Remont- Orlinskiego 1
Remont- Orlinskiego 1
Z jakiego powodu remont bloku od strony Stella?
Re: Remont- Orlinskiego 1
Z powodu kończącej się gwarancji i konieczności naprawy usterek.
Hej, a powiedzcie coś więcej, bo w kolejnych blokach też będzie kończyła się gwarancją. Co się tam popsuło / było źle wykonane?
skyman pisze:Hej, a powiedzcie coś więcej, bo w kolejnych blokach też będzie kończyła się gwarancją. Co się tam popsuło / było źle wykonane?
Takie kurniki buduje się, aby zarobić 30-40%. Oszczędności na materiale i wykonawstwie są na każdym kroku. Chcesz mieć dobrze zrobione to budujesz i nadzorujesz sam. Poczekaj parę (naście) lat, obserwuj i wspomnisz moje słowa

marcin81 pisze:
Takie kurniki buduje się, aby zarobić 30-40%. Oszczędności na materiale i wykonawstwie są na każdym kroku. Chcesz mieć dobrze zrobione to budujesz i nadzorujesz sam. Poczekaj parę (naście) lat, obserwuj i wspomnisz moje słowaMieszkanie w kurniku kupione na kredyt przez korpoludka to najgorsze kombo jakie można sobie wyobrazić, oczywiście najlepsze dla dewelopera i banku.
Na szczęście Ty kupiłeś za gotówkę, a nie na kredyt i nie mieszkanie w bloku, a dom za miastem, tylko udzielasz się tu na forum dla przyjemności

A tak na serio, każdy wie jak jest, te mieszkania były jednymi w tańszych w mieście - wiec nie spodziewaj się jakości jak w Angel Wawel.
-
Legendarne usterki budimexu swoją drogą. Te mieszkania zyskały na wartości 2 ray, niektórzy wymieniają je na bronowice. W skrzynkach pocztowych są ogłoszenia kupna, handlarzy. To niestety atrakcyjne dla takich.
Bierm pisze:marcin81 pisze:
Takie kurniki buduje się, aby zarobić 30-40%. Oszczędności na materiale i wykonawstwie są na każdym kroku. Chcesz mieć dobrze zrobione to budujesz i nadzorujesz sam. Poczekaj parę (naście) lat, obserwuj i wspomnisz moje słowaMieszkanie w kurniku kupione na kredyt przez korpoludka to najgorsze kombo jakie można sobie wyobrazić, oczywiście najlepsze dla dewelopera i banku.
Na szczęście Ty kupiłeś za gotówkę, a nie na kredyt i nie mieszkanie w bloku, a dom za miastem, tylko udzielasz się tu na forum dla przyjemności![]()
A tak na serio, każdy wie jak jest, te mieszkania były jednymi w tańszych w mieście - wiec nie spodziewaj się jakości jak w Angel Wawel.
Tak, ja kupuję zawsze za gotówkę. Wpojono mi taką zasadę, że wstyd pożyczać. Kurniki są budowane prze deweloperów tylko w celach zarobkowych więc sie tak nie podniecaj

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”