nie zastawiać sobie chodnika ;)

Powyższe zdjęcia wskazują na to że miejsca wzdłuż drogi mogły być zaplanowane wcześniej, jest przestrzeń jest znak.. Nie widać na nich jak szerokie są te parkingowe..

Rozjechany trawnik = niezły plebs.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 13 kwie 2016, 6:39

Zdjęcie z osiedla z podobnym parkingem, nikomu to nie przeszkadza i nikt nie narzeka na utrudniony parking

No niby podobnie, ale na zdjęciach które zamieściłeś jezdnia ma 5.80, czyli niemal metr więcej niż przy Orlińskiego, nie wiem jak szerokie jest miejsce postojowe bo ze zdjęcia tego nie policzę. Robi różnicę.

Ja bym ten trawnik zabezpieczył stojakami na rowery.

M&M

Postautor: M&M » 13 kwie 2016, 7:45

Ten ślad to pewnie jakaś firma remontowa albo dostawca, myślę ze nie ma takiego idioty, który pod blokiem swoim tak zrobi.

Wszystko trzeba będzie osłupkować bo ludzie sami nie pomyślą i zrobią z tego skwerka parking.

Co do zdjęć @xksisnki to tak jak pisali nie podałeś wymiarów miejsca
Ostatnio zmieniony 27 mar 2017, 16:10 przez M&M, łącznie zmieniany 2 razy.

xksisnki

Postautor: xksisnki » 13 kwie 2016, 8:32

M&M pisze:Co do zdjęć @xksisnki to tak jak pisali nie podałeś wymiarów miejsca. A co do argumentu, że stoją na chodniku jednym kołem i da się wyjechać... A wózkiem przejedziesz? Swobodnie przeniesiesz np sofę?

A czy ja napisałem gdziekolwiek o stawaniu jednym kołem na chodniku ? Nie popieram tego, wygląda to tragicznie i zajmuje chodnik. Powinni oni stawać tak jak punto w 3 poście na jezdni. Ale to zależy wszystko od szerokości miejsca parkingowego miejsc wykupionych... Jeśli jest naprawdę taka kiszka jak twierdzicie to załatwcie sobie wielkie donice z roślinnością które postawicie przy chodniku i problem sam się rozwiąże ;) estetyka osiedla również wzrośnie.. szpetne słupki taki pomysł też potrafi zastąpić

Obrazek
Ostatnio zmieniony 13 kwie 2016, 9:31 przez xksisnki, łącznie zmieniany 6 razy.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”