Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Re: Budowa kolejnych kondygnacji inwestycji Orlińskiego 1
Rozmawiałem przed momentem z Panią z BX. Budimex osiągnął 80% zaawansowania w dniu wczorajszym tj. 30.01.2017. jeśli chodzi o kolejne wpłaty (następna miała być 06.02) na pewno się przesuną bo nie ma możliwości aby 90% osiągnęli w 6 dni
. Do końca tyg mają nam rozsyłać nowe harmonogramy postępu prac. Nie wiadomo również czy wpłynie to na terminy oddania budynku czy też odbioru mieszkań. Tyle się dowiedziałem, więc się dziele.

Wczoraj mieliście jakiś wypadek na budowie. Ciekawe czy przez to też się opóźni...
Zdjęcia w ogólnym wątku o parkowaniu.
Zdjęcia w ogólnym wątku o parkowaniu.
Prace trwają nadal bez przerw (z wyjątkiem jednego miejsca, ale nie zagraża to terminowi odbioru).
sky83 pisze:Prace trwają nadal bez przerw (z wyjątkiem jednego miejsca, ale nie zagraża to terminowi odbioru).
sky83 czy mógłbyś mi podać maila do siebie bo próbuje wysłać ci wiadomość prywatną ale taki adresat nie istnieje więc pewnie Nasz admin cie jeszcze nie odblokował

Na dniach będzie wysłane oficjalne pismo z terminami osiągnięcia poszczególnych etapów budowy - będą aneksy do umów deweloperskich :/:/
Przyszło pismo z bx że terminy odbiorów są przesunięte z 31 lipca na 10 września.
robią z nami co chcą... za miesiąc pewnie przyjdzie kolejne pismo że znowu przesuwają termin, rzygać się chcę

Czy Nasze Wspaniałe wszystkowiedzące Biuro Prasowe może w końcu raz napisać prawdę i szczerze odpowiedzieć jaki jest rzeczywisty problem na tej budowie i co się dzieje że PO RAZ KOLEJNY będziemy musieli podpisywać aneksy jeździć po kilka razy do banków i tłumaczyć się z nie naszych błędów?
Chodzi o krótka rzeczową informacje . . .
Czy to tak wiele ?
Nie wiem , może jakaś wada konstrukcyjna , może niezgodność z papierami albo braki kadrowe albo firma podwykonawcza jest do dupy . . .
Czy to jest aż taka straszna informacja że nie powinniśmy wiedzieć?
Chodzi o krótka rzeczową informacje . . .
Czy to tak wiele ?
Nie wiem , może jakaś wada konstrukcyjna , może niezgodność z papierami albo braki kadrowe albo firma podwykonawcza jest do dupy . . .
Czy to jest aż taka straszna informacja że nie powinniśmy wiedzieć?
Widocznie mieszkańcy mają dużo pieniędzy by tyle czekać ,dziwi mnie że ludzie nie odstępują od umowy jednego z największego bubla na placu budowy budimexu
To jest kpina... niby umowa deweloperska, a mogą i tak szastać terminami jak chcą i tylko każą podpisywać aneksy.
Od końca 2016 powinien zacząć spłacać kapitał, a przez ponad pół roku będę spłacał tylko odsetki, i oczywiście bdmx za to proponuje jakieś śmieszne pieniądze w wysokości *1400zł i pewnie gdyby się podpisywało akty notarialne u swojego notariusza a nie bdmx to tej różnicy by nie było.
Odnośnie aneksów: "Osoby zainteresowane podpisaniem aneksu do umowy deweloperskiej prosimy o kontakt", a jest jakieś inne wyjście?
Od końca 2016 powinien zacząć spłacać kapitał, a przez ponad pół roku będę spłacał tylko odsetki, i oczywiście bdmx za to proponuje jakieś śmieszne pieniądze w wysokości *1400zł i pewnie gdyby się podpisywało akty notarialne u swojego notariusza a nie bdmx to tej różnicy by nie było.
Odnośnie aneksów: "Osoby zainteresowane podpisaniem aneksu do umowy deweloperskiej prosimy o kontakt", a jest jakieś inne wyjście?
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”