grupa jest juz zalozona , wywieszka byla ostatnio , tak wlasnie czytacie co sie do Was pisze .....
chyba ORLINSKIEGO 1 KRAKOW
Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1
Re: Ustalenia z drugiego zebrania wspólnoty mieszkaniowej - Orlińskiego 1
gucio pisze:kiedy będzie ustalona ta strefa ? minął miesiąc od zebrania i jakie postanowienia w tej sprawie..?
Myślę gucio, że najlepiej dzwonić i kontaktować się z administracją w tej i wszystkich innych sprawach w których macie pytania. Czasem wydaje mi się jakby tylko jedne i te same osoby kontaktowały się z Paniami a jest tych osób tak mało, że może dlatego Panie z administracji nie reagują i nie działają tak szybko bo widzą, że tylko garstka ludzi się tym interesuje, więc po jakimś czasie może nie czują takiego parcia jak np. jest na zebraniu. A przecież kolejne zebranie dopiero w przyszłym roku (No chyba, że uda się zebranie z powołaniem zarządu właścicielskiego (fajnie jakby powstał ale fajnie też jakby było zaangażowanie wszystkich osób w nim i też innych właścicieli - takie moje pobożne życzenie

Ja np. prosiłam Panie o przesłanie info do ludzi, że będzie od lipca niższy czynsz ze względu na brak ochrony - otrzymałam odp. że na koniec lipca i tak są naliczane liczniki więc dopiero po tym będzie wysyłane nowe naliczenie - a przecież można by wysłać info mailem do ludzi z nowym naliczeniem lub info, że będzie niższy czynsz ze względu na likwidację ochrony. To taki przykład tylko jednej z mnóstwa spraw.
Uchwała z którą wiążą się jakieś konsekwencje (niższy czynsz, brak pana w kanciapie,..) a brak info ze strony administracji i jak się nie dopytasz ich to nie wiesz..
a Panie z administracji pewnie na palcach jednej reki wyliczyłyby osoby, które pytają..
Co do grupy na fb to jest założona ale jakoś info szybko z klatek zniknęło o tym, wydaje mi się, że maile chyba dotarłyby do najszerszego grona
Re: Głosowanie uchwał wspólnoty
A niby dlaczego maja być wyznaczane jakieś miejsca parkingowe? I może mamy ponieść koszty związane z ich przygotowaniem? Budimex informował w momencie zakupu mieszkania, że miejsca parkingowe ogólnodostępne będą tylko wzdłuż ul. Orlińskiego. Przede wszystkim trzeba wprowadzić takie oznakowanie, które umożliwi wzywanie policji/straży miejskiej i karanie mandatami wszystkich źle parkujących - w szczególności blokujących chodniki.
tadzio pisze:A niby dlaczego maja być wyznaczane jakieś miejsca parkingowe? I może mamy ponieść koszty związane z ich przygotowaniem? Budimex informował w momencie zakupu mieszkania, że miejsca parkingowe ogólnodostępne będą tylko wzdłuż ul. Orlińskiego. Przede wszystkim trzeba wprowadzić takie oznakowanie, które umożliwi wzywanie policji/straży miejskiej i karanie mandatami wszystkich źle parkujących - w szczególności blokujących chodniki.
Nasuwają mi się dwie myśli:
1. Nie musisz mieć żadnego dodatkowego oznakowania, w tej chiwli jeśli ktoś źle parkuje wokoło Orlińskiego 1, to możesz spokojnie dzwonić na SM.
2. Rowerów nie chcesz, samochodów nie chcesz, to co Ty chcesz? I co ważniejsze - jak poruszasz się po mieście? Poruszasz się po nim jakoś?
-
Nie mieszkam na O1, ale blagam zrobcie cos z parkowaniem na chodniku bo idac z glebi osiedla w strone przystanku na Wislickiej trzeba isc ulica bo caly chodnik jest zastawiony autami...
-
ragandbones pisze:Nie mieszkam na O1, ale blagam zrobcie cos z parkowaniem na chodniku bo idac z glebi osiedla w strone przystanku na Wislickiej trzeba isc ulica bo caly chodnik jest zastawiony autami...
Jak Ci przeszkadza to dzwon na Policje/SM
knd pisze:tadzio pisze:A niby dlaczego maja być wyznaczane jakieś miejsca parkingowe? I może mamy ponieść koszty związane z ich przygotowaniem? Budimex informował w momencie zakupu mieszkania, że miejsca parkingowe ogólnodostępne będą tylko wzdłuż ul. Orlińskiego. Przede wszystkim trzeba wprowadzić takie oznakowanie, które umożliwi wzywanie policji/straży miejskiej i karanie mandatami wszystkich źle parkujących - w szczególności blokujących chodniki.
Nasuwają mi się dwie myśli:
1. Nie musisz mieć żadnego dodatkowego oznakowania, w tej chiwli jeśli ktoś źle parkuje wokoło Orlińskiego 1, to możesz spokojnie dzwonić na SM.
2. Rowerów nie chcesz, samochodów nie chcesz, to co Ty chcesz? I co ważniejsze - jak poruszasz się po mieście? Poruszasz się po nim jakoś?
Poruszam się bez problemu pod warunkiem że samochody nie blokują chodnika.
Ludzie badzmy troche bardziej wyrozumiali dla innych, nie kazdego stac na miejsce parkingowe a parkowac gdzies trzeba...ja kupilam miejsce w garazu podziemnym ale jak przyjedzie rodzina czy znajomi w odwiedziny to tez od razu trzeba po policje dzwonic albo straz mniejska? wstyd mi za niektorych niestety...kazdy radzi sobie jak moze a niektorzy to chyba kupili mieszkanie tylko poto aby utrudniac zycie innym...tak to wyglada niestety
deviilka pisze:Ludzie badzmy troche bardziej wyrozumiali dla innych, nie kazdego stac na miejsce parkingowe a parkowac gdzies trzeba...ja kupilam miejsce w garazu podziemnym ale jak przyjedzie rodzina czy znajomi w odwiedziny to tez od razu trzeba po policje dzwonic albo straz mniejska? wstyd mi za niektorych niestety...kazdy radzi sobie jak moze a niektorzy to chyba kupili mieszkanie tylko poto aby utrudniac zycie innym...tak to wyglada niestety
Doprecyzuj.
Uważasz, że jak ktoś nie ma kupionego miejsca parkingowego, to może parkować w dozwolonym miejscu?
Czy uważasz, że jak ktoś nie kupił sobie miejsca postojowego, to automatycznie ma prawo do łamania przepisów o ruchu drogowym i albo parkowania w niedozwolonym miejscu, albo na chodniku tak, ze ja musze z dwojka dzieci isc srodkiem ulicy?
-
deviilka pisze:Ludzie badzmy troche bardziej wyrozumiali dla innych, nie kazdego stac na miejsce parkingowe a parkowac gdzies trzeba...ja kupilam miejsce w garazu podziemnym ale jak przyjedzie rodzina czy znajomi w odwiedziny to tez od razu trzeba po policje dzwonic albo straz mniejska? wstyd mi za niektorych niestety...kazdy radzi sobie jak moze a niektorzy to chyba kupili mieszkanie tylko poto aby utrudniac zycie innym...tak to wyglada niestety
Na poaczatku mialem podejscie zblizone do Twojego, jednak teraz chyba bede stala osoba dzowniaca na policje. To co tu sie dzieje to przechodzi ludzkie pojecie. Ludzie parkuja jak DEBILE, tego sie inaczej nazwac nie da. Jaka rodzina nie ma jak zaparkowac, o czym ty pie****lisz, nie jestem jestem jakims spoleczniakiem ale ja juz rozpoznaje kto gdzie mieszka, 60% osob nie mieszka w O1, oni tu parkuja! sluzymy im jako parking, goscie wychodza co 3 godizny i zmieniaja miejsce zeby blizej bloku sowjego stac. Wlasciciel bialego polo z czarnymy kwiatami na masce z O4 jest mistrzem w tehj dziedzinie. Jak tak to ma wygladac to jestem za wprowadzeniem totalnego zakazu parkowania, slupki wszedzie. I nalezy calkowicie ignorowac osoby mowiace ze nie maja pieniedzy, to ich problem! Ja kupujac parking nie mam na inne potrzeby, wiec jak nie stac na parking, sprzedac samochod i zapier*****c autobusem.
Przejscie chodnikiem jets NIEMOZLIWE, wogole, nawet ci durnie z pizzeri skuterami stoja na srodku przejscia, przeciez to trzeba byc imbecylem albo robic to specjalnie.
Nie ma innej mozliwosci jak tepienie takiego zachowania. Sluzymy jako szrot dla calego osiedla!
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”