Wszyscy już raczej podpisali nowy aneks z harmonogramem, więc samemu trzeba zadbac o terminy transz.
Konieczne jest napisanie wiadomości (ja wysylalem na recepcja.krakow(at)budimex.pl) do bmx, że chcemy wstrzymać się z wypłatą transzy.
Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Nie jest to prawdą co piszesz, ja jeszcze nie podpisałam aneksu.
Czekam na odpowiedź czy mogę to zrobić w Warszawie - nie uśmiecha mi się jechać specjalnie do Krakowa, żeby podpisać aneks :/
Czekam na odpowiedź czy mogę to zrobić w Warszawie - nie uśmiecha mi się jechać specjalnie do Krakowa, żeby podpisać aneks :/
-
poślizgów ciąg dalszy....
ukończenie 80% nie zostanie osiągnięte 6.12 choć chyba nie jesteśy zaskoczeni
Z informacji od Bx ok 20.12 będzie tak naprawdę osiągnięty ten atap
ukończenie 80% nie zostanie osiągnięte 6.12 choć chyba nie jesteśy zaskoczeni
Z informacji od Bx ok 20.12 będzie tak naprawdę osiągnięty ten atap
no ja nie jestem na pewno , juz kilka miesiecy temu pisałem , ze nie wyrobia sie w tym terminie .
Do tego jesli sie sprawdza prognozy o tej zimie stulecia w Polsce, która zapowiadały niektóre instytuty meteorologii w Europie i USA to na tempo prac też to raczej pozytywnie nie wpłynie :/
Do tego jesli sie sprawdza prognozy o tej zimie stulecia w Polsce, która zapowiadały niektóre instytuty meteorologii w Europie i USA to na tempo prac też to raczej pozytywnie nie wpłynie :/
Czy ktoś ma info o opóźnieniach w wykonaniu etapu 8? Ode mnie nie odpowiadają, oświadczenia brak, info na portalu klienta 70% z października a wszystkie elementy etapu nie są wykonane - brak dachu, okien do 16p.
mail z 1.06:
W oświadczeniu to, co powyżej.
Szanowni Państwo,
W nawiązaniu do rozmowy telefonicznej, w załączeniu przesyłam skan oświadczenia dot. zaawansowania inwestycji potwierdzające 72%. Jednocześnie informuję, że rata przypadająca na dzień 6.12.2016 zostaje przesunięta tj. odroczona do czasu osiągnięcia wymaganego stanu zaawansowania na poziomie 80%, co planujemy osiągnąć do dnia 20.12.2016r. Jak tylko stan zaawansowania zostanie osiągnięty, niezwłocznie zostaną Państwo o tym powiadomieni, otrzymają Państwo drogą mailową skan oświadczenia kierownika projektu oraz pismo ze wskazaniem nowego terminu wpłaty tj. 7 dni od otrzymania powiadomienia. Do tego czasu Spółka nie będzie naliczała odsetek z tytułu przesunięcia terminu wpłaty danej raty. Za powstałe opóźnienie przepraszamy.
W oświadczeniu to, co powyżej.
Planuja osiagnac chyba w styczniu te 80%. Bo nie widze szans zrobic 8% w tydzien ponad. Otynkuja caly blok w tydzien czy wstawia okna, zrobia dach i wewnatrz sciany. Bo to chyba kolejna sciema sprzedawana ludziom. Patrzac na to ze ida swieta i na stan robot opoznienie bedzie okolo 4 tygodni.
8% to mozna nadrobic w tydzien czy dwa tygodnie jak sobie budujesz domek na dzialce...
8% to mozna nadrobic w tydzien czy dwa tygodnie jak sobie budujesz domek na dzialce...
Nie wiem czy to prawda ale ostatnio znajomy rozmawial z mieszkancem Orlinskiego i w rozmowie o tamtym siamtym dowiedział się że to nie tylko było przesunięcie bloku o te 3metry tylko tez była krzywo stawiana wieża półkolista i mieli ja wyprostować wiec może coś jest na rzeczy że te prace ida tak powoli. Może mieszkańcy powinni zapytać czy to prawda i czy przez to jest takie opóźnienie ?
Ale to tylko niesprawdzone informacje . . .
Ale to tylko niesprawdzone informacje . . .
Skoro niesprawdzone to nie wypisuj takich pierdół bo tylko nakręcasz niepotrzebnie pozostałych. Chcesz żeby szybko skończyli to siedź spokojnie i czekaj na mieszkanie zamiast siać ploty. Przeczytałem wiele Twoich postów i widzę, że jesteś ekspertem od wszystkiego.. A krzywą wieżę jak chcesz to tutaj możesz zobaczyć https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Krzywa_Wieża_w_Pizie.
Zima jak do tej pory jest dla nich łaskawa. Nie ma co siać paniki.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”