Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
wojtekf

Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry

Postautor: wojtekf » 28 sty 2016, 21:05

@platki
pierwotne - czyli takie jakie jest w projekcie, a faktycznie jest przesunięty na wschód względem projektowanego położenia budynku.
A poza tym w piśmie jest napisane że budynek jest przesunięty na wschód w głąb działki.

platki

Postautor: platki » 28 sty 2016, 22:03

wojtekf pisze:@platki
pierwotne - czyli takie jakie jest w projekcie, a faktycznie jest przesunięty na wschód względem projektowanego położenia budynku.
A poza tym w piśmie jest napisane że budynek jest przesunięty na wschód w głąb działki.

ok ok zwracam honor ;) moj bład :p zakreciłem sie jak ten geodeta hahaha ale dobiero dzis przeczytałem pismo :p po powrocie ;)

sunder

Postautor: sunder » 29 sty 2016, 0:23

Zastanawia mnie jedna rzecz... Pół bloku jeszcze nie ma, a jest Luty juz. 2 miesiace przerwy w pracach to Kwiecien. Jak oni chca postawić w 8 miesiecy połowe pięter. Co wiecej wykonczyć wszystko w środku?? Przecież to jest jakies poj...ane.

Wszytkie prace musza miec swoj tok, swoje tempo. Co wiecej blok pracuje i zgodnie ze sztuka budowlana rozpoczecie wykonczeniowki nastepuje wtedy gdy blok caly stoi. Dopiero wtedy kiedy calkowite obciazenie gruntu jest mozna zaczynac prace wykonczeniowe w srodku.

Wiec niech ktoś mi powie.... Jak to oni chcą zrobić??? Przy tak olbrzymim budynku, to nie sa 4 pietra przeciez.

zagi

Postautor: zagi » 29 sty 2016, 8:01

gucio pisze:No właśnie sami specjaliści firma z dużym doświadczeniem a nie potrafi ułożyć bloku na miejscu?
Coś tu brzydko pachnie . . .

Obrazek

duda88

Postautor: duda88 » 29 sty 2016, 11:01

Już w połowie lipca osoby kupujące mieszkania w O3 dostały informację o konieczności przeprojektowania niższych mieszkań i z tego co pamiętam były wstrzymywane umowy deweloperskie - to by znaczyło że już wtedy był wykryty ten błąd w usadowieniu budynku O1.Dlaczego tak długo zwlekali z poinformowaniem najbardziej zainteresowanych czyli mieszkańców O1? Jestem mocno rozczarowana ich postawą - współczuję osobom które to najbardziej dotyczy :(

sunder

Postautor: sunder » 29 sty 2016, 11:52

A po co by to mieli robic i tracic klientów. Nikt sie nie doczepił więc grali na zwłokę. Mieszkania, komórki lokatorskie i cześć parkingów sie sprzedała. Inspekcja nadzoru budowlanego sie przyczepiła wkoncu, wiec musza zmienić projekt. A ludzie polowe kredytu uwolnili... Wiedza ze teraz praktycznie nikt nie zrezygnuje, więc robią co chcą...

EDIT: a prawda jest taka ze wiekszosc osob broni tutaj dewelopera patrzac po innych tematach nie tylko odnosnie O1. Albo nie dopuszcza mysli...

gucio

Postautor: gucio » 29 sty 2016, 12:42

piterek pisze:A ja tam dzwoniłem na podany numer. U mnie nie ma zmian, I tak jest u większości. I git. Potwierdzili ten błąd geodety.koleś się rypnął i tyle.
Ci co mają zmiany są podobno zapraszani na rozmowy do biura. Pewnie im coś proponują. Ciekawe ile, haha.
Pytałem też o miejsca parkingowe. Ma ich być mniej. I też dla mnie git, bo mniej jazdy pod oknami będę miał. Ale w sumie to kij im w oko z tymi miejscami.

Piterek a która ty klatka jesteś? Wysokie piętro czy niskie?

gucio

Postautor: gucio » 29 sty 2016, 12:44

zagi pisze:
gucio pisze:No właśnie sami specjaliści firma z dużym doświadczeniem a nie potrafi ułożyć bloku na miejscu?
Coś tu brzydko pachnie . . .

Obrazek

Coś właśnie w ten deseń :-) zagi :-)

pawciooo

Postautor: pawciooo » 30 sty 2016, 17:33

W liście został załączony rownież aneks do aktu notarialnego. Rozumiem, że po otrzymaniu nowego pozwolenia na budowę koniecznym będzie podpisanie u notariusza tego aneksu? Czy ktoś posiada informację jak to wygląda, czy Budimex będzie każdego wzywał do notariusza.

Adam

Postautor: Adam » 31 sty 2016, 20:13

Mi się najbardziej podoba punkt w którym wymyślili, że PINB załatwi sprawę w 2 miesiące. Termin ten sami sobie wymyślili.
Oczywiście opóźniania w odbiorze nie będą z winy dewelopera tylko urzędników.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”