Witam serdecznie.
Od kilku dni mój samochód stał zaparkowany na nowo otwartym parkingu przy ul. Orlińskiego (po lewej stronie, jadąc od bloków w stronę ul. Medweckiego). Ładniejsza pogoda sprawiła, że przerzuciłem się na rower, a przez ten czas nie musiałem poruszać się samochodem. Wracając tamtędy dziś ok. godz. 19:30 zobaczyłem, że mam rozbitą prawą przednią szybę (od strony pasażera) i skradzione radio. W związku z tym, mam trzy pytania: czy ktoś przez ostatnie dni zauważył podejrzane zachowanie jakiejś osoby (kręcenie się przy samochodach, zaglądanie przez szybę), ew. był świadkiem zdarzenia lub po prostu jest w stanie wskazać, kiedy zobaczył rozbitą szybę? Oprócz znalezienia sprawcy, na co jednak mam małe szanse, staram się ustalić możliwy czas zdarzenia. Monitoring nie pomoże, bo najzwyczajniej w okolicy go nie ma.
I na koniec apel, warto zwracać uwagę na kosztowne rzeczy w Waszych samochodach. Mimo tego, że żyjemy w 2018 roku i mogłoby się wydawać, że rozbijanie szyb i kradzieże radiów odeszły do lamusa, to patologia dalej jest i ma się - najwidoczniej - bardzo dobrze.
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!
Rozbita szyba / skradzione radio przy ul. Orlińskiego - informacje
Re: Rozbita szyba / skradzione radio przy ul. Orlińskiego - informacje
squax pisze:Witam serdecznie.
Od kilku dni mój samochód stał zaparkowany na nowo otwartym parkingu przy ul. Orlińskiego (po lewej stronie, jadąc od bloków w stronę ul. Medweckiego). Ładniejsza pogoda sprawiła, że przerzuciłem się na rower, a przez ten czas nie musiałem poruszać się samochodem. Wracając tamtędy dziś ok. godz. 19:30 zobaczyłem, że mam rozbitą prawą przednią szybę (od strony pasażera) i skradzione radio. W związku z tym, mam trzy pytania: czy ktoś przez ostatnie dni zauważył podejrzane zachowanie jakiejś osoby (kręcenie się przy samochodach, zaglądanie przez szybę), ew. był świadkiem zdarzenia lub po prostu jest w stanie wskazać, kiedy zobaczył rozbitą szybę? Oprócz znalezienia sprawcy, na co jednak mam małe szanse, staram się ustalić możliwy czas zdarzenia. Monitoring nie pomoże, bo najzwyczajniej w okolicy go nie ma.
I na koniec apel, warto zwracać uwagę na kosztowne rzeczy w Waszych samochodach. Mimo tego, że żyjemy w 2018 roku i mogłoby się wydawać, że rozbijanie szyb i kradzieże radiów odeszły do lamusa, to patologia dalej jest i ma się - najwidoczniej - bardzo dobrze.
Za wszelkie wskazówki będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam!
Parkowalem koło Twojego samochodu w poniedziałek i szyba była już rozbita i widać było wystające kable od radia. Oznacza to, że do tego zdarzenia doszło pewnie w nocy w weekend. Najczęściej takie zdarzenia mają miejsce w weekend. Tez mi kiedyś ukradli radio, tylko bez rozbijania szyby i też myślałem, że te czasy minęły. Od tamtego czasu wyciagalem radio z samochodu. Myslalem jednak, ze tutaj będzie spokojniej.
Mi ostatnio na parkingu przy Włodarczyka ukradli 15-letnie, porysowane, z odpadającym lakierem kołpaki
Jaki sens ma kraść coś, co nie jest nic warte?

Jaki sens ma kraść coś, co nie jest nic warte?
Mieszkam przy Orlinskiego 12 i niestety powiem Wam ze w weenedy w nocy przez ta nasza "promenade" co chwile przechodza jakies kilkuosobowe grupki podpitych kolesi. Niektorzy wracaja z rynku a inni ida do monopolowego otwartego 24h tam przy starych blokach na 2PL.
Tak jak napisał mmm123 w poniedziałek szyba była juz rozbita. Spacerowałam ok. 10, niestety nie przygladalam się bliżej. Współczuję 

mmm123 pisze:squax pisze:Tez mi kiedyś ukradli radio, tylko bez rozbijania szyby i też myślałem, że te czasy minęły.
Tez mi sie kiedys wydawalo, ze te czasy minely, ale jak mi kiedys wyjasnili na komisariacie: "jedyne co sie zmienia, to to ze przestajesz uwazac".
I dodać do tego należy kasę która płacimy miesięcznie za niby ochronę ....
1krzys pisze:I dodać do tego należy kasę która płacimy miesięcznie za niby ochronę ....
Nie wiem, czy zauważyłeś ale w temacie było jasno napisane gdzie ta szyba była rozbita i ochrona nie miała z tym nic wspólnego...
-
Któregoś dnia wyjrzałam przez okno z Avii 7 w stronę Avii 8. Zauważyłam faceta, który idąc z psem, zaglądam do wewnątrz samochodów zaparkowanych między Avią a 2 Pułku. Może w ten sposób wybiera samochód do obrabowania :/
-
Arav pisze:Mieszkam przy Orlinskiego 12 i niestety powiem Wam ze w weenedy w nocy przez ta nasza "promenade" co chwile przechodza jakies kilkuosobowe grupki podpitych kolesi. Niektorzy wracaja z rynku a inni ida do monopolowego otwartego 24h tam przy starych blokach na 2PL.
I niestety generuja sporo halasu przy tym wszystkim. Na szczescie coraz powazniej magistrat wzial sie za kwestie koncesji i sprzedawania alkoholu w nocy wiec moze niedlugo sie to unormuje.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”