Podatek od nieruchomości / mieszkania za 2018 i jego zapłata - Orlińskiego Kraków
Podatek od nieruchomości / mieszkania za 2018 i jego zapłata - Orlińskiego Kraków
Cześć sąsiedzi, zwłaszcza ci, którzy już w tamtym roku płacili pierwszy podatek od nieruchomości. Dostaliście już może informację z wysokością podatku za mieszkanie za ten rok? Podobno przychodziły już takie pisma, ale żadnego awizo w skrzynce pocztowej nie znalazłem. Ktoś może wie coś więcej w tej sprawie?
-
Re: Podatek od nieruchomości / mieszkania za 2018 i jego zapłata - Orlińskiego Kraków
też będę bardzo wdzięczna za informację jakie są terminy zapłaty podatku i kiedy dostaniecie pisma, ponieważ w zeszłym roku dostałam karę za niezapłacenie w terminie a nie otrzymałam kalkulacji z kwotą do zapłaty, nie otrzymałam również awizo...
Re: Podatek od nieruchomości / mieszkania za 2018 i jego zapłata - Orlińskiego Kraków
Do mnie przyszło, ale pod adres zameldowania. Czas zapłaty 14 dni od daty doręczenia za 2017 rok a za 2018 chyba do któregoś dnia marca jeśli dobrze pamiętam.
Dzisiaj dostałam pismo listem poleconym. Termin płatności 2018-03-15
- Wściekły Wąż
A możecie zdradzić jakiego rzędu są to mniej więcej kwoty? Około stówki, dwie, trzy, dziesięć? 

Wściekły Wąż pisze:A możecie zdradzić jakiego rzędu są to mniej więcej kwoty? Około stówki, dwie, trzy, dziesięć?
Zależy chyba od wielkości mieszkania ,gruntu itp ale raczej do 100 zł,bo nasze bloki mają bardzo dużo mieszkań na stosunkowo niewielkim terenie

Nie ma się czym martwić - 60 zł za moje mieszkanie wyszło.
- Wściekły Wąż
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”