Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
michalxg

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: michalxg » 17 sty 2018, 14:03

Virginia pisze:No właśnie apteke w bloku super byloby miec, do Avii 5 to kawałek jednak ;)

Faktycznie strasznie to daleko, wręcz nie do przejścia te 3 minuty pieszo... Jednak ważniejsze, żeby na osiedlu był wybór różnych lokali usługowych, a nie kilka aptek, czy żabek. Poza tym - dwie apteki są na 2 Pułku Lotniczego - 5 minut drogi pieszo

Virginia

Postautor: Virginia » 17 sty 2018, 14:12

No i co z tego, że na innych osiedlach są? Osiedle Orlińskiego nie ma żadnej i przydałaby się bardziej niż alkoholowy/mięsny, które sąsiadują z Lewiatanem.

mop

Postautor: mop » 17 sty 2018, 14:54

1. Przecież apteka jest przy ul. Orlińskiego właśnie, nie wewnątrz Avii.
2. Zdaje się, że ustawa nie zezwala na kolejną aptekę w takiej odległości.

lofinden

Postautor: lofinden » 17 sty 2018, 15:24

Jeśli nie było zgody na aptekę przed czerwcem 2017 to apteka na 100% nie powstanie ponieważ rząd przegłosował w zeszłym roku ustawę, wg której nie mogą być 2 apteki w tak bliskiej odległości.
Inna sprawa, że ta apteka, która już jest znajduje się na prawdę bardzo blisko i nie ma potrzeby otwierania kolejnej.

Adam

Postautor: Adam » 17 sty 2018, 16:48

michalxg

Postautor: michalxg » 17 sty 2018, 20:22

Ja to się zastanawiam jak można od ludzi wymagać parkowania tylko w wyznaczonych miejscach skoro przejście do apteki 4 bloki dalej to taki problem, a nie czarujmy się - apteka nie jest jednak miejscem pierwszej potrzeby. Najlepiej widzieć tylko czubek własnego nosa, zaparkować pod samą klatką i mieć całą galerię handlową we własnym bloku...

_damian

Postautor: _damian » 18 sty 2018, 0:23

pago pisze:Proponuje coś z tym zrobić może wspólnota ma jakaś siłę aby zdjęli te "mało urodziwe" reklamy. Liczy się minimalizm a te reklamy ingerują w całościowy wygląd budynku.

Za chwilę będziemy głosować nad kolorem rolet aby były spójne dla całego bloku. W mojej opinii lokale usługowe właśnie w taki sposób powinny wyglądać.

gucio

Postautor: gucio » 18 sty 2018, 21:48

a w mojej opinii powinny być inne tak jak stwierdzili przedmówcy , im mniej tym lepiej . . .

Virginia

Postautor: Virginia » 18 sty 2018, 22:02

Tzn. jestem w stanie zrozumieć, że Lewiatan zalepił całe szyby, żeby lepiej wykorzystać przestrzeń handlową. Szkoda tylko, że postawili na kilkumetrowy baleron.

sam.slater

Postautor: sam.slater » 19 sty 2018, 9:24

A mnie się ta reklama Lewiatana wydaje bardzo apetyczna :) A poważnie mówiąc, to wg mnie te reklamy i sklepy ożywiają nasze monotonne bloki, teraz dopiero widać, że ta ulica zaczyna żyć nie tylko ruchem budowlanym, ale i handlem. Kwestia gustu, mnie się nie podobają banery świetlne tego typu jak w salonie zajmującym się malowaniem damskich pazurów ;) Walą ludziom białym światłem po oknach. A poza tym to przydałby się jeszcze jakiś pub w okolicy :twisted:

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”