Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
No to dlaczego mieliby to robić specjalnie i stwarzać sobie kłopoty?
Niech napiszą najgorsza ale prawdę co się dzieje.
Muszą to i tak odkręcić wiec czapka z głowy nikomu nie spadnie a napewno kupujący będę spokojni i nie będa się denerwować.
Ludzie chcieliby wiedzieć co się stało. . .
Kiedyś mi tutaj ktoś pisał nie będę cytowal ze nikt tu za kiełbasę nie dostał pracy w Budimexie że sami specjaliści po studiach a jednak coś . . . gdzieś . . .
Muszą to i tak odkręcić wiec czapka z głowy nikomu nie spadnie a napewno kupujący będę spokojni i nie będa się denerwować.
Ludzie chcieliby wiedzieć co się stało. . .
Kiedyś mi tutaj ktoś pisał nie będę cytowal ze nikt tu za kiełbasę nie dostał pracy w Budimexie że sami specjaliści po studiach a jednak coś . . . gdzieś . . .
Dziś jestem umówiony po 16.00 w Budimexie właśnie w sprawie mojego miejsca parkingowego, które nagle stało się miejscem dla inwalidy. A to dlatego, że miejsca te "zbliżyły" się do bloku , a tylko miejsca dla inwalidy mogą być w tak małej odległości od budynku.
To chyba jakiś żart ? ? ?
Blok na 300 mieszkan miejsc postojowych 10 a teraz ani jednego tylko same dla inwalidów? Co to jest osiedle dla niepełnosprawnych ? Czy ja gdzieś nie zauważyłem tego napisu?
A może to żart primaaprilis tyko ze chyba nie kwiecień
Jakąś parodia .. .

Blok na 300 mieszkan miejsc postojowych 10 a teraz ani jednego tylko same dla inwalidów? Co to jest osiedle dla niepełnosprawnych ? Czy ja gdzieś nie zauważyłem tego napisu?
A może to żart primaaprilis tyko ze chyba nie kwiecień
Jakąś parodia .. .

Witam, my dostaliśmy dzisiaj takie pismo i przeprojektowanie dotyczy naszego mieszkania. W konsekwencji oznacza to usunięcie połowy ściany dzielącej kuchnię z pokojem. Wszystko obija się o zmianę grubości tej ściany bo zamiast 8 cm ma być 10 cm i żeby zgadzała się powierzchnia mieszkania bo ściana ta ma długość 4 metrów usunęli jej część ( mniej więcej połowę). Zmienia nam to ogólnie wygląd mieszkania i jego ustawność, że już nie wspomnę o tym że kupowaliśmy mieszkanie z osobna kuchnią a teraz mamy pokój z aneksem. Umówieni jesteśmy na wtorek na spotkanie z budimexem żeby tę sprawę wyjaśnić - oczywiście sami musieliśmy zadzwonić bo nikt z budimexu się jakoś nie pofatygował. Dodam jeszcze tylko że nasze mieszkanie jest na pierwszym piętrze i ciężko mi uwierzyć że o takich zmianach w projekcie nie wiedzieli wcześniej skoro jak widać na zdjęciach z budowy kładą już na niższych piętrach kable pod instalację. Ogólnie byliśmy zadowoleni z budimexu ale teraz nie wiem co mam myśleć o takim załatwianiu sprawy
Dla mnie to nawet lepiej, że tak się stało. Blok Orlińskiego 4 nie będzie mi zasłaniał i otworzy mi się niezły widok z balkonu. 

@mania_an, daj znać, jak to będzie wyglądało dalej. Na twoim miejscu przed spotkaniem w Budimexie zasięgnąłbym rady jakiegoś prawnika, bo jednak mieszkanie z osobną kuchnią i mieszkanie z aneksem kuchennym, to trochę dwie inne bajki
Chyba jednak cena powinna w tej sytuacji zostać obniżona, a jeśli zrezygnujecie z mieszkania, to też chyba coś się Wam za coś takiego należy, bo jednak szukając nowego lokum, stracicie znowu dużo czasu
W każdym razie ja bym skonsultował to wcześniej z kimś kompetentnym 

Czy jest tutaj ktoś kogo dotyczą te zmiany bezpośrednio? bardzo prosimy o kontakt, gdyż nasze mieszkanie ma być w wyniku tej pomyłki zmienione ...
J. i M. pisze:Czy jest tutaj ktoś kogo dotyczą te zmiany bezpośrednio? bardzo prosimy o kontakt, gdyż nasze mieszkanie ma być w wyniku tej pomyłki zmienione ...
tak nas dotyczą te zmiany
iti pisze:@mania_an, daj znać, jak to będzie wyglądało dalej. Na twoim miejscu przed spotkaniem w Budimexie zasięgnąłbym rady jakiegoś prawnika, bo jednak mieszkanie z osobną kuchnią i mieszkanie z aneksem kuchennym, to trochę dwie inne bajkiChyba jednak cena powinna w tej sytuacji zostać obniżona, a jeśli zrezygnujecie z mieszkania, to też chyba coś się Wam za coś takiego należy, bo jednak szukając nowego lokum, stracicie znowu dużo czasu
W każdym razie ja bym skonsultował to wcześniej z kimś kompetentnym
Dam znać jak to będzie, a z tym prawnikiem to rzeczywiście nie jest taki głupi pomysł
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”