Prąd w komórce lokatorskiej / skąd go podłączyć - osiedle Orlińskiego

Forum osiedla Orlińskiego przeznaczone do prowadzenia dyskusji na tematy ogólne związane z zakupem, budową, wykończeniem itp.
Naznaczony Parking

Prąd w komórce lokatorskiej / skąd go podłączyć - osiedle Orlińskiego

Postautor: Naznaczony Parking » 09 kwie 2018, 12:22

Witam,
Potrzebuje powiesić uchwyt rowerowy w komórce lokatorskiej - akurat na tej ściance jest beton a jakoś trzeba wiercić. Nie ma tam prądu i zastanawiam się jak ten problem rozwiązać. Do głowy przychodzi mi kilka pomysłów:
- zapytanie zarządcy czy gdzieś w pomieszczeniu technicznym jest prąd i ew. "pożyczenie" go na kilka minut
- przejściówka do lampy - nie wiem czy to uciągnie wiertarkę udarową
- wypożyczenie wiertarki na akumulator (nie wiem czy są takie z udarem)

Ktoś może doradzić jak ten problem rozwiązać?

knd

Re: Prąd w komórce lokatorskiej / skąd go podłączyć - osiedle Orlińskiego

Postautor: knd » 09 kwie 2018, 20:43

Mam złe wspomnienia ze złodziejkami z żarówek. Albo w ogóle nie dało się ich wkręcić (bo coś blokowało swobodny dostęp do gwintu), albo działały bardzo słabo.

W hali garażowej są gniazdka elektryczne, najlepiej pociągnij z nich prąd przedłużaczem do wiertarki. Jeśli nie masz wystarczająco długiego przedłużacza, to ja mam u siebie taki 20m - mogę Ci pożyczyć.

Mam też akumulatorową wiertarkę z udarem, więc jeśli kabla nie starczy, to możemy spróbować w taki sposób. ;)

Naznaczony Parking

Postautor: Naznaczony Parking » 09 kwie 2018, 22:04

Konkret odpowiedź.
Spróbuje najpierw pociągnąć prąd z hali garażowej (nie wiedziałem że są tam dostępne gniazdka), a jak się nie uda to będę się wtedy do Ciebie uśmiechał.

DZIĘKI!

wiciiu

Postautor: wiciiu » 25 cze 2018, 14:23

Istnieje możliwość podpięcia się do puszki od oświetlenia w twojej komórce lokatorskiej, oczywiście bezinwazyjnie bo masz tam złączki "wago" :D

PS. Ostatnio wyczytałem ze minimalny przewód do podłączenia piekarnika wynosi 1,5 mm2, wiec oświetlenie powinno pociągnie wiertarkę.

Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”