Życzę powodzenia. Jak załatwicie większy rabat, dajcie znać. Pójdę waszym śladem, bo jeszcze nic nie podpisywałem. Będziecie mieć u mnie piwo.
Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
Re: Przesunięcie bryły budynku Orlińskiego 1 względem planu o 3 metry
"Sąsiad Staś jest zadowolony bo otrzymał rabat na miejsce postojowe w wysokości 2600. a jaka byłaby jego reakcja gdyby jego sąsiad wyżej lub niżej, który miałby podobną sytuację otrzymał jako rekompensatę całe miejsce postojowe? A wystarczyło tylko dłużej ponegocjować lub przedłożyć interesującą propozycję dla BDX, albo skorzystać z rekomendacji prawników lub negocjatorów od podobnych przypadków".
Życzę powodzenia. Jak załatwicie większy rabat, dajcie znać. Pójdę waszym śladem, bo jeszcze nic nie podpisywałem. Będziecie mieć u mnie piwo.
A co jesli nie dostana tego pozwolenia na budowe?
bardzo dobre pytanie 
Nakaz rozbiórki i budowy zgodnie ze starym, zatwierdzonym pozwoleniem.
Witam,
wczoraj na maila dostaliśmy skan nowego pisma o wstrzymaniu budowy (nie wiem czy inni już dostali takie pismo dlatego piszę) - i kolejne zapewnienie że jeżeli prace PINB nie potrwają dłużej niż dwa miesiące zakończenie budowy nie będzie opóźnione.
wczoraj na maila dostaliśmy skan nowego pisma o wstrzymaniu budowy (nie wiem czy inni już dostali takie pismo dlatego piszę) - i kolejne zapewnienie że jeżeli prace PINB nie potrwają dłużej niż dwa miesiące zakończenie budowy nie będzie opóźnione.
a pewnie nie będzie 2 miesiące tylko 2 lata:D
Moze ktos byl w okolicach budowy i czy faktycznie wstrzymano prace??
Od prawie tygodnia na pewno nie budują już w górę, ale może robią coś w środku.
Może dlatego pozasłaniali budowę reklamami by nie rzucało się w oczy, że coś tam robią 
Niedawno jak tam byłem widziałem, że na niższych piętrach na pewno instalacje elektrycznne były już zrobione.
Niedawno jak tam byłem widziałem, że na niższych piętrach na pewno instalacje elektrycznne były już zrobione.
Witam,
Rozmawiałem ze Znajomym, który pracuje w Inspekcji Budowlanej tylko w innym mieście i powiedział, że w 2 miesiące to oni się nie wyrobią. Standardowo to pół roku....wszystkie dokumenty muszą być podpisane przez Prezydenta i muszą się uprawomocnić a to wymaga czasu. No chyba, że Budimex ma wtyki.....czarno to widzę.
Rozmawiałem ze Znajomym, który pracuje w Inspekcji Budowlanej tylko w innym mieście i powiedział, że w 2 miesiące to oni się nie wyrobią. Standardowo to pół roku....wszystkie dokumenty muszą być podpisane przez Prezydenta i muszą się uprawomocnić a to wymaga czasu. No chyba, że Budimex ma wtyki.....czarno to widzę.
Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”