Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
morth

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: morth » 22 lis 2017, 15:24

Ja się cieszę jeśli to prawda, bo często robię tam zakupy. Mam nadzieję że będą mieli tak samo dobrze wyposażony dział wędlin i serów jak sąsiad. Ciekawi mnie tylko polityka franczyzowa Lewiatana, zgodzili się na kolejny sklep w bardzo małych odstępach odległościowych. Są blisko 2 Lewiatany. Jeden jest zaraz koło poczty, drugi zaraz koło przychodni teraz dojdzie ten 3, więc z automatu zabierze trochę klientów pozostałym 2.

kad

Postautor: kad » 22 lis 2017, 17:08

Ten na 2pl jest obecnie przeciążony ilością klientów, kolejki po ser/wędliny/mięso odstraszają, obsługa nie wyrabia. A tu na Orlińskiego jeszcze sporo osób się nie wprowadziło, myślę że żaden ze sklepów znacząco nie straci, każde osiedle będzie miało swój Lewiatan i będzie optymalnie :)

usia

Postautor: usia » 22 lis 2017, 20:18

Super ! To już będzie czwarty w sumie...jeden w pawilonach koło poczty, jeden na 2 pułku za ogrodzeniem i jeszcze jeden jest na 2 pułku w drodze na tramwaj ( choć ten jest słaby pod względem mięsa, wedlin).

sam.slater

Postautor: sam.slater » 22 lis 2017, 20:37

Świetna wiadomość. Do pełni szczęścia przydałby mi się jeszcze fryzjer i dentysta w okolicy :D

jasiek

Postautor: jasiek » 22 lis 2017, 21:33

Fryzjer jest w avia 5 i chyba stomatologia też będzie w avia 5 albo avia 3, ostatnio widziałam przejeżdżając.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 22 lis 2017, 22:12

Selassie pisze:Ja tam jestem srednio zadowolony.

Lewiatan na 2 pułku jest moze dobrze wyposażony ale też brakuje w nim bardziej egzotycznych produktow ktore mogły by być u Piotra i Pawła.
Jakichs azjatyckich sososw, lepszych makaronow, droższych serów itp.

zgadzam sie, w ogole to nazwa nawet brzmi mało egoztycznie - Lewiatan, pff
Poza tym to Lewiatan tak jak i Biedronka to sklepy dla najuboższych, lepiej bym sie czuł w Piotrze i Pawle....

dzin

Postautor: dzin » 22 lis 2017, 23:25

Haha dla najuboższych, to czemu mieszkasz w jednym z najtańszych osiedli w Krakowie A nie np. na Wiślanych Tarasach?

MP2017

Postautor: MP2017 » 22 lis 2017, 23:52

mieszkaniecO1 pisze:
Selassie pisze:Ja tam jestem srednio zadowolony.

Lewiatan na 2 pułku jest moze dobrze wyposażony ale też brakuje w nim bardziej egzotycznych produktow ktore mogły by być u Piotra i Pawła.
Jakichs azjatyckich sososw, lepszych makaronow, droższych serów itp.

zgadzam sie, w ogole to nazwa nawet brzmi mało egoztycznie - Lewiatan, pff
Poza tym to Lewiatan tak jak i Biedronka to sklepy dla najuboższych, lepiej bym sie czuł w Piotrze i Pawle....

mieszkaniec01 nikt Ci nie broni podjeżdżać Maybachem do Piotra i Pawła znajdującego się w Serenadzie ;)
A tak serio to najważniejsze, aby był świeży towar :)

gucio

Postautor: gucio » 23 lis 2017, 0:35

niestety lewiatan nie jest tanim sklepem bez
dobrych promocji i to zależy też od Franszyzobiorcy jaki będzie asortyment . . . :-(
także żałuję że nie będzie biedry ani Piotrka . . .

Ekspresjah

Postautor: Ekspresjah » 23 lis 2017, 0:49

mieszkaniecO1 pisze:w ogole to nazwa nawet brzmi mało egoztycznie - Lewiatan, pff

Proponuję poczytać o lewiatanie choćby na Wikipedii albo np. w "Matce Joannie od Aniołów", gdzie Lewiatan to jeden z demonów.

Słowo Lewiatan pochodzi najprawdopodobniej od określenia lwy (arab. lawiya), oznaczającego skręcać, zwijać.

Lewiatanem był "legendarny potwór morski, wspominany w kilku miejscach w Starym Testamencie.

Słowo „lewiatan” używane jest także na określenie dużego zwierzęcia morskiego. W literaturze nowożytnej (np. w Moby Dicku Hermana Melville’a), odnosi się często do wielorybów. We współczesnym języku hebrajskim oznacza po prostu wieloryba".

Nie tak swojsko ;)

Od dawna się dziwię, że jeszcze nikt z prawicy/KK nigdy nie wypowiedział się na temat tej sieci sklepów :)

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”