morth pisze:Jest, tylko w sumie po co jak kasa nie idzie od razu do dewelepora tyko do banku, ktory wyplaca kase dopiero jak uzna że deweloper wykonał prace uwzględnione w konspekcie do wypłaty tej konkretnej transzy:P
czy nie jest tak , ze w przypadku kiedy Twój bank przelewa na rachunek powierniczy transze kredytu , musisz od niej płacić od momentu przelewu kasy jakies odsetki od kredytu ?
Mnie martwi cos innego
termin realizacji orlina 1 to I kwartał 2017. czyli może byc ze klucze dostaniesz 2 stycznia , ale równie dobrze mozesz je dostac 30 marca. ja zakladalem optymistycznie, ze bedzie to poczatek stycznia , teraz juz jakos zdecydowanie marniej to widze.
Bx realizuje swój plan sprzedażowy konsekwentnie wprowadzając nowe bloki do sprzedaży . termin realizacji tych inwestycji to równiez max 1 kwartał 2017 r. (Nie wiem jak bedzie z Orlin 3). Teraz pytanie brzmi , czy mają odpowiednią ilość ludzi do tego , zeby skończyc to wszystko w tym terminie, bo wbrew pozorom wydaje mi sie , ze z tym jest obecnie największy problem.
Jak ktoś sie interesuje troche giełda to wie , ze im te nasze transze kredytu nie są az tak potrzebne , bo całe to osiedle mogliby zbudować od poczatku do konca z srodków własnych, więc dla nich bez różnicy mozna powiedziec czy dostaną kase pol roku pozniej czy wczesniej, natomiast dla mnie dużą róznice robi czy dostane klucze od tego mieszkania w styczniu 2017 czy w październiku 2017. może troche wbrew linii tego forum czarno postrzegam pewne rzeczy , ale wole sie mile rozczarować niz niemile zaskoczyć. pozdrawiam