chciałbym zwrócić uwagę na parkowanie samochodów wzdłuż bloku O1 przy kontenerze klatka E. Dojście jest niemożliwe ponieważ samochody (ok 4 -6 sztuk) podjeżdżają pod sam krawężnik.
Ciężko pewnie trafić do tych baranów przez forum, ale może jeden z nich to czyta i powiadomi stado. Jest wystarczająco miejsca aby stanąć w sposób umożliwiający przejście. Staram się to tolerować bo remonty i to może tymczasowe, ale krew mnie zalewa jak widzę osła który nie myśli za kierownicą.
Telefon na straż i policję to ostateczność. Jednak jeśli nic się nie zmieni to mogę to zgłaszać i po 5 razy dziennie.
Próbowałem "upolować" wlascicieli samochodów ale nie udało mi się to jeszcze.
Parkownie wzdłuż bloku / blokowanie dojścia do klatki - Orlińskiego 1
-
Re: Parkownie wzdłuż bloku / blokowanie dojścia do klatki - Orlińskiego 1
mieszkaniecO1 pisze:chciałbym zwrócić uwagę na parkowanie samochodów wzdłuż bloku O1 przy kontenerze klatka E. Dojście jest niemożliwe ponieważ samochody (ok 4 -6 sztuk) podjeżdżają pod sam krawężnik.
Ciężko pewnie trafić do tych baranów przez forum, ale może jeden z nich to czyta i powiadomi stado. Jest wystarczająco miejsca aby stanąć w sposób umożliwiający przejście. Staram się to tolerować bo remonty i to może tymczasowe, ale krew mnie zalewa jak widzę osła który nie myśli za kierownicą.
Telefon na straż i policję to ostateczność. Jednak jeśli nic się nie zmieni to mogę to zgłaszać i po 5 razy dziennie.
popieram i się podpisuje pod tym. . .
Nie dość że jest mniej miejsca o 3m to jeszcze się tam pchają. . .
podjechać , wyladować i odjeżdżać . . .
Trzeba będzie pacholki lub jakieś słupki walnąć . . .
mieszkaniecO1 pisze:chciałbym zwrócić uwagę na parkowanie samochodów wzdłuż bloku O1 przy kontenerze klatka E. Dojście jest niemożliwe ponieważ samochody (ok 4 -6 sztuk) podjeżdżają pod sam krawężnik.
Niestety, póki co to miejsce ma status drogi wewnętrznej i dlatego ludzie parkują gdzie popadnie, uniemożliwiając poruszanie się zarówno piesze jak i samochodem. Nie mówiąc już o niszczeniu chodnika, który się zapada i za jakiś czas powstaną tam kałuże. Dlatego uważam, że jak najszybciej należy tam utworzyć strefę zamieszkania i to powinno rozwiązać problem (tak jak widać pod blokiem O4).
-
Policja raz podobno była i były mandaty za szybami.
parkowanie na chodniku bez zostawienia 1.5m wiaze sie zawsze z mandate bez wgledu na strefe.
parkowanie na chodniku bez zostawienia 1.5m wiaze sie zawsze z mandate bez wgledu na strefe.
mieszkaniecO1 pisze:Policja raz podobno była i były mandaty za szybami.
Tak czy inaczej, strefa jest potrzebna. Jak staną pozostawiając 1,5 m to utrudnią poruszanie się po drodze samochodem.
Bardziej podziekujcie deweloperowi, jak pieknie wszystkich urzadzil. Jeszcze troche i ludzie po trawnikach beda stawac niszczac wszystko.
To sie nadaje pod sprawe w sadzie, ten wspolczynnik miejsc i brak mozliwosci kupna. Poki co ten wspolczynnik to 0.6 napewno nie wynosi.
A dewelopera to wali... jak zadalem pytanie kto zaplaci za zniszczenia i to ze ludzie staja gdzie popadnie bo chyba barany u nich pracuja.
To odpowiedz byla ze oni nic nie wiedza. Czyli maja w d...e czy wokol bloku bedzie ok czy ludzie sie pozabijaja i poniszcza wszsytko.
O strefie dla sklepu dopiero po odbiorze mieszkania ladny rysunek pokazali gdzie nie bedzie mozna parkowac...
Rownie dobrze mogli by dupnac na srodku pasa zamiast parkingow wesole miasteczko bezkarnie.
Wszystko = wina dewelopera, jakby udostepnili 100 miejsc parkingowych to bydlo by sie rozjechalo. A tak nawet plytek nie ma jak wniesc, trzeba dymac pol kilometra spod innej czesci bloku.
To sie nadaje pod sprawe w sadzie, ten wspolczynnik miejsc i brak mozliwosci kupna. Poki co ten wspolczynnik to 0.6 napewno nie wynosi.
A dewelopera to wali... jak zadalem pytanie kto zaplaci za zniszczenia i to ze ludzie staja gdzie popadnie bo chyba barany u nich pracuja.
To odpowiedz byla ze oni nic nie wiedza. Czyli maja w d...e czy wokol bloku bedzie ok czy ludzie sie pozabijaja i poniszcza wszsytko.
O strefie dla sklepu dopiero po odbiorze mieszkania ladny rysunek pokazali gdzie nie bedzie mozna parkowac...
Rownie dobrze mogli by dupnac na srodku pasa zamiast parkingow wesole miasteczko bezkarnie.
Wszystko = wina dewelopera, jakby udostepnili 100 miejsc parkingowych to bydlo by sie rozjechalo. A tak nawet plytek nie ma jak wniesc, trzeba dymac pol kilometra spod innej czesci bloku.
-
kolejny powód dla zlikwidowania ochrony!!
Zamiast gosc tym zarzadzac, pozwalac na wyładunek itp... to stoją ku**a 2 lawety na parkingu! to jest jakis zart!
Powiedział mi ze on nie bedzie dzownil na straz I zgłaszal tego.
Od czego ten gosc tam jest!?
Jesli stoi ktos na chodniku bez 1.5m bede dzownil na straz policje.
I jak najszybciej zrobić tą strefe.
Dewelopera wina ale i osob które myslą ze jakos to bedzie parkujac na trawie. Numer darmowy na służby takze moge miec takie hobby...
Zamiast gosc tym zarzadzac, pozwalac na wyładunek itp... to stoją ku**a 2 lawety na parkingu! to jest jakis zart!
Powiedział mi ze on nie bedzie dzownil na straz I zgłaszal tego.
Od czego ten gosc tam jest!?
Jesli stoi ktos na chodniku bez 1.5m bede dzownil na straz policje.
I jak najszybciej zrobić tą strefe.
Dewelopera wina ale i osob które myslą ze jakos to bedzie parkujac na trawie. Numer darmowy na służby takze moge miec takie hobby...
-
Z obserwacji wynika że gość od lawet mieszka na avi a parkuje na orlińskiego, Lawety powinien parkować na dużym parkingu który należy do miasta,
Jest jeszcze kolejny sprytny kierowca który zostawił przyczepkę do osobówki i sobie stoi. To są jakieś żarty.
A ochroniarz i jego obowiązki to jakaś żenada, rękami i nogami podpisuje się za zniesieniem ochrony.
Jest jeszcze kolejny sprytny kierowca który zostawił przyczepkę do osobówki i sobie stoi. To są jakieś żarty.
A ochroniarz i jego obowiązki to jakaś żenada, rękami i nogami podpisuje się za zniesieniem ochrony.
-
proponuje zatem w wolnym czasie używać:
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
UWAGA!
ktoś wziął sprawy w swoje ręce i rysuje auta uniemozliwające przejscie przy kontenerze obok Klatki E.
Rozmawiałem z jednym z kierowców który dodatkowo dostał mandat za złe parkowanie w momencie gdy wezwał policje.
ehh brak słów...
ktoś wziął sprawy w swoje ręce i rysuje auta uniemozliwające przejscie przy kontenerze obok Klatki E.
Rozmawiałem z jednym z kierowców który dodatkowo dostał mandat za złe parkowanie w momencie gdy wezwał policje.
ehh brak słów...
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”