Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
jednokolorowa

Re: Sklepy w Naszym budynku na Orlińskiego 1 - gdzie zrobimy zakupy w Czyżynach

Postautor: jednokolorowa » 16 maja 2018, 9:58

Pierwszy lokal, który padł:

gumtree.pl/a-lokal-i-biuro/krakow/odstapie-lokal-pod-dzialalnosc-kosmetyczna-gabinet-lekarski-gastronomie-na-osiedlu-avia/1002352906280910903386609

Nowy

Postautor: Nowy » 16 maja 2018, 10:46

No właśnie myślałem, że to kawiarnia i nawet miałem zamiar się tam wybrać, ale wyprowadzono mnie z błędu, bo okazało się, że to kolejny salon urody ;)

Fiszka

Postautor: Fiszka » 16 maja 2018, 14:17

Obawiam się, że podobny los spotka pralnię, bo cały czas świeci pustkami. Zastanawiam się również co z Awiteksem, bo o ile początkowo była informacja, że powstaje Awiteks, to w tej chwili wszelkie oznankowania zniknęły. Rafapol też się ociąga z otwarciem.

michalxg

Postautor: michalxg » 16 maja 2018, 15:15

Fiszka pisze:Obawiam się, że podobny los spotka pralnię, bo cały czas świeci pustkami. Zastanawiam się również co z Awiteksem, bo o ile początkowo była informacja, że powstaje Awiteks, to w tej chwili wszelkie oznankowania zniknęły. Rafapol też się ociąga z otwarciem.

ta pralnia to dosyć szemrana sprawa, parę miesięcy już "funkcjonuje" chociaż zawsze jest pusto..

Mordin

Postautor: Mordin » 16 maja 2018, 18:49

Nie wiadomo czy to plajta - ten lokal został otworzony bardzo niedawno więc możliwe, że to np jakieś względy pozabiznesowe. Ogłoszenie dotyczy też lokalu z wyposażeniem a więc nie chodzi o jego likwidację tylko zmiany właściciela salonu.

knd

Postautor: knd » 16 maja 2018, 21:09

Mordin pisze:Nie wiadomo czy to plajta - ten lokal został otworzony bardzo niedawno więc możliwe, że to np jakieś względy pozabiznesowe. Ogłoszenie dotyczy też lokalu z wyposażeniem a więc nie chodzi o jego likwidację tylko zmiany właściciela salonu.

Sprzedaz najmu lokalu z wyposazeniem, to wlasnie zazwyczaj oznaka plajty. Ktos probuje zminimalizowac swoje straty poprzez pozbycie sie calego sprzetu za jednym razem i robienie dobrej miny do zlej gry. Zazwyczaj towarzyszy temu spiewka w stylu "nie sprzedawalbym, ale mi sie cioteczna babcia corki z drugiego malzenstwa rozchorowala i musze sie nia zaopkiegowac, biznes sie rozwija, marka rozpoznawana na calym osiedlu, ale ja nie mam jak sie tym zajac, bo musze sie nia teraz opiekowac, sam pan rozumie".

Tak na marginesie, to tez myslalem ze to kawiarnia, nawet obiecalem dzieciom, ze tam pojdziemy po powrocie z wakacji na lody. Teraz bede miec u nich minusa...

sunder_fresh

Postautor: sunder_fresh » 17 maja 2018, 13:21

Powiem tak, ja myslalem ze ta pralnia to nie miejsce prania ciuchow ale czesto czegos innego. Bardzo czesto sie tak robi, tworzysz biznes kupujac lokal plus wyposazenie. Przepuszczasz przez firme $$$$ ze niby pralnia ma wziecie na 1000 osob miesiecznie robi prania. Mija rok i sprzedajesz bez duzej straty bo nieruchomosci trzymaja cene, a nawet drozeja w takich miejscach. Robi sie rozne cuda...

Chocby fikcyjne zlecenia od firm na pranie ciuchow na 20 tys. Akcja typu usluga - usluga nie do wykrycia.

No chyba ze ktos byl tak naiwny i myslal, ze ludzie w blokach nowych nie kupuja pralek :D

majster500

Postautor: majster500 » 22 maja 2018, 5:46

Po sąsiedzku na O3 od strony północnej otwarto kebab. Ktoś już próbował?

czekamy 2017

Postautor: czekamy 2017 » 22 maja 2018, 8:28

Zdecydowanie nie polecam,czekaliśmy 40min na kebaba w bułce a dostaliśmy zimnego :(
Dwóch panów robi jednocześnie jednego kebaba. Smak średni i niestety z żołądkiem było też średnio.

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 22 maja 2018, 10:22

czekamy 2017 pisze:Zdecydowanie nie polecam,czekaliśmy 40min na kebaba w bułce a dostaliśmy zimnego :(
Dwóch panów robi jednocześnie jednego kebaba. Smak średni i niestety z żołądkiem było też średnio.

Kupiłem na próbę tortillę. Fakt - naczekałem się z 10 minut przy niemal pustym lokalu, ale ogólnie była całkiem smaczna.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”