Miejsca parkingowe - blokady automatyczne zamykane na pilot

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
TomeG

Miejsca parkingowe - blokady automatyczne zamykane na pilot

Postautor: TomeG » 24 lis 2016, 0:55

Witam Sąsiadów,
Czy ktoś z Państwa orientował się czy jest jakiś problem (z Budimexem) przy próbie demontażu standardowych blokad parkingowych? Pytam, ponieważ zastanawiam się nad zastosowaniem blokady automatycznej sterowanej pilotem na swoim miejscu - bez konieczności doprowadzania stałego zasilania.

Jest kilka ofert tego typu blokad, a jakoś na osiedlu nie zauważyłem żadnego prekursora...

Obrazek

Inne przykłady:
allegro.pl/blokada-parkingowa-zamykana-pilotem-nowosc-i6579409912.html

morth

Re: Miejsca parkingowe - blokady automatyczne zamykane na pilot

Postautor: morth » 24 lis 2016, 19:12

Też się nad tym zastanawiałem tyle że nie wiem jak żywotność takiego akumlatora. Lato/zima ile to wytrzyma? Też obawiam się że zaraz takie blokady by nie było bo znając życie komuś by się "przydała".

Nowy

Postautor: Nowy » 25 lis 2016, 10:09

Mam wrażenie, że to reklama... :) Poza tym zobaczcie sobie, jak wyglądają te blokady pod blokami wybudowanymi trochę wcześniej - pourywane, pokrzywione itp. Myślę, że taki "bajer" trzeba by wymieniać pewnie raz na dwa miesiące przynajmniej. Moim zdaniem zupełna strata pieniędzy :)

TomeG

Postautor: TomeG » 27 lis 2016, 22:14

Nie, to żadna ukryta pseudo-reklama... spokojnie.
Zastanawiam się po prostu nad wygodą, ponieważ (jak zapewne większość mieszkańców) przywykłem do wygodnego parkowania bez każdorazowego gramolenia się z kluczykiem przy takiej blokadzie... Te elektroniczne, rzeczywiście nie wyglądają jakoś masywnie, bo i kosztują ok. 1/50 miejsca parkingowego.

Najmilej by było gdyby respektowane były tabliczki z numerami rejestracyjnymi, ale domyślam się, że to pozostaje w sferze marzeń :)

ngy16687

Postautor: ngy16687 » 27 lis 2016, 23:17

A jakieś blokady na takich ludzi?

Obrazek
Obrazek
Obrazek

antek

Postautor: antek » 28 lis 2016, 0:45

Na takich tylko policja lub straż miejska - choć mam wrażenie, że ta druga, to coś słabo wystawia te mandaty w okolicy...

Yankes

Postautor: Yankes » 22 sty 2019, 0:07

warto by przetestować

Rafalala

Postautor: Rafalala » 22 sty 2019, 16:00

Ja raczej przeciwko, przynajmniej takie jak ze zdjeciem =- za niuskie - skoro ja X6-tką wjadę bez problemu na taką blokadę to inni wjadą na moje miejsce tez... :(

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”