Zgłaszanie usterek w częściach wspólnych w nowym bloku - Orlińskiego 1
Zgłaszanie usterek w częściach wspólnych w nowym bloku - Orlińskiego 1
Pytałem o to 3 razy i za każdym razem przekazujący Mateusz Konieczny mnie zapewniał ze tylko możemy wpisać usterki mieszkania...
Re: Zgłaszanie usterek w częściach wspólnych w nowym bloku - Orlińskiego 1
. . . Klient otrzymuje 5 lat rękojmi zarówno na lokal jak i na części wspólne nieruchomości, czyli elewację, dach, dojścia do budynków, śmietniki, schody, komunikację wewnętrzną, oświetlenie, bramy wjazdowe, przyłącza wodociągowe, kanalizacyjne, gazowe i inne.
Wady części wspólnych . . .
. . . W przypadku zgłaszania usterek w częściach wspólnych budynku, np. na klatce schodowej, właściciel lokalu indywidualnego, jako posiadający udział w nieruchomości wspólnej, jest uprawniony do zgłoszenia usterek bezpośrednio deweloperowi . . .
Wady części wspólnych . . .
. . . W przypadku zgłaszania usterek w częściach wspólnych budynku, np. na klatce schodowej, właściciel lokalu indywidualnego, jako posiadający udział w nieruchomości wspólnej, jest uprawniony do zgłoszenia usterek bezpośrednio deweloperowi . . .
Dzisiejsza wizyta w bloku w garażu pod klatka E
SKANDAL
ZALANE ŚCIANY WRAZ Z WEŁNA MINERALNA CZYLI OCIEPLENIEM . TO BĘDZIE TERAZ GNIŁO I TRZEBA WYMIENIĆ WSZYSTKO NA NOWE I ZNALESC ŹRÓDŁO PRZECIEKU . . .

SKANDAL
ZALANE ŚCIANY WRAZ Z WEŁNA MINERALNA CZYLI OCIEPLENIEM . TO BĘDZIE TERAZ GNIŁO I TRZEBA WYMIENIĆ WSZYSTKO NA NOWE I ZNALESC ŹRÓDŁO PRZECIEKU . . .

Wydaje mi się że to po prostu ciemniejszy tynk. Nie sądzę żeby tam byłą wilgoć. Takie przebarwienia były już widoczne podczas mojej pierwszej wizyty w garażu - na początku września.
To byłaby całą ściana w innym kolorze a nie co parę naście cm co innego . .
Na początku też wzbudziło to moje obawy, ale facet z firmy która robiła mi odbiór powiedział, że to nie jest zawilgocenie.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”