Parkownie wzdłuż bloku / blokowanie dojścia do klatki - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Ekspresjah

Re: Parkownie wzdłuż bloku / blokowanie dojścia do klatki - Orlińskiego 1

Postautor: Ekspresjah » 27 gru 2017, 12:27

sunder pisze:Jak sie tylko wprowadze to beda naklejki lecialy na takich osobnikow. I tak pozaklejam komus samochod ze bedzie drapal go pol dnia, glownie w miejscach widocznosci dla kierowcy.

Jesli nie pomoze to na stanie mam teflonowo stalowe sruty 5.5 mm do wiatrowki, odleglosc 15-20 m i wchodzi w opone jak zloto....

Jak dobrze, że zostawiłeś tę wiadomość. Specjalnie odpisuję, byś nie mógł jej sam usunąć.

mieszkaniecO1

Postautor: mieszkaniecO1 » 27 gru 2017, 16:51

póki co codzienne zglaszanie na mapie zagrożeń przynioslo rezultat - mozna dojsc do klatki E.

nadka

Postautor: nadka » 27 gru 2017, 19:49

Niestety taka nauka trwa długo, ale jak widać, przynosi pewne efekty. I to przykre, że tak trzeba z ludźmi postępować, ale skoro do nich nie dociera, że utrudniają życie innym i niszczą własność wspólną, to nie ma innej możliwości, trudno.

sunder

Postautor: sunder » 29 gru 2017, 19:53

Ekspresjah pisze:
sunder pisze:Jak sie tylko wprowadze to beda naklejki lecialy na takich osobnikow. I tak pozaklejam komus samochod ze bedzie drapal go pol dnia, glownie w miejscach widocznosci dla kierowcy.

Jesli nie pomoze to na stanie mam teflonowo stalowe sruty 5.5 mm do wiatrowki, odleglosc 15-20 m i wchodzi w opone jak zloto....

Jak dobrze, że zostawiłeś tę wiadomość. Specjalnie odpisuję, byś nie mógł jej sam usunąć.

Nie rusza mnie to, widocznie popierasz wandalizm i niszczenie miejsc wokol bloku. A rownie dobrze moze okleic samochod kazdy z osiedla...
Jestem takiego zdania, ze jesli zwraca sie komus uwage i nikt nie reaguje, jeszcze wyzywa Cie od k...w to innej rady nie ma jak obkleic gosciowi samochod karnymi k..... z taka iloscia kleju ze sie nauczy, albo nie bedzie mogl w stanie dojechac do pracy z rana.

Ja sam nieraz stawalem zle na moim poprzednim osiedlu z mojej winy, dostalem kartke za wycieraczke z upomnieniem. I wiecej tam nie stawalem. Czlowiek ktory mysli tak sie wlasnie zachowuje...

A najlepiej sobie radzila wspolnota z mojego poprzedniego mieszkania, wandalizm i tego typu wybryki zglaszala odrazu do sadu.

gucio

Postautor: gucio » 29 gru 2017, 21:02

jak nazywa się ta strona do zgłaszania na policje?

_dani

Postautor: _dani » 30 gru 2017, 8:43

gucio pisze:jak nazywa się ta strona do zgłaszania na policje?

https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html

sunder

Postautor: sunder » 02 sty 2018, 16:01

Obok Orlisnkiego 1 jest parking ze szlabanem od strony ruchliwej drogi (tam gdzie stala dawna siedziba BX) natomiast obok w strone osiedla 303 jest nastepny parking i chyba bez szlabanu.

1) On tez jest wykupiony i prywatny?? Bo wyglada jakby nie byl patrzac po rownosci nawierzchni i jak sammochody tam staja. Brak tez namalowanych lini stanowisk dla samochodow.

2) I pytanie dwa kiedys jakas informacja sie pojawila ze miasto chce jakies miejsca postojowe zrobic? Ktos cos wie?? Gdzie, co i jak??

peterb

Postautor: peterb » 02 sty 2018, 17:00

Witam

1. Ten parking na resztkach pasa startowego raczej jest tymczasowy - z tego co pamiętam tam było planowane połączenie ulicy Orlińskiego ze Stella Sawickiego oraz rondo
2. Miejsca postojowe powstaną na Orlińskiego od strony ulicy Kłosowskiego w stronę bloku nr 12

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”