Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gapek

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: gapek » 26 cze 2018, 22:48

Niestety nikt nie ma "dojścia" do zarządcy, gdyż Panie z administracji obiecują, że wszystkim się zajmą - niestety inaczej wyglada to w praktyce. Na razie toczy się walka o donice obok stacji trafo oraz na części chodnika gdzie parkują dostawczaki (tam gdzie stały skutery skutecznie usunięte po interwencji jednego z mieszkańców a nie Pań z administracji..) i jestem w szoku, że miejscu prezentowanym na zdjęciach zmieścił się samochód, gdyż wydawało mi się, że latarnia to uniemożliwia..
polecam pisać do administracji w takich sprawach, bo Panie moim zdaniem już coraz rzadziej interweniują na informacje otrzymane od tych, którzy są z nimi w stałym kontakcie w sprawie problemów (ja czekam na odpowiedź na maile i interwencje od ponad dwóch tygodni.., a wcześniej kilka dobrych tygodni byłam zwodzona w rozmowach telefonicznych), więc byłoby dobrze gdyby inni widzący problemy rowniez je zgłaszali do administracji
Panów z klatki A może uda się namierzyć, bo o 15 ktoś trzymał windę w klatce A na 4. pietrze i schodząc klatką widziałam wentylator ;) i można by im grzecznie zwrócić uwagę, że to jest chodnik a nie podjazd pod klatkę

gucio

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 27 cze 2018, 18:46

następny psi syn stoi na chodniku. jak oni tam wjeżdżają? ? ?
kiedy te doniczki będą od zarządcy ?
Załączniki
2018-06-27 19.33.01.jpg
2018-06-27 19.33.01.jpg (80.9 KiB) Przejrzano 4796 razy
2018-06-27 19.33.01.jpg
2018-06-27 19.33.01.jpg (80.9 KiB) Przejrzano 4798 razy
Ostatnio zmieniony 27 cze 2018, 19:34 przez gucio, łącznie zmieniany 1 raz.

Rumpel

Postautor: Rumpel » 27 cze 2018, 19:34

Ja pier**** kolejny madry. Widzicie jak to jest jeden za drugim będą szukać miejsca. Oczywiście wjeżdżają niszcząc trawę i nasadzenia bo auto się tam nie zmieści po chodniku samym.
Kto ma bezpośredni kontakt do Pani z administracji? Mail?
ps. dziś Panstwo z Lewiatana baaardzo doktoryzowali się na swoim parkingu myślę że nie są zadowoleni że wydali tyyyle kasy a parking pusty :)

gapek

Postautor: gapek » 28 cze 2018, 10:31

gucio pisze:następny psi syn stoi na chodniku. jak oni tam wjeżdżają? ? ?
kiedy te doniczki będą od zarządcy ?

Doniczki będą.. niedługo.. czekamy na to niedługo od 3 tygodni ;) może początek kolejnego tygodnia, ale tu donice raczej nie powinny stać bo nie będzie przejścia z chodnika wzdłuż Orlinskiego do chodnika "naszego" - tu by można betonowe słupki postawić - auto nie wjedzie a ludzie przejdą.
[quote="Rumpel]
Kto ma bezpośredni kontakt do Pani z administracji? Mail?
ps. dziś Panstwo z Lewiatana baaardzo doktoryzowali się na swoim parkingu myślę że nie są zadowoleni że wydali tyyyle kasy a parking pusty :)[/quote]
Mail do administratorki: Urszula.szymanska@tumieszkamy.pl; mail do zarządczyni Magdalena.skraba@tumieszkamy.pl, a telefony to: administratorka: +48 601 509 33; zarządczyni: +48 607 910 730 - Polecam napisać maila nawet po rozmowie telefonicznej dla potwierdzenia otrzymanych informacji, polecam tez pisać do obydwu Pań..

Ps. Ciekawe ile Panowie z rossmanna i lewiatana chcą za wynajem miejsc, bo taka oferta wisi, bo chyba najemców nie mają.. mogliby się dogadać z innymi lokalami na użyczenie miejsc dla pracowników za jakiś ryczałt, to tez przerzedziłoby ilość aut parkujących po chodnikach

Rumpel

Postautor: Rumpel » 28 cze 2018, 14:41

@gapek dzięki za kontakty, w miejscu łączenia chodników mogą być słupki lub cokolwiek by te auta nie wjeżdzały

Fedaykin

Postautor: Fedaykin » 28 cze 2018, 18:50

gapek pisze:Niestety nikt nie ma "dojścia" do zarządcy, gdyż Panie z administracji obiecują, że wszystkim się zajmą - niestety inaczej wyglada to w praktyce. Na razie toczy się walka o donice obok stacji trafo oraz na części chodnika gdzie parkują dostawczaki (tam gdzie stały skutery skutecznie usunięte po interwencji jednego z mieszkańców a nie Pań z administracji..) i jestem w szoku, że miejscu prezentowanym na zdjęciach zmieścił się samochód, gdyż wydawało mi się, że latarnia to uniemożliwia..
polecam pisać do administracji w takich sprawach, bo Panie moim zdaniem już coraz rzadziej interweniują na informacje otrzymane od tych, którzy są z nimi w stałym kontakcie w sprawie problemów (ja czekam na odpowiedź na maile i interwencje od ponad dwóch tygodni.., a wcześniej kilka dobrych tygodni byłam zwodzona w rozmowach telefonicznych), więc byłoby dobrze gdyby inni widzący problemy rowniez je zgłaszali do administracji
Panów z klatki A może uda się namierzyć, bo o 15 ktoś trzymał windę w klatce A na 4. pietrze i schodząc klatką widziałam wentylator ;) i można by im grzecznie zwrócić uwagę, że to jest chodnik a nie podjazd pod klatkę

Radzę dobrze przemyśleć to rozstawienie słupków/doniczek - raz nawet widziałem jegomościa, który podjechał sobie pod plac zabaw chodnikiem od strony Stella-Sawickiego. :?

gucio

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 11:59

doniczki zostały przywiezione :-)
Teraz ciekawe kiedy je zainstalują . . .
Załączniki
2018-06-29 11.57.31.jpg
2018-06-29 11.57.31.jpg (145.04 KiB) Przejrzano 4537 razy
2018-06-29 11.57.47.jpg
2018-06-29 11.57.47.jpg (171.9 KiB) Przejrzano 4537 razy

gapek

Postautor: gapek » 29 cze 2018, 12:58

Plan na donice:
Ustawianie w poniedziałek
Dwie donice na chodniku, gdzie często dostawczaki robiły sobie zatoczkę - wzdłuż odwodnienia liniowego, dwie donice wzdłuż trafo, jedna donica, która miała być wstepnie obok trafo będzie na chodniku od strony stella (to o czym pisał Fedaykin, żeby tamtędy pod plac nie wjeżdżali), a obok trafo będą stojaki na rowery
Co Wy na to?
Dodatkowo trzeba pomyśleć o słupkach - obok latarni przy placu - sprawa Lexusa ;) i pewnie cos od klatki B i skrętu z ul. Włodarczyka (równoległa do Stella) w uliczkę prowadzącą do parkingów kolorowych. Trzeba przemyśleć co kosztowo wyjdzie lepiej - czy takie wbijane, czy takie betonowe ustawiane (jak są np przy Avii 3 chyba) - betonowe wydają się lepsze w kontekście gwarancji na chodnik itp.

Mate

Postautor: Mate » 29 cze 2018, 13:21

gapek pisze:a obok trafo będą stojaki na rowery
Co Wy na to?
Dodatkowo trzeba pomyśleć o słupkach - obok latarni przy placu - sprawa Lexusa ;) i pewnie cos od klatki B i skrętu z ul. Włodarczyka (równoległa do Stella) w uliczkę prowadzącą do parkingów kolorowych. Trzeba przemyśleć co kosztowo wyjdzie lepiej - czy takie wbijane, czy takie betonowe ustawiane (jak są np przy Avii 3 chyba) - betonowe wydają się lepsze w kontekście gwarancji na chodnik itp.

ale rozumiem, że stojaki na rowery powstaną za stacją trafo. Czyli nie od strony chodnika. Czy tak? Bo jeśli przed stacją trafo czyli od strony ul. Orlińskiego to bez sensu.

A jeśli chodzi o sam pomysł z donicami to myślę, że to dobry pomysł, może coś w końcu pomoże.

Zastanawiam się jeszcze czy nie trzeba by było postawić takich donic na chodniku przed klatką E. Tak na krawędzi chodnika. Tak, aby uwolnić chodnik od samochodów jeszcze przed uchwaleniem wprowadzenia znaków regulujących parkowanie.

Co Państwo na to ?

knd

Postautor: knd » 29 cze 2018, 14:47

Ja mam takie pytanie, bo jakoś z tego wątku wygląda na to, że te teren obok stacji trafo to "wasz" teren.

Wyrażaliście zgodę na postawienie tego zielonego śmietnika obok trafo, czy "sam" się tam postawił?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”