Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Fedaykin

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1

Postautor: Fedaykin » 23 wrz 2016, 11:26

Ten tego, no... krakow.naszemiasto.pl/artykul/krakow-alma-zlozyla-wniosek-o-upadlosc-prace-moze-stracic,3864788,art,t,id,tm.html. Osobiście mam nadzieję, że skoro złożyli wniosek o upadłość to powstanie na parterze coś innego (nawet jeżeli będzie to inny dyskont to dobrze, że nie Alma).
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2016, 11:26 przez Fedaykin, łącznie zmieniany 1 raz.

michal.d

Postautor: michal.d » 23 wrz 2016, 11:26

Nowy pisze:Mam tylko nadzieję, że przez to nie będzie tak, że przez lata będzie tam stał wielki, nieużywany lokal użytkowy, jak np. na Wierzbowej w Krakowie :)

Na nowym kilkutysięcznym rynku jakim będą NC myślę, że szybko się ktoś znajdzie ;)

Yankes

Postautor: Yankes » 27 paź 2016, 23:46

jarko pisze:
Nowy pisze:No nic, jest niedaleko Biedronka, Lidl, a pod nosem będzie Alma. Niech będzie i tak, choć często jest tam jednak sporo drożej niż w innych sklepach. Ale jeśli dobrze sprawdza się różne promocje, to nie jest już tak źle :)

Za ceną w Almie idzie jakość produktów... To nie biedronka czy lidl...

wiesz co piszesz?
jaka jakość
wszyscy mają taką samą, ale masz ładniejsze opakowanie.
Uwierz bo pracuje w branży i znam się na tym

Lucek

Postautor: Lucek » 28 paź 2016, 8:26

Nie można powiedzieć. "Produkty" mają nieco lepsze. Razem z cenami.

jarko

Postautor: jarko » 08 kwie 2017, 2:42

Yankes pisze:
jarko pisze:
Nowy pisze:No nic, jest niedaleko Biedronka, Lidl, a pod nosem będzie Alma. Niech będzie i tak, choć często jest tam jednak sporo drożej niż w innych sklepach. Ale jeśli dobrze sprawdza się różne promocje, to nie jest już tak źle :)

Za ceną w Almie idzie jakość produktów... To nie biedronka czy lidl...

wiesz co piszesz?
jaka jakość

Tak, wiem co piszę. Nie mam tu absolutnie na myśli majonezów czy groszków tej samej firmy w różnych opakowaniach a pisze o produktach pierwszej świeżości. Chyba jako osoba z branży nie podejmiesz się udowodnić mi że w lidlu czy biedronce kupię lepszej jakości mięsa czy wędliny? O rybach już nie wspominając. No dobra, w jednym Ci przyznam rację. W dziale owoce i warzywa już nie ma takiej przepaści ;)

Yankes

Postautor: Yankes » 08 kwie 2017, 19:03

jarko pisze:
Yankes pisze:
jarko pisze:Za ceną w Almie idzie jakość produktów... To nie biedronka czy lidl...

wiesz co piszesz?
jaka jakość

Tak, wiem co piszę. Nie mam tu absolutnie na myśli majonezów czy groszków tej samej firmy w różnych opakowaniach a pisze o produktach pierwszej świeżości. Chyba jako osoba z branży nie podejmiesz się udowodnić mi że w lidlu czy biedronce kupię lepszej jakości mięsa czy wędliny? O rybach już nie wspominając. No dobra, w jednym Ci przyznam rację. W dziale owoce i warzywa już nie ma takiej przepaści ;)

Musisz się sam przekonać.
Jakość to nie tylko opakowanie i czy Ci smakuje.
Jest wiele rzeczy o których się myśli konsumując coś.
Temat w dzisiejszych czasach jest za bardzo skomplikowany np. czy ryby są zdrowe? Zdrowe ale jakie tuńczyk czy łosoś? Zdrowe jak same są zdrowe, ale w większości nie są.
Wszystkie firmy sieciowe głównie kupują towar u dużych producentów, a każdy taki duży dostawca dba o jakość, ale też wydaje dużo kasy na badania tak np. jest w firmie Koral - badania na metale ciężkie, pierwiastki radioaktywne.
A teraz to wspomniane owoce- warzywa.
Rozumiem, że kupujesz ładne świeżutkie, ale czy to jakość ? czy świeżość.
Kupujesz co widzisz.
A z kolei wiem, że np. wysyła próbki dostawców do badań na metale ciężkie, pestycydy i np pomidory na GMO. Dostawcy by nie płacić kar sami też wysyłają próby na badania.

Nie wiem dokładnie jak to działa w Almie, ale wiem, że najgorszy w tym temacie jest Kaufland, który tak się chwali potwierdzoną jakością.
Kaufland jeszcze jest mentalnie w poprzedniej epoce, gdzie konsument kupował wszystko.

miało być krótko,ale się rozpisałem, choć to tylko mamy wpis

JustynaD

Postautor: JustynaD » 09 kwie 2017, 18:47

Witam.
Ma ktoś może jakieś nowe wieści dotyczące tego jakie sklepy mają być w naszym bloku?

ZenonM

Postautor: ZenonM » 27 lip 2017, 18:04

z tego co udało mi się dowiedzieć, ma być Sklep Firmowy "Zakładów Mięsnych SZUBRYT"

antek

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 w Krakowie

Postautor: antek » 27 lip 2017, 21:19

To dobre wiadomości, przyda się dobry mięsny po sąsiedzku :)

_damian

Postautor: _damian » 27 lip 2017, 22:01

Może ktoś z Was ma jeszcze jakieś ciekawe informacje w temacie sklepów w naszym sąsiedztwie.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”