Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gapek

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1

Postautor: gapek » 23 mar 2018, 18:39

Ami pisze:W ogóle super by było jak by ogarnięta osoba zgłosiła się na przewodniczącego. Prawda jest taka, że na zebranie trzeba jednej osobie dać listę pytań, wspólnie je weryfikować, żeby się nie powtarzały. Przynajmniej unikniemy chaosu.
Nawet na pytania można założyć wątek na forum, jedyne co to pytania i problemy powinny być opisane, krótko i zwięźle.
Co myślicie?

Ja żałowałam, że się nie zgłosiłam na przewodniczącą, zwłaszcza patrząc na rozwój spotkania. Zrobię to na następnym spotkaniu ;)

Co do pytań wcześniej zebranych - po to powstał ten wątek, ale jakoś przed zebraniem nie wyszło pozbierane wszystkich spraw. Może dlatego, że było zbyt dużo rzeczy narzuconych już przez Zarządcę plus wszystkie problemy mieszkańców i się to zagmatwało na zebraniu a większość problemów nasuwała się pewnie ludziom w trakcie zebrania.
Swoją drogą, ciekawe ilu mieszkańców jest tu na forum.

Kilkukrotnie pojawiła się tu kwestia zarządu wspólnoty - też jestem za wybraniem zarządu.
Będę chciała zgłosić swoją kandydaturę i wiem, że są też inni chętni. Myślę, że na następnym zebraniu można by temu poświecić chwilę, aby wybrać zarząd, który będzie kontrolował działania zarządcy, pilnował terminowości realizowania przez niego zadań wynikających z umowy, interweniował w razie zaniedbań i jak to niektórzy określili w trakcie ostatniego zebrania "patrzył zarządcy na ręce".

miissiia86

Re: Zebranie wspólnoty mieszkaniowej / lista tematów do poruszenia - Orlińskiego 1

Postautor: miissiia86 » 25 mar 2018, 20:50

Witam zebranych, jak się okazuje nasz blok nie jest największym. Większym jest np. Orlińskiego 6. We wtorek maja zebranie wspólnoty, będę mieć info o ich kosztach. Za 2017 mieli porównywalne, fundusz remontowy założyli po roku i wynosi 0.10 groszy. Jak się dowiem czegos bliżej, napiszę. :D

pawelb

Postautor: pawelb » 28 mar 2018, 13:24

Pojawiła się jedna uchwała pod głosowanie w systemie.

bar

Postautor: bar » 28 mar 2018, 17:38

pawelb pisze:Pojawiła się jedna uchwała pod głosowanie w systemie.

Jakie usługi mają być świadczone w tym mieszkaniu?

creaf

Postautor: creaf » 29 mar 2018, 6:31

Gabinet kosmetyczny, w skrzynkach na listy jest pismo od zzn.

Adam

Postautor: Adam » 29 mar 2018, 13:55

creaf pisze:Gabinet kosmetyczny, w skrzynkach na listy jest pismo od zzn.

My już głosowaliśmy przeciw. Tylko brakuje mi jeszcze więcej obcych ludzi kręcących się po klatce.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”