Przeniesienie własności miejca postojowego / udziału w działce parkingowej - ile kosztuje
Przeniesienie własności miejca postojowego / udziału w działce parkingowej - ile kosztuje
Ile to kosztuje? Chodzi mi o "sprzedaż udział w działce parkingowej", takiej jak na pasie przy Orlińskiego 1.
Re: Przeniesienie własności miejca postojowego / udziału w działce parkingowej - ile kosztuje
Tyle samo co ty płaciłes jak kupowałeś od Budimexu
Re: Przeniesienie własności miejca postojowego / udziału w działce parkingowej - ile kosztuje
Nie ma czegoś takiego jak udział w działce parkingowej na pasie.
Ewentualnie pozwolenie na wyłączne użytkowanie miejsca na parkingu.
Ewentualnie pozwolenie na wyłączne użytkowanie miejsca na parkingu.
gucio pisze:Tyle samo co ty płaciłes jak kupowałeś od Budimexu
Przeniesienie własności/sprzedaż to taka czynność u notariusza, za którą się płaci. Pytam ile to kosztuje.
domatorka pisze:Nie ma czegoś takiego jak udział w działce parkingowej na pasie.
Jest.
Gregor pisze:gucio pisze:Tyle samo co ty płaciłes jak kupowałeś od Budimexu
Przeniesienie własności/sprzedaż to taka czynność u notariusza, za którą się płaci. Pytam ile to kosztuje.domatorka pisze:Nie ma czegoś takiego jak udział w działce parkingowej na pasie.
Jest.
Ok 1.5tys
No to chyba trafiłem na promocję, bo notariusz od Budimeksu chce 700zł.
1500zł to lokal + działka parkingowa
Ja pierniczę.
Parking na pasie, za Orlińskiego 1 to jest osobna działka. Nie "należy" do żadnego bloku. Budimex sprzedaje tam udziały w działce, co wiąże się z prawem do korzystania z danego miejsca postojowego. Zawiera się na to odrębną umowę notarialną - kupna udziału w tej działce.
To nie jest to samo, co "kupno" miejsca postojowego przy bloku, należącego do wspólnoty tego bloku. Bo to można było zrobić w ramach jednej umowy notarialnej, przy okazji przeniesienia własności mieszkania.
Parking na pasie, za Orlińskiego 1 to jest osobna działka. Nie "należy" do żadnego bloku. Budimex sprzedaje tam udziały w działce, co wiąże się z prawem do korzystania z danego miejsca postojowego. Zawiera się na to odrębną umowę notarialną - kupna udziału w tej działce.
To nie jest to samo, co "kupno" miejsca postojowego przy bloku, należącego do wspólnoty tego bloku. Bo to można było zrobić w ramach jednej umowy notarialnej, przy okazji przeniesienia własności mieszkania.
Dokładnie tak, ja u notariusza Budimexu płaciłem za dwa osobne akty notarialne 1500 zł łącznie.
sand pisze:Dokładnie tak, ja u notariusza Budimexu płaciłem za dwa osobne akty notarialne 1500 zł łącznie.
A ile kosztowały poszczególne akty notarialne? Dla każdego powinno być wyliczenie kosztów.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”