Prawdopodobnie z nocy z soboty na niedziele jakies pierd... szmaciarstwo rozbilo male lustro w windzie oraz wielkie na parterze...
Trzeba zaczac sie zastanawiac nad monitoringiem ..
Chociaż i tak pewnie niewiele to da ...
Rozbite lustra w windzie i na parterze - klatka E / Orlińskiego 1
-
Re: Rozbite lustra w windzie i na parterze - klatka E / Orlińskiego 1
Monitoring musi być porządny, bez martwych stref we windzie...
Na Avi pobazgrali właśnie ścianę przed windą, i nic. A same windy margines społeczny już podrapał. Przekonało mnie to do podatku katastralnego.
Na Avi pobazgrali właśnie ścianę przed windą, i nic. A same windy margines społeczny już podrapał. Przekonało mnie to do podatku katastralnego.
-
Mniej podnajmowania, mniej dziadostwa.
gucio pisze:Prawdopodobnie z nocy z soboty na niedziele jakies pierd... szmaciarstwo rozbilo male lustro w windzie oraz wielkie na parterze...
Trzeba zaczac sie zastanawiac nad monitoringiem ..
Chociaż i tak pewnie niewiele to da ...
Aż się zagotowałem jak to zobaczyłem. Eh, już tyle razy słyszałem o tym monitoringu. Powiedzcie mi tylko po co ... przecież poza kosztem montażu to duże i dodatkowe koszty miesięczne, a wykrywalność sprawców z monitoringu jest prawie zerowa. Jeżeli jakiś lokalny Seba lub nawalony Mati będzie chciał rozbić lustro to i tak to zrobi, a bagietmajstry prawie na pewno umorzą sprawę. Myślę, że te kwoty wyrzucone na instalację i obsługę monitoringu z powodzeniem pokryłyby wszystkie potencjalne zniszczenia gdyby po prostu wrzucić je w fundusz remontowy.
Na Avi pobazgrali właśnie ścianę przed windą, i nic. A same windy margines społeczny już podrapał. Przekonało mnie to do podatku katastralnego. Mniej podnajmowania, mniej dziadostwa.
Przecież taki podatek podniesie w ostateczności ceny najmu. Wszędzie i dla wszystkich ... więc nie sądzę by miał jakikolwiek wpływ na ilość wynajmowanych mieszkań. Ludzie gdzieś mieszkać muszą. Nawet jeżeli ilość wynajmowanych mieszkań spadnie, to tylko ze względu na fakt, że ludzi nie będzie stać na wynajem, więc zacznie się życie budżetowe po 10 osób na raz w jednym mieszaniu, by zmniejszyć koszta, więc jeszcze większa patola.
-
Z parkowaniem Policja robi porządek, i się poprawiło. Oby nadchodzący kryzys ograniczył intratne kupowanie na wynajem. Tak, jak zmniejszył krótkoterminowe, i tam zrobił się spokój. Bo forsa idzie na remonty, i sprzątanie po takich.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”