Wentylacja a raczej jej brak w mieszkaniu w bloku Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
gucio

Re: Wentylacja a raczej jej brak w mieszkaniu w bloku Orlińskiego 1

Postautor: gucio » 05 kwie 2018, 23:06

u mnie na ostatnich kondygnacjach jest to samo śmierdzi jedzeniem od kogoś i to całkiem mocno, nie jest to smrodzik z okapu tylko z normalnej wentylacji , tez to trzeba będzie zgłosić bo tak być nie może. . .

Lokator1

Postautor: Lokator1 » 10 kwie 2018, 8:00

U mnie w klatce c smierdzi w kuchni z kanalizacji. Zapach przypomina kiszoną kapustę. Smród rozchodzi się po całym mieszkaniu. Zarządca rozklada ręce. Czy ktos ma ten problem jeszcze w klatce C?

gapek

Postautor: gapek » 11 kwie 2018, 21:11

Czy też macie tak, że wyciąg czasem wyciąga a czasem wwiewa powietrze? I że w różnych pomieszczeniach (kuchnia, łazienka, toaleta) wieje z różną mocą?

pokoloko

Postautor: pokoloko » 12 kwie 2018, 14:59

Zgłosiłem te "smrodki" z wentylacji i Pan konserwator stwierdził, że jestem pierwszy... Także polecam również zgłosić to może sprawniej usuną problem.

dzin

Postautor: dzin » 12 kwie 2018, 16:15

Wali kapucha jak diabli, w ogóle z wentylacja jest problem bo nie wyciąga powietrza po prysznicu lustro zaparowane że szok A nie powinno tak być przy sprawnej wentylacji...ehh kolejny feler

Lokator1

Postautor: Lokator1 » 12 kwie 2018, 19:46

My zgłaszamy od 2 miesięcy. Najpierw smierdzi za mało, teraz nie wiadomo co z tym zrobić- to są odpowiedzi inspektora i też podobno nikt tego nie zgłaszał... Coś tu nie pasuje.

wiewioor85

Postautor: wiewioor85 » 16 kwie 2018, 18:19

Uroki wentylacji mechanicznej a nie grawitacyjnej. Wentylator stoi a zapaszki zamiast z to jadą do mieszkań ...
P.s.
A czy wpuszczaliście kominiarza jak chodził i sprawdzał? Mi od razu powiedział że wentylacja w klatce b nie wyrabia. Więc generalnie chodził i sprawdzał tylko jak źle jest na poszczególnych mieszkaniach.

Horyzont

Postautor: Horyzont » 23 maja 2018, 17:03

Klatka B - czuć mega, co z tym robić? Do kogo zgłaszać?

Lokator1

Postautor: Lokator1 » 23 maja 2018, 18:11

Smród kapusty nie jest smrodem jedzenia tylko kanalizacji. Zastanówcie się ile osob i z jaką częstotliwością gotuje lub kisi kapustę w bloku. Problem jest wg mnie powazny bo nie wyobrazam soboe mieszkania w takim smrodku, szczególnie gdy przyjdą deszczowe lub burzowe dni. Powinnismy zebrać siły i razem zadziałać. My ze swoim problemem (klatka c prawy pion) zostaliśmy zignorowani przez dewelopera. A jest to usterka/wada, ktorej nie powinno być.
Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Jak zadziałać?

knd

Postautor: knd » 23 maja 2018, 20:49

A czemu Wy to zgłaszacie do zarządcy? Piszcie od razu reklamację do Budimeksu, bo to oni zbudowali wentylacje w Waszych mieszkaniach, a ona nie działa. To jest ich problem, żeby albo to naprawić, albo udowodnić że to nie ich wina i wskazać winnego.

Zarządcy w żaden sposób nie będzie zależało na tym, żeby to zrobić dobrze i rozwiązać problem.

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”