Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego 1

Forum dla osób, które kupiły mieszkanie w budynku Orlińskiego 1 w budowanym przez Budimex w krakowskich Czyżynach: zakup, budowa, wykończenie itp.
Feelip

Re: Miejsca parkingowe na pasie startowym przy os Orlińskiego

Postautor: Feelip » 17 kwie 2015, 17:45

Owszem cena jest wygórowana, ale kupując mieszkanie warto zadać sobie pytanie czego bardziej będzie Ci brakowało za 3-4 lata, komórki lokatorskiej czy 10 tysięcy złotych? Miejsca parkingowego czy 25 tysięcy? Każdy ma inne potrzeby, ja wole mieć miejsce gdzie wrzucę swoje graty (rowery, deskę snowboardową, skuter, etc.) i pewność ze dysponuje miejscem na 1 auto, nawet ze swiadomoscią ze przeplacilem o jakies 20-25 tysiecy, niz za 2-3 lata pluc sobie w brode, ze w sumie to teraz bym juz kupil, ale nie ma nic wolnego i szkoda ze jednak sie wczesniej nie zdecydowalem.

Oplaty za miejsce zewnetrzne - nieuzasadnione, bo i kosztow nie ma (podatek za grunt kazdy placi indywidualnie), za wewnetrzne to glownie koszt sprzatania, pradu, utrzymania i przegladów bram wjazdowych.

jasiek

Postautor: jasiek » 17 kwie 2015, 18:21

Widzę, że Gucio się pojawił znów na forum i zaczyna się narzekanie. NIE MUSISZ kupować, miejsca, mieszkania. Kup na innym osiedlu jesli uważasz, że na Czyżynach jest źle, drogo. Z takim podejściem do niczego nie dojdziesz. Taki typ człowieka widocznie.. A jestem prawie pewna, że szlabany i dzwonienie po straż miejską na D303 będzie wczesniej czy później i na naszym osiedlu tez będą dzwonić i sie wcale nie dziwie bo co to za przyjemność miec zastawione pól osiedla i wszystkie chodniki samochodami. Dzis masz auto za 10 tys s za 3 lata możesz mieć za 100 tys u będziesz go stawiał pod realem ( chociaz tam tez sa szlabany) :lol: albo z drugiego końca osiedla biegał z siatami, z dziecmi w deszczu np. Zawsze można na platnym parkingu strzeżonym wykupić abonament. A nawet jesli ktos tam zbuduje poziomowy parking to na pewno nie darmowy :) po co w ogóle komentujecie te miejsca. Są drogie i tyle kazdy wie czy chce tyle zapłacić i czy go na to stać. Koniec i kropka!

gucio

Postautor: gucio » 17 kwie 2015, 19:58

Pani Jasiek przecież napisałem ze jak ktoś chce to niech płaci. Stwierdziłem fakt ze miejsca są stanowczo za drogie i koniec tematu. a co do stawiania samochodów wzdłuż drogi i na zielencu to zapraszam obok na Avie to samo będzie wszędzie przy każdym bloku :-) :D :D :D

dawidmcd

Postautor: dawidmcd » 17 kwie 2015, 21:51

Skąd pochodzi informacja o braku miejsc w garażu podziemnym?

keniger

Postautor: keniger » 17 kwie 2015, 22:48

morth mam w planach mieszkac, tak jak napisałes pogadamy za dwa lata jak to wybuduja. Ja w kazdym razie bede szukał innego rozwiązania jesli chodzi o miejsce parkingowe. Powod - bo cena jest absurdalna a cała ta gadka o braku miejsc, kolejkach, zapisach itd.mocno naciągana. coś w rodzaju "kupować, bo taniej nie będzie". Ale to moje zdanie, nikomu nie zabraniam zakupu miejsca p. Panie Jaśku to ze ktos kupił mieszkanie nie znaczy, ze trzeba pisac tylko same pozytywy,przykładowo jak jest opoznienie w budowie O1 to mam sie z tego cieszyc, albo udawac , ze nic sie dzieje ?Płace w terminie , więc chyba normalne jest , ze opóźnienia mnie niepokoją i denerwują.
Pozdrawiam

gucio

Postautor: gucio » 17 kwie 2015, 23:10

Brawo Keniger . . :-) nie jesteśmy w zoo nie jesteśmy małpy . . . ja nie muszę przyjmować wszystkiego co mi łaskawie da Bdm . . .
Nie należę do ludzi którzy na wszystko się zgadzają bo tak być musi. . Otóż nie tak być nie musi. . .
A tak z innej beczki miłego weekendu dla wszystkich sąsiadów :-)
Oby żyło nam się lepiej . . . :-)

jasiek

Postautor: jasiek » 18 kwie 2015, 9:58

Kuplilam mieszkanie i wcale nie uważam, ze na tym osiedlu będą same pozytywy. Będzie ciasno, ciągle jeżdżące samochody na avie i do dalszych bloków, bliskość stella-Sawickiego, dużo mieszkańców itd. Poprostu nie nakręcam się tak jak Wy. Liczę na to, ze będzie to calkiem przyjazne i ładne osiedle. Bo nie chce sie tam wprowadzać z mysla, ze beznadziejnie, wszystko nie tak jak chcialam...Owszem mieszkanie jest tańsze ze metr i jeśli nie kupujesz nic dodatkowo to cena jest bardzo atrakcyjna. Nie da sie miec wszystkiego. Jakbyśmy kupili mieszkanie za 8 tys za metr to byśmy mieli za 15 tys miejsca w garażu to jest biznes i tyle. Ja chcialam miec miejsce przed klatka i takie udało mi się wynegocjować co mnie bardzo cieszy. Choc pieniadze, które na nie teraz wydaje przydały by sie na wykończeniówkę. Szkoda nerwów, a uważam ze ani cena miejsc sie nie zmieni z czasem ani nie będą one staly puste jesli juz powstana wszystkie bloki. Jesli zejdą kiedys z ceny rzeczywiście to zastanowię sie nad garazem pod ziemia jesli będą jeszcze wolne miejsca. Ja tam presji ze strony sprzedającego nie odczułam, mam to czego chcialam i teraz liczę ze będzie się tam fajnie mieszkac. Co do opóźnień to zawsze się mogą zdarzyć przy każdym bloku i tez mam kredyt hipoteczny i place pomostowke ale myślę, że bdx ma stabilna pozycje na rynku i jesli juz będzie zbliżać sie do terminu to poprostu wezmą więcej ludzi na budowę. KENIGER duże mają opóźnienie na tej 1? Mi się wydaje, że na 6 też mają bo patrząc na O6 a na Avie 2 to na Avii cisną równo. Wiadomo Avia ma miec 15 pięter ale ilość mieszkań ma być podobna i termin ukończenia tez chyba zbliżony..?

wojtekf

Postautor: wojtekf » 18 kwie 2015, 11:14

Na O1 opóźnienie wynikło z takiego powodu że trzeba było wiercić w podłożu aby go ustabilizować żeby się wam blok nie przewrócił ;)

kamil

Postautor: kamil » 18 kwie 2015, 18:55

jasiek pisze:Ja chcialam miec miejsce przed klatka i takie udało mi się wynegocjować co mnie bardzo cieszy.

Skad ta pewnosc skoro żadne miejsca jeszcze nie byly sprzedawane przy O1? a kazdy handlowiec prowadzi swoje nieoficjalne "zapisy"
Chyba że mowisz o jakis innych miejscach?

gucio

Postautor: gucio » 18 kwie 2015, 20:27

Pani Jasiek jest sąsiadka ale to z bloku obok z O4 wiec tam pewnie sobie kupiła:-)
Za to że zawsze tak brzydko na mnie pisze to będę jej rzucał codziennie kwiatkami z balkonu bo akurat będę miał jej blok dokładnie przed sobą hi hi hi :D :D :D :D
I może w końcu zmieni zdanie na mój temat bo naprawdę wesoły i. Szczęśliwy ze mnie człek :lol:

Wróć do „Orlińskiego 1 (etap III) – forum mieszkańców budynku”