Witajcie kochani.
Od jakiegoś czasu obserwuję kreatywność parkujacych na parkingu Lewiatana i wnioski raczej mam smutne. Nie wszyscy z nas niestety myślą.
Część miejsc zostaje pusta gdyż ludzie blokują przejazd do nich. Co więcej obecnie 6 samochodów jest zablokowanych i np teraz nie mogłoby wyjechać.
Ja wiem ze z góry jest lepszy widok ale i tak chyba z poziomu parkingu widać ze tam jest przejazd.
P.S pewnie lepiej się nie przyzwyczajać do tych miejsc bo juz w połowie lutego wjedzie Lewiatan a z nim pewnie i szlaban ale... jeśli widzimy ze ktoś parkuje jak moron może warto zwrócić mu wagę ze właśnie zablokował przejazd.
Parkowanie na parkingu Lewiatana. Blokowanie przejazdu - Orlińskiego 1
Parkowanie na parkingu Lewiatana. Blokowanie przejazdu - Orlińskiego 1
- Załączniki
-
- Lewiatan parking
- 2018-01-31 01.43.33.jpg (114.94 KiB) Przejrzano 6389 razy
Re: Parkowanie na parkingu Lewiatana. Blokowanie przejazdu - Orlińskiego 1
Glupota niektorych kierowcow na tych osiedlach nie przestaje mnie zaskakiwac!
A to nie jest tak, że na tym zdjęciu 3 samochody blokują wyjazd?
UWAGA
OD JUTRA TJ 01,02,2018 ZAKAZ PARKOWANIA NA PARKINGU LEWIATANA .
MONTOWANY BĘDZIE SZLABAN A PO GODZINIE 8:00 PRZYJADĄ ODHOLOWAĆ SAMOCHODY STOJĄCE NA PRYWATNYCH MIEJSCACH NALEZACYCH DO SKLEPU. DZIS O GODZINIE 18:30 ZOSTAŁY UMIESZCZONE INFORMACJE NA SZYBACH SAMOCHODÓW
OD JUTRA TJ 01,02,2018 ZAKAZ PARKOWANIA NA PARKINGU LEWIATANA .
MONTOWANY BĘDZIE SZLABAN A PO GODZINIE 8:00 PRZYJADĄ ODHOLOWAĆ SAMOCHODY STOJĄCE NA PRYWATNYCH MIEJSCACH NALEZACYCH DO SKLEPU. DZIS O GODZINIE 18:30 ZOSTAŁY UMIESZCZONE INFORMACJE NA SZYBACH SAMOCHODÓW
szkoda ze nie pozniej poinformowali ,
wiem ze nie musza ale tez wiedza iz ludzie tam parkuja od jakiegos czasu
wiem ze nie musza ale tez wiedza iz ludzie tam parkuja od jakiegos czasu

Swoją drogą jestem ciekaw jak to będzie działać. Będą mieli osobę zatrudnioną od uruchamiania szlabanu i wpuszczania klientów na parking i weryfikacji czy faktycznie idzie kupić coś w sklepie ?:D
Na ulicy Okulickiego przy szpitalu Rydygiera jest biedronka gdzie jest szlaban i biletomat. Godzina bezpłatna potem chyba 3 zl/h. Tutaj pewnie podobnie to będzie rozwiązane.
Edit:
Jednak moja teoria się nie sprawdziła. Właśnie zamontowano na każdym miejscu gdzie się dało (gdzie nie stały auta) blokadę miejsca parkingowego. Nawet na miejscu dla niepełnosprawnych. Teraz to już zglupiałem. Będzie szlaban i dodatkowe blokady na miejscach parkingowych?
Edit:
Jednak moja teoria się nie sprawdziła. Właśnie zamontowano na każdym miejscu gdzie się dało (gdzie nie stały auta) blokadę miejsca parkingowego. Nawet na miejscu dla niepełnosprawnych. Teraz to już zglupiałem. Będzie szlaban i dodatkowe blokady na miejscach parkingowych?
Gaspa pisze:Na ulicy Okulickiego przy szpitalu Rydygiera jest biedronka gdzie jest szlaban i biletomat. Godzina bezpłatna potem chyba 3 zl/h. Tutaj pewnie podobnie to będzie rozwiązane.
Edit:
Bo może to parking dla pracowników, a nie dla klientów który w przypadku takiego usytuowania sklepu byłby bezcelowy. W końcu Lewiatan to nie centrum handlowe do którego przyjeżdza wiele ludzi, a sklep dla którego targetem są mieszkańcy bloków w okolicy.
Bo może to parking dla pracowników, a nie dla klientów który w przypadku takiego usytuowania sklepu byłby bezcelowy. W końcu Lewiatan to nie centrum handlowe do którego przyjeżdza wiele ludzi, a sklep dla którego targetem są mieszkańcy bloków w okolicy.
Jakoś nie chce mi się wierzyć, by właściciel takiego "lokalnego" spożywczaka był skłonny wyrzucić setki tysięcy złotych na parking dla pracowników sklepu. Sam jestem ciekaw po co montują te blokady. Może właśnie Lewiatan doszedł do wniosku, że skoro(tak jak piszesz) "targetem są mieszkańcy bloków w okolicy" i parking jest im zbędny, to odsprzeda te miejsca mieszkańcom? Może Lewiatan wykupił lokal bez miejsc parkingowych i Budimex będzie je teraz sprzedawał? Wiadomo - im więcej miejsc parkingowych, tym lepiej. Fajnie by było dostać jakieś sprawdzone info. Może się uda kogoś podpytać.
W ogłoszeniu wynajmu tego lokalu była informacja że do lokalu przynależy parking na chyba 26 miejsc ze szlabanem i właśnie biletomatem.
Moim zdaniem najemca doszedł do wniosku że miejsca dla klientów są zbędne lub zostawi parę sztuk a resztę wynajmie.
Moim zdaniem najemca doszedł do wniosku że miejsca dla klientów są zbędne lub zostawi parę sztuk a resztę wynajmie.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”