Parę dni temu odbierałam miejsce postojowe na parkingu za szlabanem od strony zachodniej. Niestety w protokole odbioru nie było miejsca na wpisanie uwag, a istotnym wydaje mi się jednak, aby z parkingu można było wyjść bez konieczności podnoszenia szlabanu lub przedzierania się przez wprawdzie wąski, ale jednak pas zieleni. Pracownik Budimexu z rozbrajającą szczerością wyznał, że faktycznie jest to błąd w projekcie i wąski chodnik po obu stronach szlabanu być jednak powinien, ale...przedstawiciel Zarządcy odebrał od nich parking bez żadnych uwag, więc teraz wszelkie zastrzeżenia należy kierować do Zarządcy właśnie, który powinien chodnik ułożyć. Na moje pytanie za czyje pieniądze, znowu uśmiech i odpowiedź, że z z czynszu. Czyli za nasze. Budimex dał ciała i umywa ręce, Zarządca tak samo, a za ewidentny błąd zapłacimy my, właściciele. Istnieje jeszcze możliwość, że nie będzie Państwu przeszkadzał taki stan rzeczy i tylko ja mam z tym problem, wtedy oczywiście sprawy nie ma. Pozostanę w mniejszości.
Jeżeli jednak ktoś uważa, że chodzenie po błotnistym trawniku za utrzymanie którego też w końcu płacimy lub walka z pilotem przy pełnym obciążeniu np. zakupami i dziećmi, to trochę uciążliwe to proszę o wysyłanie do Zarządcy i do Budimexu mail'i, aby jednak coś z tym zrobili.
Parking od strony zachodniej - błąd w projekcie parkingu - Orlińskiego 1
Re: Parking od strony zachodniej - błąd w projekcie parkingu - Orlińskiego 1
Też ostatnio zwróciłem na to uwagę! Po obu stronach przy szlabanie powinien być zrobiony chodnik, szczególnie że jest na to miejsce! bmx jak zwykle zawalił, ktoś nie pomyślał że ludzie po zostawieniu auta, będą chcieli w cywilizowany sposób opuścić parking.
Suri czy dostałeś jakąś odpowiedź w sprawie tego wyjścia z parkingu?
Fragment odpowiedzi przedstawiciela Budimexu:
"ustaliłam, że w sprawie dojścia do parkingu Kierownik Projektu wystąpi do Projektanta o uwzględnienie zmian, o których rozmawiałyśmy. Mam nadzieję, że zostanie usunięta ,,wskazana wada’’ parkingu (na razie nie mam jeszcze takiego potwierdzenia)."
"ustaliłam, że w sprawie dojścia do parkingu Kierownik Projektu wystąpi do Projektanta o uwzględnienie zmian, o których rozmawiałyśmy. Mam nadzieję, że zostanie usunięta ,,wskazana wada’’ parkingu (na razie nie mam jeszcze takiego potwierdzenia)."
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”