Sprzedaż miejsc postojowych na parkingu po zachodniej stronie Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Michael

Re: Sprzedaż miejsc postojowych na parkingu po zachodniej stronie Orlińskiego 1

Postautor: Michael » 07 lip 2017, 13:53

Ostatnio sie zastanawialem co to sie bedzie dzialo jak juz postawia znak informujacy o tym, ze to sa miejsca tylko dla niepelnosprawnych. Bedzie istny cyrk jak nie bedzie mozna przejechac ulica bo wszedzie beda staly auta a miejsca postojowe dla niepelnosprawnych beda staly puste..(prawie puste)

Monika90

Postautor: Monika90 » 07 lip 2017, 14:13

Ktoś wie, jaki jest koszt takiego miejsca?

gucio

Postautor: gucio » 07 lip 2017, 15:02

24600zł

Orlinka

Postautor: Orlinka » 07 lip 2017, 16:15

Miejsc postojowych już nie ma od 2014 bo były "zarezerwowane" taka informacja dzisiaj z Budimexu.

Sens

Postautor: Sens » 07 lip 2017, 17:17

Dokładnie miejsc postojowych na małym parkingu przy O1 już nie ma. Wszystkie są i były zarezerwowane już dawno. Ja się pytam dlaczego ktoś mógł takie miejsce sobie zarezerwować a ktoś inny nie ?. Dobra wola sprzedającego czy po prostu koperta pod stołem. Miejsc jest dokładnie 47 i wszystkie są zarezerwowane. Dziś byłem w Budimexie i taką odpowiedź uzyskałem. To pewnie na pasie startowym na O1 też będą zarezerwowane albo i tak do mnie nikt nie zadzwoni. Istny CYRK. :lol:

agulass

Postautor: agulass » 07 lip 2017, 19:08

Orlinka pisze:Miejsc postojowych już nie ma od 2014 bo były "zarezerwowane" taka informacja dzisiaj z Budimexu.

Ktoś w BX chyba nie wie jak ma wytłumaczyć, że nie ma już wolnych miejsc i mija się z prawdą.
Ja zaczęłam formalności związane z wyborem mieszkania i kupnem w styczniu 2015 roku. Na moje pytanie o miejsca postojowe przez cały okres aż do dziś słyszałam tylko jedno - jak będą dostępne do sprzedaży to skontaktujemy się z Panią. Niejednokrotnie sama również dzwoniłam do BX i dopytywałam bo słyszałam plotki, że już kupuje się miejsca i zawsze była jedna odpowiedź jak wyżej.
Jeżeli miejsca byłyby zarezerwowane od 2014 roku to jakim cudem otrzymałabym teraz propozycję?

agulass

Postautor: agulass » 07 lip 2017, 19:37

agulass pisze:
Orlinka pisze:Miejsc postojowych już nie ma od 2014 bo były "zarezerwowane" taka informacja dzisiaj z Budimexu.

Ktoś w BX chyba nie wie jak ma wytłumaczyć, że nie ma już wolnych miejsc i mija się z prawdą.
Ja zaczęłam formalności związane z wyborem mieszkania i kupnem w styczniu 2015 roku. Na moje pytanie o miejsca postojowe przez cały okres aż do dziś słyszałam tylko jedno - jak będą dostępne do sprzedaży to skontaktujemy się z Panią. Niejednokrotnie sama również dzwoniłam do BX i dopytywałam bo słyszałam plotki, że już kupuje się miejsca i zawsze była jedna odpowiedź jak wyżej.
Jeżeli miejsca byłyby zarezerwowane od 2014 roku to jakim cudem otrzymałabym teraz propozycję?

A zaznaczę jeszcze jedno. Jak otrzymałam informację o sprzedaży miejsc to mogłam wybrać z pięciu wskazanych miejsc to które mi odpowiada najbardziej.

gucio

Postautor: gucio » 07 lip 2017, 20:24

Agulas jaki masz metraż? Może oni proponują najpierw tym co mają duże mieszkania a potem co zostanie to reszcie ? Może tym tropem pójść :cry:
Sens masz mały metraż czy duży? Trzeba zobaczyć jaki mają wzór $

Orlinka

Postautor: Orlinka » 07 lip 2017, 21:06

Styczeń 2015 to początek sprzedaży mieszkań mieści się w 2014 ;) informacja od pracownika. oddzwaniali do osób które miały potwierdzenie rezerwacji :lol: a jak ktoś nie miał potwierdzenia to źle prowadził rozmowy handlowe przy kupnie mieszkania :lol: i 80% chętnych kupić miejsce postojowe nie kupi ich bo to wszystko było już dawno zaplanowane. To są informacje które dziś dostałam w Budimexie. Reszty nie będę tutaj opisywać bo obrażają nie tylko mnie ale i większość mieszkańców O1.
No i zostały przecież miejsca postojowe w garażach! :lol:
Pracownik.... BX .... bez komentarza..
Nie wiem dlaczego jedni są lepsi od drugich i napewno nie chodzi tu o metraż. Koperta.... to już sam każdy musi ocenić.

agulass

Postautor: agulass » 07 lip 2017, 21:50

gucio pisze:Agulas jaki masz metraż? Może oni proponują najpierw tym co mają duże mieszkania a potem co zostanie to reszcie ? Może tym tropem pójść :cry:
Sens masz mały metraż czy duży? Trzeba zobaczyć jaki mają wzór $

Mój metraż to 45 m2.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”