Makieta budynku Orlińskiego 1 Budimexu

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
slwk
Administrator

Makieta budynku Orlińskiego 1 Budimexu

Postautor: slwk » 08 gru 2014, 17:24

Wątek zasługuje na założenie osobnego tematu, bo sporo postów z nim związanych pojawiło się w miejscu niezbyt do tego pasującym, dlatego zakładam go tutaj.
Virginia pisze:Ma ktoś może zdjęcia makiety?

iti pisze:Rozumiem, że pojawiła się już w biurze Budimexu przy Stella-Sawickiego. Ja niestety dano tam nie byłem, ale gdybym gdzieś zdobył to postaram się wrzucić. Ale powinna wyglądać podobnie jak wizualizacje udostępnione przez dewelopera. Przynajmniej do tej pory makiety były prawie całkowicie zgodne z tym, co można było znaleźć w materiałach informacyjnych i na stronie :idea:

ATM pisze:Jeśli nie możecie się zjawić to tutaj możecie śledzić jak powstaje (powstawała) makieta.. pewnie niebawem pojawi się efekt końcowy :) https://www.facebook.com/pages/Horizone ... tos_stream

iti pisze:Czyli wychodzi na to, że jeszcze jej nie ma w biurze, ale będzie pewnie lada dzień. Ostatnie zdjęcie makiety było wstawione 6 grudnia, czyli w piątek, jeśli przedstawiało aktualny stan prac, to znaczy, że niewiele, ale trochę do zrobienia jeszcze zostało. Może makietę zobaczymy już w tym tygodniu? :)

Virginia pisze:jest już w biurze makieta, na fejsie jej nie będzie, może ktoś iść do biura i cyknac fotkę?

slwk
Administrator

Re: Makieta budynku Orlińskiego 1 Budimexu

Postautor: slwk » 08 gru 2014, 17:26

@Virginia skąd wiesz, że jest już ta makieta? I dlaczego Ci tak bardzo zależy na tym, żeby jak najszybciej się tu znalazła :?:
Jeśli będę w okolicach biura, postaram się zrobić jej zdjęcie, ale nie wiem czy będzie to w najbliższych dniach. Chyba, że ktoś inny zawita tam wcześniej :)

Virginia

Postautor: Virginia » 08 gru 2014, 23:14

Po prostu ciekawość, nawizualizacji nie widać wszystkiego. Nie chce zrobić zamachu na te makiete, więc nie ma co się doszukiwać ukrytego sensu :)

iti

Postautor: iti » 08 gru 2014, 23:21

Gdybyś jednak chciała zrobić zamach, to zrób wcześniej zdjęcie, co by inni mogli jeszcze zobaczyć :D Ja też chętnie zobaczyłbym jak wygląda gotowa makieta :)

Virginia

Postautor: Virginia » 09 gru 2014, 1:39

Czekamy więc na śmiałka, który zrobi zdjęcie :)

slwk
Administrator

Postautor: slwk » 16 gru 2014, 16:14

Bardzo proszę, na stronie jest już makieta Orlińskiego 1 - pod tym linkiem. Zdjęcia eleganckie, można pooglądać ;) Swoją drogą wygląda na to, że będzie to naprawdę wielka inwestycja z dużą ilością mieszkań - a z wielu z nich będzie chyba kiedyś świetny widok :)

keniger

Postautor: keniger » 16 gru 2014, 19:23

kolega jak zobaczył ta makietę to pierwsze skojarzenie , które miał to szuflandia

iti

Postautor: iti » 16 gru 2014, 19:50

:lol: W sumie jest to niezłe skojarzenie :) Choć myślę, że ten budynek może nieźle wyglądać, zwłaszcza jeśli w rzędzie obok niego pojawią się kolejne, pasujące i o takiej samej wysokości :idea:

D89

Postautor: D89 » 27 sty 2016, 19:41

Najpewniej trzeba przeprojektować ogródki dla mieszkań na parterze, może też poprzesuwać okna na niższych piętrach od południowej strony. Jak byłem tam ostatnio praca wrzała i nic nie wskazywało na to żeby mieli ją przerywać.

wojtekf

Postautor: wojtekf » 27 sty 2016, 20:39

Na pewno na Budowie O3 była wstrzymana budowa w związku z doświetleniem mieszkań i zmianą projektu. Teraz by się to łączyło w całość ;)
@D89 na parterze są tylko lokale usługowe

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”