pawelb pisze:ragandbones pisze:pawelb pisze:jak dla mnie oznakowanie osiedla to będzie już totalny dramat. niby wszystko pięknie i czyściutko ale ... Najbardziej mnie zastanawia druga część przegłosowanej ustawy odnośnie wyznaczenia nowych miejsc parkingowychNiby gdzie ? Jedyna możliwość to właśnie przy O1 od strony kolorowego parkingu. zastanawia mnie skąd takie poparcie dla tej ustawy? gdzie parkingów od dewelopera to kropla w morzu względem potrzeb mieszkańców o1.
na dywizjonu 303 parkingi zapełnione, dostawią kolejne dwa (trzy ?) bloki obok o1 i o3 ... wtedy te samochody będziemy trzymać chyba na balkonach albo dojeżdżać do zaparkowanego samochodu autobusem lub tramwajem... bez pomyślunku te Wasze czyszczenie okolicy
Jak Cie nie stac na miejsce w garazu podziemnym to zamiast narzekac proponuje wziac sie do pracy.
Odezwał się biznesmen z mieszkaniem na orlińskiego
Jak Cię nie stać na mieszkanie w bardziej prestiżowej okolicy, bez tłoku i samochodów to proponuję wziąć się również do pracy.
Jasne że są wolne miejsca w garażu bo mało kto uważa za rozsądne płacenie 1/4 wartości mieszkania za miejsce parkingowe.
Bardzo chciałem przygarnąć miejsce na parkingu zewnętrznym, ale zapisy to była parodia i połowa odsprzedana/ zaklepana za plecami...(pomimo moich ciągłych kontaktów w tej sprawie ... odpowiedź wyglądała na zasadzie "jeszcze nie ma, jak będzie poinformujemy", innego dnia "już wszystko sprzedane" a jeszcze innego "sprzedaż w dniu takim i takim tylko w biurze"... gdzie kolejka ustawiała się 2 godziny przed otwarciem).
Każdy sobie zdawał sprawę jaka będzie sytuacja z parkowaniem kupując tu mieszkanie - jednym się poszczęściło kupić miejsce na zewnątrz, innym nie - dla mnie problem przejścia z dywizjonu 303 to nie problem, choć już nie jest łatwo znaleźć tam miejsce wieczorem, a bloków ma być jeszcze więcej.
Dokładnie tak jest. Ja mam miejsce parkingowe, ale widzę, że większość tych co też mają prezentują cynizm, bute i bezczelność' przynajmniej tych na forum. Strasznie się oburzają jak inni parkują, a jakby sami nie mieli miejsca parkingowego pewnie też by tak parkowali. Widzę też dużą zawiść, że niektórzy parkują bezpłatnie, a oni wywalili dużo kasy na to. Ja zawsze powtarzam: cieszę się, że mam wyłączność i nie przeszkadza mi jak ktoś parkuje bezpłatnie - byle zgodnie z przepisami o ruchu drogowym.