Witam,
mam pytanie do osób, które kupiły miejsce postojowe w garażu. Jak metraż mieliście wpisany w umowie?
W biurze nieruchomości BX otrzymałem informację, że metraż wynosi 12,5m^2. Wie ktoś może w jaki sposób jest to liczone?
Powierzchnia miejsca postojowego w garażu
Re: Powierzchnia miejsca postojowego w garażu
Wg przepisów miejsce musi mieć min 2,5x5
kamil pisze:Wg przepisów miejsce musi mieć min 2,5x5
2,3x5
2,5x5 od 2018r. wcześniej 2,3x5
mop pisze:2,5x5 od 2018r. wcześniej 2,3x5
Zgadza się. Jednak dla Orlińskiego obowiązywały właśnie stare przepisy co za tym idzie większość miejsc naziemnych i część miejsc w garażu ma wymiary 2,3x5
A czy ktoś się orientuje czy linie oddzielające miejsca wliczają się do powierzchni miejsca?
Czy w tej sytuacji miejsce P2 ma szerokość 230cm (pół linii z jednej strony i pół z drugiej)?
Po zmierzeniu nijak mi nie wychodzi 11,5m2, a w akcie notarialnym nie ma żadnej wzmianki o powierzchni tylko o udziale w całej działce.
Czy w tej sytuacji miejsce P2 ma szerokość 230cm (pół linii z jednej strony i pół z drugiej)?
Po zmierzeniu nijak mi nie wychodzi 11,5m2, a w akcie notarialnym nie ma żadnej wzmianki o powierzchni tylko o udziale w całej działce.
Wróć do „Osiedle Orlińskiego – dyskusje na tematy ogólne”