Plany mieszkania i drzwi do otwartej na salon kuchni - Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
eve

Re: Plany mieszkania i drzwi do otwartej na salon kuchni - Orlińskiego 1

Postautor: eve » 18 sty 2017, 23:17

Chłopaki z tą kuchnią i grzejnikiem mają trochę racji, ale biorąc pod uwagę, ze jest to północna strona oraz rozmieszczenie innych grzejników, to wahałabym się. Pytanie, czy jesteś typem zmarzlucha...?

Nie widzę kanalizacji na Twoim planie, a to jest najważniejsze przy wszelkich przeróbkach. Przynajmniej wg mnie :P
+ zapewne masz pion kanalizacyjny w kominie koło wc :)
(wc jest kluczowe ;) i zawsze wpina się je najniżej do pionu)

Suri

Postautor: Suri » 19 sty 2017, 0:16

Kuchnia jest od strony zachodniej.

MieszkankaAvii7

Postautor: MieszkankaAvii7 » 19 sty 2017, 1:15

wwpiotr pisze:
Plan instalacji poniżej, ?

Skąd maszten plan instalacji? Jak to sięfachowo nazywa? Dostałeś na maila? Mi nie chcą czegoś takiego wysłąć

wwpiotr

Postautor: wwpiotr » 19 sty 2017, 10:35

Skąd maszten plan instalacji? Jak to sięfachowo nazywa? Dostałeś na maila? Mi nie chcą czegoś takiego wysłąć

Z dokumentacją do mieszkania miałem niezłą przeprawę w BX, niestety nie udostępniają wersji elektronicznej żeby im błędów/rozbieżności w projekcie nie znajdywać. Wymiary, plan inst. elektrycznej, sanitarnej, wentylacyjnej i CO możesz uzyskać w biurze sprzedaży na Stella Sawickiego. Oczywiście wcześniej trzeba się umówić.

Co do braku ogrzewania w kuchni, dam sobie chyba spokój. Zamontuje klimatyzator (inverter) nad drzwiami balkonowymi obok kuchni, w razie czego będę nim grzał. Większą rozkmine mam nad przesunięciem ścianki od łazienki jak zasugerował mi architekt. W ścianie jest rozdzielnia elektryczna ale z tym akurat sobie poradzę. Ważne że w tej ściance nie ma instalacji sanitarnej.

Suri

Postautor: Suri » 19 sty 2017, 13:50

Rozumiem, że i tak zamykasz drzwi do kuchni od przedpokoju skoro myślisz nad przesunięciem ściany od łazienki? A można wiedzieć o ile? Czy Twój architekt zasugerował jeszcze jakieś zmiany? Mój cały czas myśli i nic... Ponoć to co jest to wersja optymalna jeśli chodzi o układ funkcjonalny.
I jeszcze jedno, czy to coś na planie przed drzwiami balkonowymi to schodki? Ja czegoś takiego nie mam.

Horyzont

Postautor: Horyzont » 28 sty 2017, 15:05

Mam ten sam układ i jestem z niego mega zadowolony.. :D Wybieram podłogówkę i rozważam wariant przesunięcia drzwi łazienki na maxa w prawo i zamknięcie kuchni i zrobienie długiej szafy na ścianie gdzie były poprzednie drzwi łazienki..

Zobaczymy ;)

Gaspa

Postautor: Gaspa » 19 maja 2017, 2:04

Odkopię stary temat... jak tam narożnikowcy, coś fajnego wymysliliscie?

Ja chyba ten wolnostojący kawałek ściany w kuchni wywalę, i fragment gdzie oryginalnie miały być drzwi zabuduję do niepelnego U, tak żeby dodatkowy segment np z lodówka się zmieścił w kuchni i tak żeby był na równo z szafą przy wejściu.

Nie chce żeby drzwi do łazienki były we wnęce - chciałbym żeby wszystko było w jednej linii.
15 mieszkań, 15 wizji :)))

Kto jakie piętro?

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”