Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: gucio » 21 lut 2018, 23:18

byłem dzisiaj w naszym ukochanym Lewiatanie. . .
Tak jak myślałem, towar jest ale ciasno , wąsko i sam ledwo mogłem zmieścić się z koszykiem w alejkach (nie jestem gruby ) , Mijanie się z osobą z naprzeciwka nie wchodzi w rachubę.
A mieli tyle miejsca i tyle jeszcze im zostało . skandal. . .
będę tam rzadko ale pewnie będę bo najbliżej . . .:-(
Koniec narzekania , dobranoc . . .

wojtekf

Postautor: wojtekf » 21 lut 2018, 23:29

I tak jest więcej miejsca niż na Dywizjonu i 2 Pułku. Mi się podoba :)

Kala

Postautor: Kala » 22 lut 2018, 9:34

gucio pisze:A mieli tyle miejsca i tyle jeszcze im zostało . skandal. . .

tyle ze część od północy nie należy do lewiatana ma się otworzyć coś innego (nie wiem co )info od pani ze sklepu.

pawelb

Postautor: pawelb » 22 lut 2018, 10:30

Ja byłem już któryś raz. Jak na mały osiedlowy sklep bardzo fajnie wyposażony. Jest nawet cała półka z orientalną żywnością, w sekcji warzyw chociażby bataty i inne podobne. Faktycznie dość ciasno, ale wg mnie nie zmarnowali potencjału. Ja jestem bardzo zadowolony. :)

Przy okazji wypada pochwalić pizzerie, w środku może i nie ma szału(po co te wielkie palety - wymienić na coś mniejszego i spokojnie zmieści się kilka stolików, jakieś świeczki czy lampiony na nich postawić i od razu zrobi się przytulniej i pełniej, a tak to dwa ogromne stoliki z palet na jednej połowie a druga kompletnie pusta... przez co wieje chłodem (w senie atmosfera)), za to ciasto na pizze super - cieniutkie totalnie w moim guście, smak ekstra i obsługa na plus . Dobrze, że taka fajna pizzeria pod samym nosem.

Ponadto teraz mają w lokalu kody na pyszne.pl "-20 zł" przy zakupie za 40 zł. Tak tylko daje znać ;)

kasiekk

Postautor: kasiekk » 22 lut 2018, 10:50

Kala pisze:tyle ze część od północy nie należy do lewiatana ma się otworzyć coś innego (nie wiem co )info od pani ze sklepu.

W tym lokalu będzie Rossmann.

Zgadzam się z opinią o pizzerii. Pizza super o ile ktoś lubi na cienkim cieście :) Miejmy nadzieję, że zostanie taka dobra, a nie jest taka tylko teraz na początku żeby klientów zachęcić :D

Awatar użytkownika
zwirooo

Postautor: zwirooo » 24 lut 2018, 8:54

kasiekk pisze:W tym lokalu będzie Rossmann.

Jeśli wolno spytać, skąd masz infornacje, że tam bedzie rossman? na podstawie informacji z jakieś strony z paczkomatem? czy skąd indziej?

kasiekk

Postautor: kasiekk » 24 lut 2018, 16:50

Tata pracował przy wykończeniu tego Lewiatana i to informacja po jego rozmowie z właścicielem Lewiatana, więc może w miarę sprawdzona :)

Neigbour

Postautor: Neigbour » 27 lut 2018, 23:55

zwirooo pisze:
kasiekk pisze:W tym lokalu będzie Rossmann.

Jeśli wolno spytać, skąd masz infornacje, że tam bedzie rossman? na podstawie informacji z jakieś strony z paczkomatem? czy skąd indziej?

Na tablicy prz parkingu jest info ze bezpłatne parkowanie do 30 min dla klientów Lewka i Rossmana :)

znasiek

Postautor: znasiek » 01 mar 2018, 20:40

a na grubym lub średnim cieście mają pizze? :) , bo nie lubie takiego mega cieńkiego (się człowiek nie na je), no chyba że mają dużo dodatków na takim cieńkim.

gucio

Postautor: gucio » 02 mar 2018, 2:05

mają cienkie ciasto ale jest dobre. natomiast z sosami jest problem sąza małe te pudełka jak kupujesz mała pizze to jest ok ale ja zamówiłem największą do tego zestaw 3 sosow za 5zł a i tak było jak kot napłakał . do małych niech dają małe do dużych duże proste acha i tylko czosnkowy robią sami a reszta jest kupna .

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”