Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Invictus

Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry

Postautor: Invictus » 14 lip 2016, 10:47

Wczoraj po 20:00 zalewali szalunki kolejnych pięter. Ocieplają też przejście (przerwę) pomiędzy budynkami, okien też sukcesywnie przybywa. Coś się tam dzieje...

kamil

Postautor: kamil » 14 lip 2016, 18:16

No właśnie, 22.07 jest termin wplaty kolejnej transzy, wpłacacie? Czy jak nie podpisałem jeszcze aneksu i budimex sie nie odezwal to powinienem wpłacic?

Rumpel

Postautor: Rumpel » 14 lip 2016, 20:08

Hej, a może doczekamy się jakichś zdjęć nowych z tego co dzieje się w środku? Te z 6 lutego na stronie BX już mnie trochę przytłaczają...
Co do kontaktu podpisałem umowe 5 stycznia 2015 i jeszcze nikt do mnie nie dzwonił
Co do przelewu to mój wspaniały bank Pekao przelał ratę na początku lipca zgodnie w poprzednim harmonogramem pomimo że otrzymali info o jego nieaktualności i wstrzymaniu robót...- mój błąd bo nie napisałem drukowanymi literami aby wstrzymano transze ale na waszym miejscu jak bym mógł to bym sie wstrzymał z płaceniem bo to nic nie daje a tylko odsetki rosną.
Pozdrawiam

kamil

Postautor: kamil » 15 lip 2016, 20:30

Napisałem wczoraj w sprawie tych zdjęć, oto jaką odpowiedz otrzymalem:
Szanowny Panie,
budowa została wznowiona i zdjęcia zostaną kiedyś zaktualizowane, ale nie jestem w stanie podać Panu konkretnej daty.

Ami

Postautor: Ami » 16 lip 2016, 15:12

Mnie umawiają na Aneks do umowy w przyszłym tygodniu. Prosiłam żeby przesłali mi na maila aktualną wersję Aneksu, ale się nie doczekałam... więc napisałam do nich maila i czekam. Nic nie podpiszę bez czytania.
Co do transz byłam na spotkaniu jakiś miesiąc temu i kierowniczka biura mówiła, że pierwsze transze będą zaplanowane w okolicach października. Trzeba to sprawdzić, nie zamierzam płacić teraz, gdyż na koniec lipca powinien być zupełnie inny etap inwestycji realizowany. Fakt, że prace ruszyły nie znaczy, że będę z kasy wyskakiwać.

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 17 lip 2016, 13:28

Teraz osiagneli 60% więc należy wpłacić transzę z grudnia, kiedy to ten poziom miał być osiągnięty. W grudniu byli z tym daleko w tyle i dlatego ja już tej transzy nie puszczałam - teraz trzeba zrobić, niezależnie od tego czy podpiszesz aneks czy nie.

a.k.

Postautor: a.k. » 17 lip 2016, 13:59

A skąd Państwo wiedzą, że prace osiągneły już 60% ? Gdzie szukać takich informacji? Czy panel klienta do czegoś się przydaje? W moim absolutnie nic się nie wyświetla. Pozdrawiam:)

Nietoperzu

Postautor: Nietoperzu » 17 lip 2016, 14:33

Dostałam taka informację na maila od bok Budimex. Wówczas poprosiłam o potwierdzenie i udokumentowanie ww. - dostałam skan pisma kierownika budowy.
Możliwe, że odzywają się w tej sprawie tylko do tych osób, które wstrzymały wypłaty transzy grudniowej , bo i po co do wszystkich - oni póki co mają nadpłaty ;)

karolina.j

Postautor: karolina.j » 17 lip 2016, 22:09

Do tych którzy już podpisali aneksy: moglibyście wrzucić nowy harmonogram transze?
Dzięki!

kamil

Postautor: kamil » 17 lip 2016, 22:22

Harmonogram byl wysylany w @ z informacja o decyzji PNIB

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”