Witam,
Potrzebuje powiesić uchwyt rowerowy w komórce lokatorskiej - akurat na tej ściance jest beton a jakoś trzeba wiercić. Nie ma tam prądu i zastanawiam się jak ten problem rozwiązać. Do głowy przychodzi mi kilka pomysłów:
- zapytanie zarządcy czy gdzieś w pomieszczeniu technicznym jest prąd i ew. "pożyczenie" go na kilka minut
- przejściówka do lampy - nie wiem czy to uciągnie wiertarkę udarową
- wypożyczenie wiertarki na akumulator (nie wiem czy są takie z udarem)
Ktoś może doradzić jak ten problem rozwiązać?
Prąd w komórce lokatorskiej / skąd go podłączyć - osiedle Orlińskiego
-
Re: Prąd w komórce lokatorskiej / skąd go podłączyć - osiedle Orlińskiego
Mam złe wspomnienia ze złodziejkami z żarówek. Albo w ogóle nie dało się ich wkręcić (bo coś blokowało swobodny dostęp do gwintu), albo działały bardzo słabo.
W hali garażowej są gniazdka elektryczne, najlepiej pociągnij z nich prąd przedłużaczem do wiertarki. Jeśli nie masz wystarczająco długiego przedłużacza, to ja mam u siebie taki 20m - mogę Ci pożyczyć.
Mam też akumulatorową wiertarkę z udarem, więc jeśli kabla nie starczy, to możemy spróbować w taki sposób.
W hali garażowej są gniazdka elektryczne, najlepiej pociągnij z nich prąd przedłużaczem do wiertarki. Jeśli nie masz wystarczająco długiego przedłużacza, to ja mam u siebie taki 20m - mogę Ci pożyczyć.
Mam też akumulatorową wiertarkę z udarem, więc jeśli kabla nie starczy, to możemy spróbować w taki sposób.

-
Konkret odpowiedź.
Spróbuje najpierw pociągnąć prąd z hali garażowej (nie wiedziałem że są tam dostępne gniazdka), a jak się nie uda to będę się wtedy do Ciebie uśmiechał.
DZIĘKI!
Spróbuje najpierw pociągnąć prąd z hali garażowej (nie wiedziałem że są tam dostępne gniazdka), a jak się nie uda to będę się wtedy do Ciebie uśmiechał.
DZIĘKI!
Istnieje możliwość podpięcia się do puszki od oświetlenia w twojej komórce lokatorskiej, oczywiście bezinwazyjnie bo masz tam złączki "wago" 
PS. Ostatnio wyczytałem ze minimalny przewód do podłączenia piekarnika wynosi 1,5 mm2, wiec oświetlenie powinno pociągnie wiertarkę.

PS. Ostatnio wyczytałem ze minimalny przewód do podłączenia piekarnika wynosi 1,5 mm2, wiec oświetlenie powinno pociągnie wiertarkę.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”