Sprzedaż miejsc postojowych na parkingu po zachodniej stronie Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Tes

Re: Sprzedaż miejsc postojowych na parkingu po zachodniej stronie Orlińskiego 1

Postautor: Tes » 14 lip 2017, 19:58

Przy kupnie mieszkania mi również powiedziano, że miejsca parkingowe zewnętrzne będą w późniejszym okresie sprzedawane. Natomiast w związku z przesunięciem bloku o te 3 metry w moim mieszkaniu musieli wyburzyć ścianę więc w ramach rekompensaty mogłam zakupić miejsce na zewnątrz już wtedy i ze zniżką związaną ze zmianą układu mieszkania. Dostałam do wyboru jedno z 9 miejsc i wysłali plan z zaznaczonymi 16 miejscami parkingowymi z czego 7 było już zajętych. Zamieszczam fragment tego planu z zaznaczonymi miejscami parkingowymi, które wtedy były do wyboru.

Obrazek

Suri

Postautor: Suri » 15 lip 2017, 16:41

Mam zarezerwowane miejsce od strony zachodniej. Nikomu nie dałam nic w zamian, jak ktoś tu wcześniej sugerował. 6 lipca zadzwoniła do mnie "moja" pani z Budimexu z ofertą. Do wyboru miałam 17 miejsc. Decyzję podjęłam dopiero we wtorek 11 lipca. Potrzebowałam trochę czasu, bo cena zwala z nóg, a mam dostęp do garażu w przyzwoitej odległości. Mieszkanie kupowałam dużo później niż większość, bo umowę podpisałam w grudniu zeszłego roku. Wtedy też dowiedziałam się, że miejsca będą sprzedawane w późniejszym terminie i mowa była raczej o tych właśnie od Stella, bo na pasie miały być dla bloków mających powstać na działce ze . drzewami. Grzecznie więc poprosiłam o kontakt, gdy to nastąpi. Tak też się stało.
Nie wiem, jaki był klucz wg. którego oferowali te miejsca. Nie wykluczam czynnika ludzkiego, czyli dobrych relacji z handlowcem.
Skoro teraz sprzedają też dla Orlińskiego 1 miejsca na pasie, to może jest nadzieja, że bloki po drugiej stronie powstaną w jakiejś mocno okrojonej wersji. "Moja" pani zeznaje, że rozmowy w tym temacie z Miastem trwają.

Marcelito

Postautor: Marcelito » 21 sie 2017, 11:26

Witam,
patrząc na to co się dzieje na Orlińskiego 10 i Avii 3 w kwestii miejsc postojowych z oznaczeniem dla niepełnosprawnych, czy zastanawialiście się nad dwoma miejscami z takimi oznaczeniami na tym parkingu? Takie miejsca z tego charakteru są ogólnodostępne a biorąc pod uwagę zamontowanie szlabanu to może się okazać PINB znowu może się doczepić tym razem do szlabanu i kazać go usunąć, wówczas może się pojawić problem z nielegalnym parkowaniem na tym parkingu. Pytanie do kupujących miejsca na tym parkingu, czy coś wiecie na ten temat? Czy można się jakoś zabezpieczyć przed kolejną draką na naszym osiedlu z miejscami dla niepełnosprawnych?

sunder

Postautor: sunder » 04 wrz 2017, 17:59

Czy ktos wie cos o parkingu kolo Orlinskiego 1 tym kolorowym?? Czy sa tam jeszcze wolne miejsca?

Bo odpowiedzi sa dwie ze nie ruszyla sprzedaz i druga ze wyprzedane.

koval

Postautor: koval » 19 wrz 2017, 14:54

Jeśli ktoś z Państwa byłby zainteresowany wynajęciem mi takiego miejsca postojowego (na długi okres czasu) to proszę o kontakt - kovpic@gmail.com

lokat0r

Postautor: lokat0r » 24 wrz 2017, 20:07

Witam!

Mam do wynajęcia miejsce postojowe w garażu podziemnym w bloku przy ul. Orlińskiego 1 w Krakowie (od października). Zainteresowanych proszę o kontakt pod numerem telefonu: 600 258 493

Pozdrawiam

Ann@

Postautor: Ann@ » 27 wrz 2017, 19:01

Witam wszystkich :) z tej strony sasiadka z O3. Moi Drodzy mam do Was pytanie jakie sa wasze odczucia w sprawie zakupu zewnetrznych miejsc postojowych? Czy wszyscy zainteresowani otrzymali propozycje kupna takiego miejsca czy tez wielu z Was zostalo na lodzie i nie mialo nawet takiej szansy? Ja wciaz czekam na mozliwosc zakupu i spedza mi to sen z powiek :( nie wiem czy wierzyc w inf ze sprzedaz jeszcze nie ruszyla czy wymyslac juz teorie spiskowe ze miejsca sa od dawna wyprzedane? Poratujcie i opiszcie jak to wygladalo u Was.

agulass

Postautor: agulass » 28 wrz 2017, 7:17

Ann@ pisze:Witam wszystkich :) z tej strony sasiadka z O3. Moi Drodzy mam do Was pytanie jakie sa wasze odczucia w sprawie zakupu zewnetrznych miejsc postojowych? Czy wszyscy zainteresowani otrzymali propozycje kupna takiego miejsca czy tez wielu z Was zostalo na lodzie i nie mialo nawet takiej szansy? Ja wciaz czekam na mozliwosc zakupu i spedza mi to sen z powiek :( nie wiem czy wierzyc w inf ze sprzedaz jeszcze nie ruszyla czy wymyslac juz teorie spiskowe ze miejsca sa od dawna wyprzedane? Poratujcie i opiszcie jak to wygladalo u Was.

Ja jeszcze przed podpisaniem Umowy Deweloperskiej (w marcu 2015r.) zgłosiłam chęć zakupu miejsca zewnętrznego. Przez cały okres budowy nie dałam o sobie zapomnieć i co rusz to dzwoniłam i pytałam co z miejscami, czy są już w sprzedaży. Niestety byłam tylko zapewniana, że sprzedaż nie ruszyła, jak tylko coś będą wiedzieć to się do mnie odezwą. No i odezwali się :) ale dopiero na początku lipca tego roku. Z jednej strony było logiczne, że nie zrobią miejsc i nie będą sprzedawać dopóki stały biura BX, ale mimo wszystko troszkę nerwów i niepokoju było.

Suri

Postautor: Suri » 22 paź 2017, 11:57

Czy ktoś z Państwa podpisał już umowę kupna miejsca postojowego ze szlabanem po zachodniej stronie? Ja ciągle zwlekam, bo nie udało mi się jeszcze odebrać mieszkania, ale w tym tygodniu chyba już się nie wywinę. Kolejka za mną ponoć długa, ale nie wiem na ile to prawda, a na ile propaganda dewelopera. Pytanie do osób, które już mają to za sobą. Kiedy nastąpi przekazanie własności aktem notarialnym? Chciałam to załatwić za jednym zamachem z mieszkaniem, ale podobno nie ma takiej możliwości. Wg handlowca mam czekać może nawet kilka miesięcy (!), bo jeszcze coś z działką wyjaśniają. Czy też takie info uzyskaliście przy podpisywaniu umowy?

dzin

Postautor: dzin » 22 paź 2017, 16:31

ponoc nie sprzedaja miejsc jeszce bo są żle wybudowane, gdzies sa jakos przesunięte tak jak blok był

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”