Odparzenia tynku / odpadający ze ścian tynk w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 1
Odparzenia tynku / odpadający ze ścian tynk w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 1
Witam ... ręce już mi opadają ... wszystkie pokoje są w bardzo dobrym stanie jednak przedpokój jeżeli chodzi o tynki to jakaś masakra . W trzech miejscach pomiędzy ścianą a sufitem zaczął odpadać tynk - ubytki uzupełnione i "do przodu". Jednak wczoraj podczas malowania sufitu... zaczął odpadać tynk po środku sufitu ... Jakieś sugestie ? Zgłosić to do budimeksu ? Nie uśmiecha mi się rozpruwanie tynków, gdy już remont na ukończeniu... 

Re: Odparzenia tynku / odpadający ze ścian tynk w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 1
niestety u mnie to samo... Przy połączeniach multigipsu ze stropem powstają odparzenia, i to praktycznie na około 40 % długości ścian. I to powstają pomimo flizeliny zaszpachlowanej w tym miejscu, i pomimo tego że nad multigipsem jest dylatacja (przynajmniej w większości miejsc się do niej dogrzebałem). Stropy muszą dość mocno osiadać, i naciskają na multigips. Wszystko poodkuwałem i poszpachlowałem, mam nadzieję że ta półroczna przerwa w budowie będzie nam w tym przypadku na rękę i już więcej budynek nie osiądzie 

Re: Odparzenia tynku / odpadający ze ścian tynk w nowym mieszkaniu - Orlińskiego 1
Jeśli Budimex zobaczy, że cokolwiek robiłeś że ścianami (szpachlowanie, malowanie) to raczej na uznanie reklamacji nie ma szans. Ja z nimi przechodziłam proces reklamacji tynków - trwało to ok pół roku po czym po długich przepychankach uznali tylko jedno pomieszczenie (oni na wszystko mają argument nawet jeśli jest śmieszny). Zawsze można zgłosić do nich problem ale pisze to informacyjnie żebyście mieli wiedzę w tym temacie, każdy przypadek jest inny.
na jakich pietrach mieszkacie?? U mnie na 1 pietrze nic takiego sie nie dzieje poki co.
sunder pisze:na jakich pietrach mieszkacie?? U mnie na 1 pietrze nic takiego sie nie dzieje poki co.
2 piętro... postaw źródło światła zaraz pod ścianą to zobaczysz... Ewentualnie opukaj okolice połączenia multigipsu ze stropem
Witam sąsiadów. Problem o którym piszecie dotyczy dotyczy prawdopodobnie wszystkich mieszkań. U mnie płatami odchodziła farba i tynk w miejscach połączeń ściany z sufitem. Jeden z pracowników realizujących poprawę usterek wygadał się mówiąc: "Jak ma być dobrze jak jeszcze tynki nie wyschły a już następna ekipa wchodziła z maszynowym malowaniem". Tak więc proszę się nie łudzić, kto jeszcze może powinien ściany opukać i tynk skuć.
U mnie nie ma tego problemu, moze dlatego ze mieszkam nad sklepami. Powstalo to pietro najwczesniej, mieli sporo czasu na prace tam, do tego przerwa w budowie dlugi czas. Moze dlatego ze nie bylo takiego pospiechu jak na wyzszych pietrach... i wszystko zdarzylo przeschnac...
U mnie też nic nie odpada ani się nie kruszy . powiedziałbym że sufit zrobiony w łazience wygląda tak dobrze że jakbym chciał tak zrobić to by mi nie wyszło. . .
Ale ty tylko na razie , zobaczymy czy z czasem coś nie zacznie odpadać . . .
Ale ty tylko na razie , zobaczymy czy z czasem coś nie zacznie odpadać . . .
Moja wczorajsza niespodzianka.
Inne ściany na tą chwilę ok, wiec raczej to nie błąd mojej ekipy wykonczeniowej. Problem pojawil sie na scianie na wysokosci dylatacji.
Można w tym miejscu pozdrowić synka w kamizelce "nadzór" który podczas odbioru zapewniał mnie ze wszystko z pewnością ze ścianami jest ok
żeby Ci tak samo płacili jak "nadzorujesz"...

Inne ściany na tą chwilę ok, wiec raczej to nie błąd mojej ekipy wykonczeniowej. Problem pojawil sie na scianie na wysokosci dylatacji.
Można w tym miejscu pozdrowić synka w kamizelce "nadzór" który podczas odbioru zapewniał mnie ze wszystko z pewnością ze ścianami jest ok

A reklamację Ci odrzucą na pewno (moje doświadczenie z reklamacją tynków) 

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”