Pytanie przed spotkaniem.
Czy ktoś wie co to jest "obsługa działki infrastrukturalnej" na którą planowane jest wydanie 48 tys. zł?
Oraz dlaczego "pozostałe koszty" wzrosły z 0.05 do 0.55 za metr?
Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1
-
Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1
Wzrost niektórych kosztów to jakaś kpina, ciekawe ze nie wzrosła cena za obsługę... znaczy się ze wzrosła ale jest ładnie gdzieś poukrywana.
Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1
Adam pisze:Pytanie przed spotkaniem.
Czy ktoś wie co to jest "obsługa działki infrastrukturalnej" na którą planowane jest wydanie 48 tys. zł?
Oraz dlaczego "pozostałe koszty" wzrosły z 0.05 do 0.55 za metr?
też się zastanawiam co to jest za obsługa i nawet skoro występuję to dlaczego powtarza się również w kosztach garażu.
cóż jednak bez przegłosowania plan taki chyba nie może wejść w życie.
A czy ktoś może wrzucić skan pisma. U mnie w skrzynce nic nie było. 

Ja tez nic nie mam:-/
Sprawozdanie i plan w załączniku.
Dostępne jest to też tu https://www.strefaklienta24.pl/zzn/Inet ... /LoginPage
Dostępne jest to też tu https://www.strefaklienta24.pl/zzn/Inet ... /LoginPage
- Załączniki
-
- plan-page-001.jpg (145.66 KiB) Przejrzano 5057 razy
-
- plan-page-002.jpg (93.37 KiB) Przejrzano 5057 razy
-
Ide o zaklad ze przyjdzie zaledwie 30-40 % osob ze wzgledu na pore.
Mnie tez nie bedzie ze wzgledu na wazne spotkania w pracy z klientami, gdyby to byla 18 to inna sprawa.
Z tego co zauwazylem mieszkajac wczesniej w roznych miejscach w Krakowie, ludzie preferowali nie glosowac na zberaniach gdzie frekwencja jest mala, lecz zbierajac podpisy osobiscie od mieszkancow, wtedy ma sie praktycznie 100% glosow i kazdy moze sie wypowiedziec.
Trzeba jak najszybciej zmienic zarzadce takie moje zdanie. Wywalic ochrone, kontener na gruz i zbic stawki za m2 wtedy czynsz zejdzie to normalnego poziomu.
Mnie tez nie bedzie ze wzgledu na wazne spotkania w pracy z klientami, gdyby to byla 18 to inna sprawa.
Z tego co zauwazylem mieszkajac wczesniej w roznych miejscach w Krakowie, ludzie preferowali nie glosowac na zberaniach gdzie frekwencja jest mala, lecz zbierajac podpisy osobiscie od mieszkancow, wtedy ma sie praktycznie 100% glosow i kazdy moze sie wypowiedziec.
Trzeba jak najszybciej zmienic zarzadce takie moje zdanie. Wywalic ochrone, kontener na gruz i zbic stawki za m2 wtedy czynsz zejdzie to normalnego poziomu.
-
sunder_fresh pisze:Trzeba jak najszybciej zmienic zarzadce takie moje zdanie. Wywalic ochrone, kontener na gruz i zbic stawki za m2 wtedy czynsz zejdzie to normalnego poziomu.
Też jestem za tym ale z tego co wiem dopiero po 2 latach można zmienić zarządcę ;/ dziwi mnie tylko jedno że prawie na wszystkich budynkach jest ten sam zarządca (podobno były przetargi - wydaje mi się ze ładny wałek tutaj musiał być).
Ta godzina 17 strasznie slaba... Zadzwonilem do Pani zarzadcy z pytaniem czemu tak - odowiedz do 20.00 otwarta jest szkola to raz a dwa ze potrzebne jest miejsce które pomieści dużo ludzi.
Cóż musimy się postarać i być... czy to wyjść wcześniej z pracy czy - co możliwe- przełożyć na inny termin.
Cóż musimy się postarać i być... czy to wyjść wcześniej z pracy czy - co możliwe- przełożyć na inny termin.
BraveHeartt pisze:sunder_fresh pisze:Trzeba jak najszybciej zmienic zarzadce takie moje zdanie. Wywalic ochrone, kontener na gruz i zbic stawki za m2 wtedy czynsz zejdzie to normalnego poziomu.
Też jestem za tym ale z tego co wiem dopiero po 2 latach można zmienić zarządcę ;/ dziwi mnie tylko jedno że prawie na wszystkich budynkach jest ten sam zarządca (podobno były przetargi - wydaje mi się ze ładny wałek tutaj musiał być).
Zarządcę można zmienić szybciej niż po 2 latach - w akcie notarialnym jest zapis o wynagrodzeniu dla zarządcy i ono przez 2 lata nie może ulec zmianie
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”