Sygnał telewizji naziemnej i satelitarnej w mieszkaniach - Orlińskiego 1
Re: Sygnał telewizji naziemnej i satelitarnej w mieszkaniach - Orlińskiego 1
@_damian - Na którym piętrze mieszkasz, że masz sygnał? Faktycznie robi różnicę podłączenie kabli bezpośrednio a nie przez splitter?
Ja mam TV z UPC. Wszystko działa.
klatka E, 4 piętro
klatka E, 4 piętro
Kablówka jak najbardziej działa - temat tyczy się sygnału TV satelitarnej i naziemnej
_damian pisze:gucio pisze:co to jest po kolei i z czym mam to połączyć ?
Kable są podpisane. RTV1 i 2 to sygnał z dachu a TV1 i 2 to kable które idą do pokoju. Jeśli chcesz korzystać z dekodera nc+ lub Polsatu to należy połączyć RTV1 lub 2 z TV 1 lub 2 bezpośrednio (nie należy korzystać z rozdzieli sygnału zamieszczonej w skrzynce przez dewelopera - można ją wykorzystać do podłączenia telewizji naziemnej).
W mojej skrzynce jest jeszcze RTV3. Czym się one różnią? (RTV 1,2,3)
Czy ktoś z klatki A może sprawdzał sygnał ? Bo u mnie brak :/ Nie wiem czy dekoder wadliwy czy źle podłączam, a może tak jak w innych przypadkach ... budimex olał sprawę
Ma ktoś cyfrowy polsat lub Nc+ ? Najlepiej z blatki b no ale nie koniecznie.
Jak U was jakosc obrazu? Nigdy wcześniej nie miałem zbiorczej anteny zawsze talerz na balkonie stąd pytanie.
Jak U was jakosc obrazu? Nigdy wcześniej nie miałem zbiorczej anteny zawsze talerz na balkonie stąd pytanie.
pokoloko pisze:@_damian - Na którym piętrze mieszkasz, że masz sygnał? Faktycznie robi różnicę podłączenie kabli bezpośrednio a nie przez splitter?
Klatka E piętro VIII
Od wczoraj sygnał z satelity z dachu (przewód opisany jako RTV2) bangla, nawet porządna jakość i płynność odbioru.
U mnie (klatka C) było przez klika dni w miarę ok. Teraz nie ma ani siły, ani jakości sygnału. Nie odbiera, również telewizja naziemna, jeszcze wczoraj było ok. Gdzie można szukać przyczyny?
Wczoraj działało ładnie a nawet dziś rano , teraz zero sygnału.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”