Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 16:47

knd pisze:
gucio pisze:zielony śmietnik jest po stronie orlińskiego 3.
zamiast się cieszyć że w końcu coś od ponad 9 miesięcy się zmienia na lepsze to będziecie teraz marudzić znowu . . .WaszeNasze . .

Zadałem pytanie, bo chcę wiedzieć kto pozwolił na postawienie tam śmietnika. W której części swojej wypowiedzi marudzę, że "coś od ponad 9 miesięcy się zmienia"?

w takim razie przepraszam, odniosłem wrażenie z posta że jesteś niezadowolony , mój błąd . . .

gucio

Re: Parkowanie na chodniku wewnętrznym i jego ograniczenie / stan kostki brukowej - Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 29 cze 2018, 17:15

godz 17.12
ani wjechać się nie da ani przejść się nie da i to pewnie żaden z naszego bloku nie jest a już napewno Państwo z Pepsi-Coli którzy mieszkają w O4 a stawiają wiecznie u Nas . . .
Ps. chyba od przejścia dla pieszych nie może stać żaden samochód w odległości 10m ? ? ?
Załączniki
2018-06-29 17.13.00.jpg
2018-06-29 17.13.00.jpg (121.53 KiB) Przejrzano 5364 razy

gapek

Postautor: gapek » 30 cze 2018, 9:32

gucio pisze:Gapek widzę że jesteś w całym temacie wiec może narysujesz jakby to wyglądało na mapce :-)
Może pesymisci zobaczą o co chodzi a i więcej ludzi jest wzrokowcami

Wrzucam (https://megawrzuta.pl/filesgroup/5b874f ... 3aa77.html) mam nadzieje, że cokolwiek to rozjaśnia wzrokowcom ;) bo niestety jakosc tego podrzędna :lol: ;) na tel tylko tak udało mi się to zaznaczyć
Fedaykin teraz trochę ciężej będzie z donicą tam postawioną ;), choć przyznam szczerze, ze za niedługo trzeba się będzie wszędzie oslupkowac - ja dziś widziałam auto na chodniku wzdłuż Orlinskiego blokujące cały chodnik (dokładnie na wprost okien pod klatką E zaparkowane rownolegle na chodniku przylegającym do ulicy - totalny brak przejścia - nie wiem czy już pojechało bo bardzo wcześnie rano je widziałam)
Polpol pisze:
gucio pisze:tu nie chodzi o to że są . tylko te pojemniki nie mają kółek do wyjeżdżania ze śmietnika a w dodatku to jest inny samochód który na podnośniku
czy dzwigu podnosi i wyrzuca zawartość do ciężarówki

W O4 i O6 tez były dzwony a teraz są zwykle kosze na szkło w wiatach.

Czyli da się :) teraz kwestia czy mieszkańcom to przeszkadza, ze jest na chodniku, bo wiem ze na początku przeszkadzało bardzo. Mnie trochę denerwuje, że ze szkłem muszę iść osobno i stać pod tym śmietnikiem i wrzucac - szkła dużo nie mam, wiec albo muszę zbierać dłużej albo biegać z jednym słoikiem/butelką ;)

gucio

Postautor: gucio » 30 cze 2018, 12:23

gapek ja ŻEM myślał że narysujesz na Obrysie bloku w którym miejscu byłyby te doniczki a nie tylko w tym miejscu :-)
Napewno musi też być przy wjeździe na kolorowy parking tam jest tak już rozjechane że samo błoto i kamienie a Rossman dalej tam wjeżdża

_damian

Postautor: _damian » 02 lip 2018, 19:32

Osobiście dolnic przed trafo bym nie stawiał. W pierwszej kolejności proponuję ustawić je w okolicy placu zabaw, w okolicy przejścia dla pieszych (koło rowerów) oraz w okolicy sklepu Rossmann - tam dodatkowo na terenie zielonym pasowałoby posadzić jakieś drzewka. Obecnie teren w okolicy tego sklepu wygląda tragicznie.

Kazik

Postautor: Kazik » 04 lip 2018, 19:30

_damian pisze:Osobiście dolnic przed trafo bym nie stawiał. W pierwszej kolejności proponuję ustawić je w okolicy placu zabaw, w okolicy przejścia dla pieszych (koło rowerów) oraz w okolicy sklepu Rossmann - tam dodatkowo na terenie zielonym pasowałoby posadzić jakieś drzewka. Obecnie teren w okolicy tego sklepu wygląda tragicznie.

Przede wszystkim należy całkowicie zablokować możliwość parkowania na chodnikach. Może porządne słupki wzdłuż krawężników? Teraz z wózkiem i dzieckiem trzeba się poruszać po ulicy.

gapek

Postautor: gapek » 05 lip 2018, 15:40

gucio pisze:gapek ja ŻEM myślał że narysujesz na Obrysie bloku w którym miejscu byłyby te doniczki a nie tylko w tym miejscu :-)
Napewno musi też być przy wjeździe na kolorowy parking tam jest tak już rozjechane że samo błoto i kamienie a Rossman dalej tam wjeżdża

sorry ;), na razie tyle donic jest, ale zobaczymy jak to się sprawdzi i będzie można gdzieś dalej stawiać.
_damian pisze:Osobiście dolnic przed trafo bym nie stawiał. W pierwszej kolejności proponuję ustawić je w okolicy placu zabaw, w okolicy przejścia dla pieszych (koło rowerów) oraz w okolicy sklepu Rossmann - tam dodatkowo na terenie zielonym pasowałoby posadzić jakieś drzewka. Obecnie teren w okolicy tego sklepu wygląda tragicznie.

nie wiem czy zauważyłeś, ale na jednym ze zdjęć jest umiejscowienie donicy w okolicy przejścia dla pieszych (przy ul. Włodarczyka - ul. równoległa do Stella), co do okolic rossmanna to jest to kolejny punkt, kwestia czy na łuku nie byłyby lepsze słupki zamiast donic - to trzeba zweryfikować. Miejsce przy trafo jest istotne zarówno z punktu widzenia bezpieczeństwa na drodze (zasłonięcie wyjazdu, przejścia), jak również dostępu do urządzeń tam się znajdujących
Teren obok rossmanna już jest "w toku"
Kazik pisze:Przede wszystkim należy całkowicie zablokować możliwość parkowania na chodnikach. Może porządne słupki wzdłuż krawężników? Teraz z wózkiem i dzieckiem trzeba się poruszać po ulicy.

osłupkujemy się już całkowicie.. zobaczymy co da się zrobić z planowaną strefą zamieszkania i jak to wyczyści chodniki.. jeśli tak się nie uda to pewnie nie zostanie nic innego.. bo problem jest nie tylko z wózkami, ale nawet wywóz śmieci przez mpo jest problematyczny..

Daniel.N

Postautor: Daniel.N » 08 lip 2018, 22:39

Dramat z waszym parkowaniem wzdłuż bloku 1
Przejść się nie da normalnie za takie parkowanie powinni auta zabierać

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”